TORNAR
PUBLICITAT

Igualada avança els actes de la Diada a aquest divendres

Una gran senyera romandrà hissada permanentment

cultura
Dijous, 6 setembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Igualada durà a terme els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya aquest divendres 7 de setembre a la tarda. A la mateixa nit també es farà el lliurament del IX Premis al Compromís Cultural, que cada any entrega Òmnium Cultural Anoia.

Carles Capdevila, director del diari ARA

Els actes per celebrar la diada començaran a les 19:30h, amb la conferència institucional al Teatre Municipal l’Ateneu. Enguany anirà a càrrec del director del diari ARA, Carles Capdevila, llicenciat en Filosofia i periodista. La conferència, que és d'entrada gratuïta, porta per títol 'Ara és l’hora'. A continuació s’interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya Els Segadors, a càrrec de Joaquim Font al piano, Edmon Bosch al violoncel i Maria Esplugas al violí.

Tot seguit, a les 21h a la plaça de l’Ajuntament i en un acte també obert a tothom, es durà a terme la hissada d’una gran Senyera que romandrà de manera permanent en aquest espai de la ciutat. S’hi llegirà un discurs institucional i s’hi cantarà Els Segadors amb acompanyament musical.

Els actes comptaran, a més, amb la participació per primer cop a Igualada de l’Associació Miquelets de Catalunya, un grup de recreació històrica que, amb uniformes, banderes i armes del segle XVIII, honora el Regiment de la Diputació del General que, entre 1.705 i 1.714, durant la Guerra de Successió, va defensar les institucions catalanes davant Felip V i va liderar la resistència en els setges de Barcelona i Cardona. A les 20:45h, un escamot d’aquest regiment acompanyarà els assistents a la conferència i tothom que s’hi vulgui afegir des de l’Ateneu fins a la plaça de l’Ajuntament. Els Miquelets clouran la hissada de la Senyera disparant salves d’honor.

La jornada finalitzarà, a partir de les 21:30h a la mateixa plaça, amb una exhibició de dansa catalana i l’espectacle Caminant pels Països Catalans, a càrrec de l’Agrupació Folklòrica Igualadina, que farà viatjar els assistents per la tradició, la cultura i la festa del nostre país.

Lliurament dels IX Premis al Compromís Cultural

Òmnium Cultural Anoia lliurarà aquest divendres 7 de setembre a les 10 de la nit, a l’Ateneu Igualadí, els novens Premis al Compromís Cultural. Enguany es premiarà, d’una banda, la trajectòria vital del cisteller igualadí Jaume Farrés, i de l’altra, de l’associació la Llobreia de la Pobla de Claramunt.


8 Comentaris

M

Maria Ll.

Igualada

8 de setembre 2012.12:30h

Respondre

Pau Petit, a Igualada no tenim cap plaça d’Europa, però si que tenim l’Avinguda d’Europa. El que demanava el Jordi Cuadras i jo no he sentit que ho demani ningú més es posar-hi la bandera... Llegir més d’Europa

E

Eva

Igualada

6 de setembre 2012.23:55h

Respondre

Jo el que no trobo normal és fer els actes de la diada el divendres dia 7 de 2/4 de 8 fins les 11 0 12, a 4 dies vista de la Diada.
Jo proposo fer els actes de la Diada per la Festa Major i així,... Llegir més ens estalviem una Festa i un dels altres grupets de cultureta local com són el Miquelets, que suposo l’any vinent sortiran als cercaviles que repetim tantes vegades coms ens ve de gust pel gust de fer cercaviles sense ordre ni concert.
Tens tota la raó dient que Igualada es critica però no es proposa res, jo si que proposo si feu alguna feu-la bé o no la feu.

i

igualadí

6 de setembre 2012.22:49h

Respondre

Totalment d’acord amb na Marina, és la tècnica del PSC.

P

Pau Petit

igualad

6 de setembre 2012.22:26h

Respondre

Maria Ll. la plaça
de Europa ja la dema-no jo.Bona nit.

M

Maria Ll.

Igualada

6 de setembre 2012.18:53h

Respondre

Marian, a Igualada sempre ens acostuma a passar el mateix, ningú diu res ni proposa res, però ai!!, quant un altre fa una cosa sempre surt algú que troba que seria millor fer........

Mira tal com... Llegir més diu el Jordi Cuadras, el passat govern municipal tenia quatre banderes al terrat de l’ajuntament. L’actual equip de govern fa un any va decidir treure-les totes i només posar-hi la senyera durant els dies importants, i ningú va dir res, ni va proposar cap altre cosa.

Ara que s’ha fet públic que el govern municipal vol col-locar una senyera permanent a la plaça de l’ajuntament, surt per exemple el Sr. Cuadras (penso que amb més ganes de polèmica que altre cosa) i diu que seria millor posar-la a la plaça de Catalunya (Passeig cantonada Santa Caterina) i no content amb això demana a mes que al terrat de l’ajuntament si posi la bandera d’Igualada; a una plaça de Les Comes el nom de plaça de l’Estatut; i que es busqui un lloc per posar la bandera d’Europa.

Tot això se l’hi ha acudit ara de cop?. Com a mínim i desprès de tornar a dir que penso que darrera de tot només hi ha un desig de crear polèmica absurda, deixem dir que les seves propostes estan desfasades, ja que ara el que es demana als ajuntaments no es que posin la bandera de la ciutat al terrat, sinó que es demana l’estelada; ara tampoc ningú demana la plaça de l’Estatut sinó que demana la de la Independència, i la bandera d’Europa, encara que tots en volem formar part, no he sentit que ningú demani en cap lloc posar-la a cap plaça.

M

Marian

Igualada

6 de setembre 2012.12:54h

Respondre

M’agrada que tinguem una bandera catalana permanent a Igualada. La plaça de l’ajuntameht està bé, però trobo molt interessant el que vaig llegir l’altre dia en un article a aquest diari... Llegir més firmat pel Jordi Cuadras que proposava ubicar la senyera a la plaça Catalunya. Crec que és una bona idea perquè és un lloc que tenim bastant oblidat. I el vent que allà hi passa la faria onejar molt bé. blogs.anoiadiari.cat/jordi-cuadras/blog/2273/com-posem-les-banderes-a-igualada

j

jaume rodriguez enrich

igualada

6 de setembre 2012.11:00h

Respondre

Disculpeu les errades. Estava somiant...en la Independencia del meu Pais

Una Senyera amb un grand mastil, permanentment a la plaça principal de la nostre Ciutat, es una excelent i emotiva... Llegir més iniciativa.
Catalunya serà independent, democratica , sostenible i republicana . o no serà. Bon dia Igualada.
Repeteixo les meves disculpes per les errades anteriors.

j

jaiume rodriguez enrich

igualada

6 de setembre 2012.09:12h

Respondre

una senyera amb un grand mastil i que romendri permanetment a la plaça principal de la nostre ciuta hem sembla una excelent i molt emotiva iniciativa ...tot recordant que Catlaunya sera independent... Llegir més democratica i sostenible o no sera . Es el que crec de tot cor., Bon dia Igualada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.