//Plugins sense CDN ?>
La comuntiat de frares caputxins sempre va gaudir d’una gran acceptació popular a Europa i Catalunya, va recordar el conferenciant. A la capital anoienca aquesta vinculació es remunta a l’any 1610, quan es va posar la primera pedra del convent dels caputxins, dedicat a l’estigmatització de sant Francesc. El convent va viure un munt de vicissituds i es va arribar a aixecar fins a tres vegades, després de patir les conseqüències de la guerra.
A més de repassar la història de l’edifici i de la seva comunitat, el pare Valentí Serra va recordar el nom d’alguns caputxins igualadins que van deixar petjada, com el recentment beatificat pare Josep Tous Soler o el pare Pius d’Igualada, 'que es va fer famós com a predicador a molts pobles de Catalunya, perquè feia cantar per memoritzar'. El pare Valentí Serra va acabar la seva intervenció arribant fins al moment actual, assenyalant que “seguim amb la predicació de la paraula, juntament amb el compromís als malalts i moribunds'.
L’acte va comptar també amb la presència del popular pare Lluís, guardià del convent d’Igualada, que va provocar els somriures dels assistents en afirmar: “em continuo trobant com a peix a l’aigua entre els frares caputxins”. També van ser-hi presents el ministre provincial dels caputxins pare Jacint Duran i l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, que va presidir l’acte i va inaugurar l’exposició que es pot veure a la Biblioteca durant tot el mes de juny. 'Pau i bé' és la salutació habitual dels caputxins i dóna nom a l’exposició elaborada per aquest centre, l’Arxiu Històric Comarcal i el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia. Entre els documents i els objectes curiosos destaca una mostra de la singular col·lecció de cargols del pare Lluís, formada per més de 18.000 especimens.