TORNAR
PUBLICITAT

La Bromera presenta la seva nova creació

L'associació a punt per la Fira de la Cervesa Artesana de l'Espelt

cultura
Dijous, 25 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'Espelt serà la capital cervesera de Catalunya aquest dissabte. Entre les propostes hi haurà la cervesa artesana que ha preparat La Bromera, l'entitat organitzadora, que es va fundar fa tres anys i ara somnia en comercialitzar el seu producte. Entra en el sorteig de cinc samarretes 

L’associació la Bromera, ‘alma mater’ de la Fira de la Cervesa Artesana de l’Espelt, tindrà un paper protagonista no només com a organitzadora. L’entitat presentarà per segon any consecutiu una cervesa artesana pròpia, que han treballat ells mateixos durant el darrer any. Enguany, aquest dissabte a la Fira, presentaran una beguda “més adaptada al paladar del gran públic”, però que no perdrà el seu segell personal.

La fira, que organitzen el Centre Social de l’Espelt, l’Ajuntament d’Òdena i la pròpia Bromera, és una oportunitat per a cervesers artesans de mostrar els seus productes i la seva evolució. També és el cas de l’entitat. El procés d’elaboració d’una cervesa artesana pot durar “entre 10 ó 12 hores en el seu primer pas” ens explica Miquel Sellarès, un dels seus membres. Van començar fa uns tres anys, arrel d’un curs de cervesa artesana a la taverna igualadina Clot del Clos. Per bé que en la primera edició de la Fira no van presentar encara cap creació, l’any passat van mostrar la seva primera ‘criatura’. “La cervesa que vam fer l’any passat era molt del nostre gust, molt forta, amb més alcohol. Aquest any hem arrodonit més el producte, l’hem pensat més pel públic en general. Serà molt més agradable pel paladar”.

La creació de La Bromera, aquesta cervesa, encara no té nom: “volem esperar a si la podem comercialitzar per posar-n’hi”. La cervesa neix de les aportacions dels diferents membres de l’entitat, que elaboren les pròpies i després fan una posada en comú. Es destrien les qualitats i el millor de les cerveses de cadascun i es prepara la creació de la definitiva. Com ha de ser? “No sóc ni de bon tros el que la fa més bona”, assegura Miquel, però la base que s’utilitza no té secret: aigua, malta, llúpol i llevat. Hi hauran altres elements que s’afegeixen a la part final del procés per donar-hi el segell propi. La base és “combinar maltes” i amb la cocció “afegir més o menys llúpol” que determinarà el sabor. Durant la fermentació serà el moment del llevat. Hi ha infinitat de cerveses, amb les variants i ingredients que es posen a la part final. Tanta diversitat, que parlar de cerveses rares “és fer-ho del 95%”. Hi ha països com Bèlgica que tenen molta més tradició en cerveses artesanes. El segell de la cervesa artesanal és “no afegir cap tipus d’additiu, ni carbònic. El gas de les cerveses artesanes prové dels darrers llevats. I fem cuites de 40 litres, no de bidons immensos. La nostra cervesa és personalitzada”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.