TORNAR
PUBLICITAT

Tous vols convertir-se en la capital de les llegendes

El municipi anoienc prepara la segona edició del festival ‘Tous és llegenda’

societat
Divendres, 17 juny 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El primer cap de setmana de juliol Sant Matí de Tous celebrarà la segona edició de ‘Tous és llegenda’ un festival que va néixer l’any passat amb la intenció de recuperar la transmissió oral d’històries, tant les pròpies del municipi com del conjunt dels països catalans. Després de l’èxit de la primera edició, aquesta vegada el festival de curta durada pretén fer un pas per consolidar-se i convertir el municipi anoienc en la capital de les llegendes.

Cartell de Tous és llegenda

La programació de ‘Tous és llegenda’ manté com a eix central les Llegendes de Sant Martí de Tous com ‘La senyora de Tous’, ‘El Torrent Cavaller’ o la ‘Cérvola Blanca’ però seguirà tenint en compte i apostant per les històries del conjunt del territori. Durant els tres dies que durarà el festival es comptarà amb els ‘Racons de llegenda’, on diferents professionals interpretaran històries conservades gràceis a la transmissió oral en alguns racons del municipi.

A més a més, es mantindrà un dels esdeveniments que va tenir més èxit en les darreres edicions, l’apagada del Misteri, on l’enllumenat públic s’apagarà per unes hores la nit de dissabte per deixar lloc a una il•luminació feta per més de 600 ciris que ajudaran a tots els visitants a arribar fins el castell per cremar les seves pors.

Un ampli ventall d’activitats acompanyaran el festival, tounencs i visitants podran participar gimcanes, concursos i sopars populars que correran paral•lelament a la representació de llegendes durant els tres dies del festival.

Aquesta segona edició pretén consolidar l’èxit de la primera i seguir endavant per convertir el municipi anoienc en una referència de les llegendes i ampliar, poc a poc, el festival cap a alters disciplines i activitats relacionades amb les Llegendes i històries populars.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.