TORNAR
PUBLICITAT

Polèmica per unes contribucions especials als Hostalets

La urbanització del carrer Eladi Conde ha despertat queixes entre els veïns afectats

societat
Divendres, 5 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat divendres es va celebrar a la seu de l’Ajuntament d’Hostalets una reunió del col·lectiu d’afectats per les obres d’urbanització del carrer Eladi Conde amb el regidor d’Hisenda, Jaume Trias. En aquesta trobada els veïns varen expressar la seva preocupació pels tràmits que ha endegat l’Ajuntament per l’aplicació de contribucions especials, que segons els afectats en la majoria dels casos superen els vint mil euros per veí.

Carrer Eladi Conde

Segons explica Carles Rius, un dels veïns afectats, no estan d’acord amb la inclusió al projecte d’una estació transformadora, que qualifiquen de ‘sobredimensionada’, i que fa pujar la despesa. A més, els veïns diuen que al projecte inicial no hi estava prevista, i que de fet no hi hauria de constar, ‘perquè els veïns que la pagarem no la necessitem’. L’alcalde dels Hostalets, Jordi Calpe, ha explicat que és cert que al projecte inicial no hi figurava, però ‘no per voluntat de l’Ajuntament, sinó perquè Fecsa va endarrerir-se molt a presentar el pressupost pertinent’. Calpe ha dit que sí que és necessària l’estació, perquè en la urbanització del carrer ‘cal preveure el futur d’aquesta zona, i no haver de tornar a fer obres quan s’hagi d’ampliar el subministrament’.

Com es financen?

D’altra banda, els veïns també es queixen del que qualifiquen ‘muntatge comptable’ de l’Ajuntament, afirmant que el consistori no assumeix el cost de les obres que li pertoca per llei: ‘El cost total segons la memòria és 1.692.627,62 € i l’aportació de l’Ajuntament és de 199.962,37 € en lloc dels 423.156,90 € que és el 25% real’. L’alcalde ha aclarit que són les terceres contribucions que apliquen, i que en tots els casos s’ha seguit la legalitat i el mateix criteri: el 50% de les obres es finança amb subvencions de diversos organismes, i del 50% restant, en paga el 25% l’Ajuntament i el 75% els veïns. Ha afegit que ‘no es poden crear greuges entre els veïns’, i que ‘la voluntat del consistori és que hi hagi participació ciutadana en tot el procés, per això s’han fet diverses reunions i estem oberts a valorar les al·legacions que es facin’.

Sobre els terminis de pagament, els veïns han manifestat el seu ‘disgust’ perquè consideren que ha d’existir una proporcionalitat entre l’import de les contribucions especials i els terminis de pagament, que ara no es dóna’. Des de l’Ajuntament, l’alcalde ha recordat que s’ofereixen terminis de fins a 5 anys i sense interessos.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.