TORNAR
PUBLICITAT

Miquel Roca Junyent: ‘Cal plantejar-se com les ciutats poden participar en la recuperació econòmica del país’

Francesc Homs afirmà que l’eix transversal ferroviari no podrà ser 100% públic

economia
Divendres, 8 abril 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Miquel Roca i Junyent i Francesc Homs van ser aquest dijous a Igualada en el marc d’un col·loqui titulat: ‘Posem Igualada al món’ organitzat per l’alcaldable convergent Marc Castells. Roca i Junyent va subratllar la importància de la celeritat en els tràmits administratius per poder atraure empreses i Francesc Homs va fer èmfasi amb la necessitat d’exercir lideratge en moments complicats com l’actual. Amb la mirada posada en la ciutat, Homs va proposar que l’Ajuntament busqui socis privats per dur a terme una infraestructura tan important per a la ciutat com l’eix ferroviari transversal.

L’optimisme va ser l’eix que va unir les intervencions dels ponents. Allunyats actualment de la política, Homs i Roca van buscar la manera d’explicar com des d’un ens municipal es pot participar en la recuperació econòmica del País i van evitar caure en el pessimisme que impera entre els ciutadans i el discurs polític. Unes 180 persones van poder gaudir d’una xerrada entre dos ex alts càrrecs de Convergència i Unió en matèria econòmica.

Marc Castells va obrir l’acte amb un discurs on exposava els eixos del seu programa en matèria econòmica i recordava el seu afany per a la reactivació industrial de la ciutat. Les aliances amb el territori i l’atracció d’indústries van vertebrar l’exposició del candidat que va donar pas a les intervencions dels altres ponents.

La pressió fiscal catalana perjudica les ciutats

Francesc Homs va fer un crit a l’optimisme i va invitar els igualadins en general i a Marc Castells com a alcaldable a no caure en la queixa ni en el victimisme. En clau nacional, l’exconseller d’economia i finances va anunciar que Catalunya no pot seguir donant un 10% del seu PIB a la resta de l’Estat: ‘La situació de crisi ens fa adonar que necessitem aquests diners per tirar endavant el país i les ciutats com Igualada’.

Celeritat en els tràmits

Miquel Roca va fer un especial èmfasi amb la possibilitat que tenen les administracions locals per facilitar i agilitzar els tràmits a les empreses. En aquest sentit va posar d’exemple la banda aragonesa de la franja de ponent: ‘allà s’hi estan establint moltes empreses perquè no tenen traves administratives’. Roca i Junyent va aconsellar a Marc Castells: ‘Si alguna vegada per anar ràpid fas alguna cosa que et pot portar problemes, fes-la’. D'aquesta manera, Roca va trobar interessant el repte d'entendre com des de l'activitat de les ciutats es pot ajudar a reactivar l'economia del país.

Socis privats per a millorar les connexions ferroviàries

Francesc Homs va entendre la importància de la millora en el tren que uneix Igualada amb Barcelona i va afirmar que: ‘Aquesta infraestructura 100% pública no podrà ser, s’haurà de buscar una alternativa’. Amb aquestes paraules, Homs va animar a Marc Castells com a possible futur alcalde d’Igualada a buscar socis privats per dur a terme una infraestructura tan bàsica com aquesta.


5 Comentaris

c

caxa

igualada

10 d'abril 2011.10:17h

Respondre

Siguem seriosos que pintan ”bastos”

i

igualadí

8 d'abril 2011.15:48h

Respondre

Quins estudis té el sr. aymamí ? És que ho busco al web del PSC i al seu particular de campanya i no en diu res; ves que no ho amagui.

A

Alfons

Igualada

8 d'abril 2011.14:12h

Respondre

Ahir vaig anar al col-loqui, i ara ja puc asegurar sense cap mena de dubte que el Marc Castells està preparadissim per ser Alcalde d´aquesta ciutat; aixó i més!. Te una nivell politic,... Llegir més intelectual, humà notables, que el fan una persona propera a la gent i als seus problemes.
Eran tres iterlocutors de gran nivell, tots tres. Si algú no s´ho creu, l´encoratjo a que el vaigi a escoltar. Realment dir ”xorrades” d´ell, que si aixó, que si alló, es -perdoneu l´expresió- pixar fora de test.

g

globalboy

igualada

8 d'abril 2011.11:45h

Respondre

No, no esta al mon per que l’alcalde es del psc. En quant el cadell castells mani, automaticament ja podrem dir q igualada està al mon, ni que igualada segueixi sent la mateixa.

P

Pep

8 d'abril 2011.10:35h

Respondre

Que no hi era Igualada, al món?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.