TORNAR
PUBLICITAT

Es dicten més de 200 desnonaments a Igualada durant el 2011

L'any 2011 hi ha hagut una baixada en el nombre de sentències

societat
Dimecres, 18 gener 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Des de l'1 de gener fins el 15 de desembre del 210 a Igualada s'han dictat un total de 210 desnonaments, una xifra que fa referència als que s'han sentenciat per falta de pagament de rendes o per extinció del termini del contracte de lloguer. Segons el deganat dels Jutjats d'Igualada, secretariat per José del Puerto, 'no podem informar si ens tots aquests procediments s'ha dictat sentència condemnatòria però deu haver estat en un 80% aproximadament'. Per la seva banda, el cap d'àrea d'Unnim, Joan León, explica que, arran de la situació econòmica, les entitats bancàries atorguen 'tot tipus de facilitats a les famílies per al pagament dels rebuts'.

Jutjats d'Igualada

La diferència entre un judici de desnonament per falta de pagament i una execució hipotecària és, des d'una mirada genèrica, que al judici de desnonament una persona que és llogatera -no propietària de l'immoble- deixa de pagar. En canvi, en l'execució hipotecària, és el propietari del pis qui deixa de pagar els rebuts de la hipoteca i, en aquest cas, l'entitat bancària presenta una demanda per poder recuperar la finca.

Segons puntualitza Joan León els casos de desnonaments 'són molt durs per al personal del banc, però ens hem de basar amb el dret contractual'. Així i tot, León constata que les entitats 'posem totes les facilitats per evitar el desnonament i mentre la família tingui un mínim ingrés, no requerim cap procediment'.

Al 2010, més desnonaments

Durant el 2010 els desnonaments van diferenciar-se d'anys anteriors en funció dels hipotecaris o llogaters. En el primer cas, les persones que no podien pagar els rebuts de la hipoteca van disminuir, van ser 285 i, paral·lelament, van augmentar els que s'apliquen als llogaters, que van ser 260. El cas dels llogaters és diferent del de les persones que tenen una hipoteca ja que es pot tractar de ciutadans que tenen un local comercial i que no faci ús de l'espai.

Des del 2004 fins el 2010 a l'Anoia hi van haver 1.771 sentències de desnonament. Si bé l'any 2007 se'n van sentenciar 171, el 2008 van ser 230 i el 2009, 323. En aquest sentit, el 2011 representa, de moment, una disminució pel que fa a les sentències condemnatòries.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.