TORNAR
PUBLICITAT

Ignasi Vich de Solidaritat per la Independència podria abandonar el partit

Considera que la formació ha de fer una renovació a fons

politica
Dilluns, 28 gener 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Ignasi Vich, conseller Nacional en funcions de Solidaritat Catalana per la Independència, i excandidat a l'alcaldia d'Igualada, ha expressat en un comunicat la seva voluntat d’abandonar el partit, encara que no ha pres cap decisió en ferm. Considera que Solidaritat necessita una renovació a fons.

Ignasi Vich

Després dels resultats electorals del 25N, en què Solidaritat per la Independència va quedar fora del Parlament, i a nivell de comarca també va perdre més del 2% de vots respecte el 2010, la formació política ha iniciat un procés de reflexió i anàlisi.

D’aquests mesos de reflexió i autocrítica, Ignasi Vich, conseller Nacional en funcions de Solidaritat Catalana per la Independència, i excandidat a l'alcaldia d'Igualada, assegura que en surten moltes conclusions, entre les quals la que ell 'podria abandonar el partit’.

Considera que ‘s’han comès errors’ i que per això cal que Solidaritat ho reconegui i canviï. Vich diu que ‘hi ha qui cerca motius i culpables externs en el context polític’, però reconeix que ‘quan perds un partit per deu a zero no pots dir que és culpa de l'àrbitre o de la gespa. Has de reflexionar què has fet malament i si vols tornar a jugar a la mateixa divisió cal que t'ho apliquis’.

Així que segons expressa al comunicat ‘personalment crec que ara toca renovar. Renovar les cares, l'estil, cal fer que Solidaritat sigui una força política capaç de dialogar i sumar amb la resta de forces independentistes i amb la societat civil, amb un tarannà nou, amable i constructiu, capaç de sumar i aportar idees’.

Ignasi Vich afirma que Solidaritat treballa per l'assoliment de l'estat propi sent aquest garantia efectiva dels drets socials, econòmics, culturals i polítics dels ciutadans de Catalunya’ i que per aquest motiu, per mantenir la seva credibilitat i assolir els seus objectius, 'el partit ha de ser exemple de regeneració i renovació interna’.

Per Vich ‘la política és un mètode per assolir els nostres objectius democràticament, res més’ i si no es poden assumir els errors asegura que ‘serà l'hora de tancar una etapa i d'iniciar-ne una altra i de seguir treballant per l'assoliment dels drets sobirans de Catalunya des de casa o des d'una altra organització social o política’. Afirma que si marxa ho farà 'amb la consciència tranquil·la, mantenint el meu compromís i sabent que el temps i esforços invertits no s'han perdut perquè he conegut grans catalans i catalanes i junts hem col·laborat a empènyer el nostre poble cap a la independència’.


9 Comentaris

E

Ernest

Calaf

28 de gener 2013.22:16h

Respondre

Està bé que plegui, ja que així renova el partit. Ell no aportava massa cosa.

Pero Solidaritat ha estat un regal per a Catalunya. Molts analistes afirmen que l’existència d’un partit tan... Llegir més batallador amb el tema de la independència, ha aconseguit en aquests dos anys, que s’acceleri el procés. CiU no estava per la tasca i ERC estava d’un adormit que feia por.
També el tema d’alçar les catifes del parlament ha estat extraordinari.
Ha estat una llàstima que no hagin tret cap diputat. Treballaven més els tres diputats de SI que els 21 actuals de ERC.

G

Guillem

Igualada

28 de gener 2013.20:34h

Respondre

I això és noticia, en serio? Ei, el meu veí del 2n es canvia de pis perquè ha trobat un niu d’escarabats. Us passo nota de premsa? En fi.

M

Mariona

Carme

28 de gener 2013.18:16h

Respondre

Es una llástima que plegui. De tots modus ell ja diu que”es hora de tancar una etapa i d´iniciar-ne un altre...” i segurament no será des de casa sino amb un ”altre organització social o... Llegir més poltica”. O sigui que no plega.

J

Joanma

Igualada

28 de gener 2013.11:30h

Respondre

Els independentistes no podem estar tan dividits, la llei de Hont ens castiga. Mirem les dretes com van d’unides. Pensem el que va dir Napoleon: ”Divide i venceras”.

F

Faust

Igualada

28 de gener 2013.10:41h

Respondre

Aquest partit no té cap sentit. Ja es va veure a les darreres eleccions. Hi ha altres forces polítiques més ben preparades per defensar el mateix. Bon vent, i barca nova.

E

Ester Vich

Igualada

28 de gener 2013.09:47h

Respondre

Deixo clar per endavant que tenim el mateix congnom pero no som familia.
Un partit nou que ja cal RENOVAR A FONS. Deu meu!!

M

Maria Ll.

Igualada

28 de gener 2013.09:12h

Respondre

Dues preguntes: la renovació interna inclou també als dirigents de la comarca de l’Anoia?

La renovació vol dir treure a l’Alfons Lopez Tena?, perquè aquet senyor penso que és el millor, per... Llegir més no dir l’únic actiu que te Solidaritat

r

ricard

igd

28 de gener 2013.08:05h

Respondre

Si no ha prés cap decisió, el millor es que calli i segueixi reflexionant. No té cap sentit, o es tracta de que vol sortir als diaris?

J

Josep

igualada

28 de gener 2013.07:14h

Respondre

comparteixo amb el Sr.Vich que solidatitat a comes errors entreb alel lideratge de un Lopez Tena que no te cintura en el cara a cara i aixo en politicaes imperdonable.
Per latra banda no crec que el... Llegir més Sr. Vich abandoni en tot cas es retira es diferent.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.