//Plugins sense CDN ?>
En la compareixença d’aquest dimecres, Jordi Riba va instar tots els partits polítics a ‘reclemar la materialització del trasllat de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada amb la mateixa vehemència que ho van fer durant els anys de tripartit’. I va recordar que des de l’Ajuntament d’Igualada, s’havien dut a terme tots els passos necessaris per fer possible el trasllat de l’escola d’Enginyeria: ‘Durant tres anys hem pressupostat els 300.000 euros que l’Ajuntament es va comprometre a invertir en el projecte, hem aprovat la cessió d’un terreny municipal situat a l’avinguda del pla de la Massa i els serveis tècnics han redactat el projecte del nou edifici’
Lluís Ollé, director del CETI, ha afirmat que la nova escola és. 'Tan important com el pa que es menja', sobretot de cara el curs 2013-2014 en el que els alumnes que aquest setembre comencin el nou grau en Organització Industrial faran tercer i es desdoblaran de la resta d'alumnes. Ollé ha afirmat que l'Escola d'Enginyeria d'Igualada no ha quedat fora del PIU (Pla d'Infraestructures universitàries) però explica que sembla ser que sí que es postposarà la dotació econòmica necessària. Ollé ha afegit que l'Ajuntament tampoc ha fet efectius els 300.000 euros i amb aquesta situació: 'Cap entitat bancària ha volgut donar-nos crèdit'.
Des de la Direcció General d'Universitat han culpat la impossibilitat d'accés al crèdit amb què s'ha trobat el CETI de no mantenir l'assignació de 3.000.000 d'euros al projecte igualadí.
En el darrer tram de la legislatura del Tripartit, la Generalitat de Catalunya va signar un conveni amb el consistori igualadí, la UPC i l’Escola Tècnica per tal d’engegar les obres i va preveure l’assignació dels 3.000.000 d’euros que es va comprometre a posar el Govern de la Generalitat, una xifra que representa el 50% del finançament total de l'obra, pressupostada en 6.000.000 d’euros. Una xifra que sembla que no es farà efectiva impedint així, l’inici de les obres, com a mínim, fins el 2012.
Un projecte pioner
Aliè al problema del trasllat,els investigadors de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada segueixen treballant i acaben de desenvolupar un mètode pioner per detectar tòxics a pells i sabates. El nou sistema permet detectar dimetifumarat, un producte prohibit a la Unió Europea ja que provoca al·lèrgies quan entra en contacte amb la pell i que s’ha detectat en productes de pell, com ara sofàs o sabates provinents d’Àsia
Universitària
6 de maig 2011.10:48h
És una PENA que l’Ajuntament d’Igualada inverteixi en altres projectes menys necessaris i primordials, enlloc d’invertir en la única universitat de la comarca, la que està ajudant a la... Llegir més formació de futurs enginyers, i la que pot fer créixer la ciutat.