TORNAR
PUBLICITAT

Primer premi Recerca Jove per a una alumna de Calaf

Meritxell Rotés, amb el treball ‘TABERNAE AQUALATENSES: noms clàssics en comerços i empreses d’Igualada’

Dissabte, 17 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat dijous 15 d’abril se celebrà a l’Escola d’Adoberia d’Igualada l’entrega de premis Recerca Jove que ha viscut enguany la seva 6a edició. Es tracta d’un certamen destinat a incentivar la investigació entre els joves dels instituts de Catalunya i que s’encarrega de premiar els millors Treballs de Recerca de Batxillerat i de CFGS tant en l’àmbit científic-tecnològic com en el social-humanístic. Doncs bé, és precisament en aquesta darrera modalitat, en la d’humanitats, que una alumna de 2n de Batxillerat de l’IES Alexandre de Riquer de Calaf ha estat premiada amb el màxim guardó. Es tracta de la calafina Meritxell Rotés Biosca i ha guanyat la present convocatòria amb el treball titulat TABERNAE AQUALATENSES: noms clàssics en comerços i empreses d’Igualada.

Meritxell Rotés i Salvador Oliva

La seva recerca, tutoritzada per l’igualadí Salvador Oliva March, professor de llengües clàssiques a l’institut de Calaf, ha consistit en un estudi exhaustiu dels noms d’origen grec i llatí que presenten nombroses empreses, botigues i establiments igualadins tot fent-ne l’anàlisi etimològica i aprofundint en els motius que han empès els amos a optar per un nom d’aquesta naturalesa. El treball demostra, a partir del cas igualadí, que la incidència de la cultura i tradició clàssiques en el món del màrqueting i de la publicitat segueix ben viva i amb una força sorprenent.

La comunitat educativa de l’IES Alexandre de Riquer (Calaf) felicita l’alumna d’aquest centre per l’esforç i la seriositat demostrats en la seva recerca i comparteix amb ella l’alegria pel premi obtingut. Enhorabona, Meritxell!

IES Alexandre de Riquer


2 Comentaris

E

Elisabet Miquel

Calaf

17 d'abril 2010.23:45h

Respondre

Gran esforç. Gran treball. Gran premi. T’ho mereixes!

G

Gemma

17 d'abril 2010.18:32h

Respondre

Molt bé, Txell!! Felicitats per la feinada que has fet!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.