TORNAR

El pare Valentí  Serra destaca l’acció social dels frares caputxins al llarg dels 400 anys de presència a Igualada 

L'acte va comptar amb la presència de Pare Lluís

societat
Dijous, 3 juny 2010. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
'Els frares caputxins vam fer molta acció social i obres benèfiques, a Igualada, com l’obra catequística, la Joventut seràfica o l’Escola nocturna del patronat d’obreres'.  Aquest és un dels aspectes que més va destacar el pare Valentí Serra en la conferència '400 anys de caputxins a Igualada', que es va fer dimarts a la Biblioteca Central d’Igualada. Davant una multitud d’assistents, l’historiador i arxiver va repassar la història d’aquesta comunitat tan vinculada a la ciutat i va exclamar un sincer 'gràcies pel vostre amor als frares caputxins'.

Exposició a la biblioteca central

La comuntiat de frares caputxins sempre va gaudir d’una gran acceptació popular a Europa i Catalunya, va recordar el conferenciant. A la capital anoienca aquesta vinculació es remunta a l’any 1610, quan es va posar la primera pedra del convent dels caputxins, dedicat a l’estigmatització de sant Francesc. El convent va viure un munt de vicissituds i es va arribar a aixecar fins a tres vegades, després de patir les conseqüències de la guerra.

A més de repassar la història de l’edifici i de la seva comunitat, el pare Valentí Serra va recordar el nom d’alguns caputxins igualadins que van deixar petjada, com el recentment beatificat pare Josep Tous Soler o el pare Pius d’Igualada, 'que es va fer famós com a predicador a molts pobles de Catalunya, perquè feia cantar per memoritzar'. El pare Valentí Serra va acabar la seva intervenció arribant fins al moment actual, assenyalant que “seguim amb la predicació de la paraula, juntament amb el compromís als malalts i moribunds'.

L’acte va comptar també amb la presència del popular pare Lluís, guardià del convent d’Igualada, que va provocar els somriures dels assistents en afirmar: “em continuo trobant com a peix a l’aigua entre els frares caputxins”. També van ser-hi presents el ministre provincial dels caputxins pare Jacint Duran i l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, que va presidir l’acte i va inaugurar l’exposició que es pot veure a la Biblioteca durant tot el mes de juny. 'Pau i bé' és la salutació habitual dels caputxins i dóna nom a l’exposició elaborada per aquest centre, l’Arxiu Històric Comarcal i el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia. Entre els documents i els objectes curiosos destaca una mostra de la singular col·lecció de cargols del pare Lluís, formada per més de 18.000 especimens.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.