TORNAR
PUBLICITAT

Es funda a Tous l'Agrupament Movi

Aquest dissabte a la tarda es farà la presentació

societat
Dijous, 18 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Què era el Movi i per què vol ser un CAU? Des de fa 60 anys, a Tous hi ha hagut un esplai, pel qual hi han passat moltes persones. Un espai que ha marcat la infància dels touencs. El Movi, aquest és el nom de l’esplai, és el lloc on hem crescut, hem après a estimar al nostre poble i les nostres costums, hem fet molts amics, jugant, cantant i anant de colònies... Tots els touencs recordem el Movi d’una manera molt especial. Els darrers anys el Movi de Tous, ha passat per diferents canvis, fins a arribar a aquest punt, en el qual volem formar un Cau, adherit a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, és per això que em decidit formar un cau i afiliar-nos a MEG.

Els principis mai són fàcils, però creiem que el projecte que tenim entre mans és una cosa per la qual val la pena lluitar. El primer que calia fer era buscar les persones que serien els engranatges per fer funcionar aquesta gran màquina. Som conscients que era la part més complicada ja que no ha estat fàcil trobar persones que vulguessin comprometre’s desinteressadament a fer un servei als altres, disposades a dedicar el seu temps al Cau i sobretot als nens, i a més fer-ho amb passió i alegria. De diversos punts de la comarca, hem reunit un grup de persones que reuneixen aquestes característiques i moltes d’altres. Som un equip de caps format per persones ben diverses, de procedència i d’edats, amb idees i perspectives diferents. Però el que tenim en comú, des de bon començament, són les ganes d’implicar-nos en aquest projecte. L’agrupament doncs, ha estat des del principi un espai amb diversitat d’opinions i obert a tot aquell que hi volgués aportar les seves idees i el seu punt de vista. Un agrupament que el fem entre tots, els caps, els nens/es i el poble.

Al setembre, van començar els primers contactes amb el Cau d’Igualada i després amb la Demarcació de Manresa. Tots, des d’un principi, ens han acollit amb els braços ben oberts i disposats a donar-nos un cop de mà en el que calgués. El més important, és que han cregut en el nostre projecte, i això ens ha servit per agafar confiança en el que fem. El Cau d’Igualada, amb la seva experiència, i la Demarcació de Manresa amb tots els temes organitzatius, han estat fonamentals per arrencar de la millor manera possible. Va ser un primer contacte amb l’escoltisme molt càlid, que ens va animar a tots a tirar endavant amb el nostre agrupament! Però com podeu imaginar, les intencions eren molt bones, però ens calia posar-nos al dia. Què s’havia de fer per crear un agrupament? què és el Cau? què s’hi fa? què vol dir això de ser escolta? i sobretot, què cal per ser un bon cap?

I aquí van començar les FoCa (Formació de Caps). Gràcies al Cau d’Igualada i la Demarcació vam poder entrar al programa de formació de caps de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. En aquestes formacions hem descobert el món de l’escoltisme, les lleis, els dinamismes, les unitats, la promesa, el projecte educatiu, els valors, els objecius, el joc,… I no tan sols això, sinó que, a més, hem conegut persones d’arreu de la demarcació de Manresa amb les que compartim moltes inquietuds, dubtes i visions diferents de la societat i del món. Nosaltres hem après de la seva experiència i ells dels nostres dubtes i curiositats sobre el cau. Acabada la formació, ens sentim una mica més preparats, i tot i que ens queda molt per caminar, ens veiem amb cor de fer un primer pas en ferm en aquest projecte.

Això serà aquest dissabte, en una jornada en què tots els nens de l'agrupament rebràn el fulard que els identificarà, a partir d’ara, com a nous membres d’aquest moviment. La Demarcació de Minyons Escoltes i Guies de Manresa oferirà, en el marc d’aquesta diada, una xerrada adreçada als pares perquè coneguin l’escoltisme i els seus objectius. Tots els caps de l'agrupament estem molt satisfets que puguem dur a terme aquesta activitat ja que referma una primera etapa del Cau de Tous i ens empeny a seguir, amb moltes ganes, cap endavant. Una primera etapa que no hauria estat possible sense l’ajuda desinteressada de la Demarcació de Manresa, l’Agrupament Jaume Caresmar-Maria Antònia Salvà d’Igualada, l'Ajuntament de Sant Martí de Tous, als pares i mares del Movi, i a totes les persones que estan fen possible aquest projecte, als quals agraïm profundament la seva dedicació.

Els Caps del Movi de Tous


5 Comentaris

L

Lídia

Tous

19 de març 2010.10:35h

Respondre

Felicitats i endavant caps!
Demà us acompanyarem a la recollida de foulards.

X

Xavier Solé

Tous

19 de març 2010.07:59h

Respondre

Enhorabona.
Que aquest projecte us enriqueixi a tots, caps i escoltes.

Felicitats i Endavant!!

E

Elisa Elias

Tous

18 de març 2010.22:11h

Respondre

A més de felicitar-vos de tot cor, necessito dir-vos que us estic molt agraïda pel que esteu fent pel nostre poble!
Sempre he cregut en aquest projecte, ja ho sabeu, i estic molt orgullosa de... Llegir més veure que va prenent forma.
Desitjo que els caps estigueu disfrutant tant com els nens i nenes, i que la il·lusió i el compromís que teniu sigui la llavor per un futur exitós del Cau.

Una abraçada a tots i totes.

a

anna

18 de març 2010.08:34h

Respondre

ànims! i tant com puc!!!

M

Miquel Solé

Òdena

18 de març 2010.08:18h

Respondre

Endavant nois.

Felicitats pel projecte !!!

No us desanimeu si els començaments son difícils i si en alguns moments els esforços semblen poc fructífers

Un antic escolta

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.