TORNAR
PUBLICITAT

Torna d’Haití l’anestesiòleg de l’Hospital d’Igualada

Josep Maria Soto ha passat catorze dies a l’illa atenent més d’un miler de ferits

societat
Dijous, 28 gener 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La seva missió era posar en marxa l’únic dels dos hospitals que quedava a Port-au-Prince. Van començar la seva feina en condicions precàries, sense aigua ni llum, però a mida que passaven els dies la situació va millorar una mica gràcies a l’ajuda internacional. L’anestesiòleg, que treballa a l’Hospital d’Igualada i que és responsable del SEM a la Catalunya Central, tornarà aviat a la seva feina habitual després d’haver viscut una dura experiència.

Josep Maria Soto

Josep Maria Soto i set sanitaris més van arribar a Haití només tres dies després del terratrèmol, cosa que segons ell és una sort perquè normalment no es pot començar a intervenir fins més tard. Tots vuit formaven dos equips quirúrgics i tenien com a objectiu fer funcionar l’únic hospital que quedava dempeus a la capital haitiana i que, a més, s’havia quedat completament sense personal que atengués els ferits.

L’anestesiòleg ha destacat la bona coordinació que va haver-hi amb els metges cubans, els primers d’arribar a Haití. Junts van aconseguir fer rutllar l’hospital i atendre més de mil ferits amb patologies molt greus. Després d’estar gairebé dues setmanes treballant moltes hores i en dures condicions, l’equip del SEM ha estat rellevat. Josep Maria Soto tornarà, doncs, a la seva vida quotidiana. Això sí, segur que l’experiència viscuda l’acompanyarà per sempre.

Ajudes per a Haití

En el ple de dimarts, l'Ajuntament d'Igualada va aprovar atorgar dues ajudes per a Haití, que canalitzaran l'entitat Creu Roja i el Fons Català de Cooperació. El consistori també ha expressat la voluntat de recolzar aquelles iniciatives solidàries que neixen de les entitats de la ciutat per recollir diners per a Haití.


3 Comentaris

L

Lluïsa

Igualada

28 de gener 2010.14:19h

Respondre

Josefa, doncs benvigut, no?. Segur que allà el van rebre amb els braços oberts, millor que aquí i sense questionar-se res. Qui no té res a vegades és més agraït i incondicional.

J

Josefa Morón Manzano

Igualada

28 de gener 2010.08:52h

Respondre

Amb tot el meu respecte cap a Haití i cap a el Sr. Soto

Ni heroi quotidià (14 dies d’”heroicitat” ?), ni anònim (rebut a ”bombo i platillo” per una societat que necessita contruïr... Llegir més herois).
Passejeu pel carrer i veureu i els coneixereu sense esforç, tots aquells heros quotidians i ben anònims.

L

Lluïsa

Igualada

28 de gener 2010.07:13h

Respondre

Un d’aquests herois quotidians i anònims de que parla el Josep Alert en el seu article.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.