//Plugins sense CDN ?>
L'antiga adoberia Bella està formada per dos edificis contigus i pràcticament bessons situats a l’extrem sud del pati del Museu de la Pell, aixecats a final del segle XIX i inventariats com a bé patrimonial històric.
És en aquest espai on l'Ajuntament vol crear la seu del clúster de la pell d'Igualada, és a dir, un espai obert a la ciutat, i en especial als empresaris de la pell per que disposin d'un entorn per promocionar la seva feina i el seu producte, i així ajudar-los a atraure inversions a Igualada.
Per l'alcalde Marc Castells 'a Igualada ens hem proposat convertir-nos en la Capital Europea de la Pell de Qualitat perquè tenim un gran sector adober referent al món i, per això, entre altres accions que estem impulsant, volem que l’adoberia Bella esdevingui la seu física d’aquesta capitalitat'. Castells afegeix que 'aquest projecte també volem que sigui un bon exemple de recuperació d’una adoberia i del patrimoni del barri'.
En la mateixa línia, Xavier Badia, president del Gremi de Blanquers, recorda que 'cada dia rebem la visita d’empreses manufactureres d’arreu del món i de grans firmes, i serà molt important tenir un espai físic on rebre-les i on poder explicar què fem Igualada i com ho fem'.
El projecte
Segons s'ha explicat en roda de premsa, a la planta baixa de l'edifici hi haurà un bar-restaurant customitzat molt d'acord amb el barri i el món de la pell.
A les dues plantes superiors està previst ubicar-hi un showroom (exposició) per mostrar el producte que generen avui les empreses de curtits igualadines.
També està previst dedicar un espai per donar a conèixer una proposta de recuperació del barri del rec.
El calendari marcat seria tenir els estudis previs enllestits al segon semestre de 2013 i abans que s’acabi l’any 2014 obrir al públic el nou edifici.
El projecte, serà possible gràcies al suport de la Diputació i una subvenció del programa europeu FEDER, concedida el passat estiu.
quand el fron de un colectiu si situa un empresari que sap molt be que la individualitat sempre resta i la unio suma , xavier badia, ls l resultts son sempre positius.
Tot i aixi un pregunta. aquet... Llegir més espai sera exclusiu per els bllanquers ? Sumem.
PERET
SANT MARTI DE TOUS
19 de desembre 2012.21:03h
A veure si aquest projecte pot esser una realitat ben aviat. Estic impacient de poder-me cruspir uns ’crupons’ a la brasa.