//Plugins sense CDN ?>
En total, Rivisa té una plantilla d’unes 250 persones, i magatzems logístics a Madrid, València, Aragó, Navarra i Galícia. En les instal·lacions de Santa Margarida de Montbui es va arribar a tenir una plantilla en actiu d’unes 106 persones el 2008, tot i que en l’actualitat és menor, segons expliquen des de l’empresa ‘a causa de dos anys de crisi especialment dura en els sectors lligats a la construcció’. L’empresa fa front a aquesta situació gràcies a l’exportació, que actualment ja supera el 45% del total de les vendes.
Així, s’ha estat treballant durant gairebé 3 anys per preveure el creixement en el període 2010-2015: en aquests moments s’ha arribat a la saturació de les naus actuals i es projecta construir dues naus més. Malgrat això, des de l’empresa expliquen que ‘a causa d’aquesta incertesa, Rivisa retardarà la construcció de la primera de les naus fins el 2011, ja que volem actuar amb molta prudència’. En tot aquest procés s’ha comptat amb el suport de la Generalitat, concretament del departament ACC1Ó, que precisament posa Rivisa com a exemple d’èxit. Des de l’empresa expliquen que estan ‘molt agraïts pel suport i les facilitats que ens han donat en tot moment amb l’objectiu de poder créixer i crear riquesa en una comarca tan deprimida com la de l’Anoia’. Segons les previsions, en la primera fase d’ampliació es poden generar entre 20 i 30 llocs de treball, i en la segona (fins al 2015) el nombre podria créixer fins a 60.
Què oferia Montbui?
El motiu que va portar Rivisa, fa sis anys, a traslladar el centre productiu a Santa Margarida de Montbui va ser l’espai. Les instal·lacions a Lliçà de Vall quedaven petites, i l’empresa necessitava emmagatzemar força material, encara que fos en unes instal·lacions a l’aire lliure. Al Vallès Oriental no hi havia zones industrials amb aquestes característiques, i quan l’empresa va trobar aquests terrenys a Montbui va decidir establir-s’hi, amb suficient previsió de cara a futurs creixements.