//Plugins sense CDN ?>
A primera hora de la tarda de dissabte, tot eren nervis. Per a alguns era el primer cop que venien al Cau, que dormien en una tenda, que es trobaven amb cares desconegudes; per a altres, significava el retrobament amb els seus companys després de l’estiu... Els Castors i Llúdrigues (6 a 8 anys) varen sortir caminant des de Castellolí; els Llops i Daines (8 a 11 anys) i els Ràngers i Noies guia (11 a 14 anys) des de la Pobla de Claramunt; els Pioners i Caravel·les (14 a 17 anys) i els Trucs (17-19 anys) des d’Igualada.
A mesura que els diferents grups van anar arribant a lloc, anaven muntant les tendes i feien activitats de coneixença amb els seus caps. A la nit, després de sopar, va arribar el moment més especial: el pas de branca –d’aquí el nom de 'passos'. Aquest és el moment en què els nens i nenes més grans de cada branca fan un pas simbòlic a la següent unitat. A més a més, en aquest moment es dóna la benvinguda als nens i caps que han entrat nous al Cau. És per això que aquesta sortida es considera una de les més importants del curs.
El diumenge al matí cada unitat tenia diferents activitats preparades. Després tots els grups les van posar en comú davant dels altres. A les dues del migdia tots van tornar caminant cap a Castellolí amb ganes que arribés el dissabte 16 per anar al Cau i començar amb molta il·lusió un nou curs.
Amb la Festa de Passos va arribar l’onzè número de la Revista 'El Cauet'. És el primer número de la revista del curs 2010-2011 i està dedicat bàsicament a les cròniques dels campaments d'estiu. També conté els apartats habituals com 'L’entrevista', 'Entreteniment' o 'Parlem amb...'. Podeu trobar la revista a la llibreria Llegim?, al bar l’Envelat, a la Biblioteca Central o a la Kaserna.
L’EGAN inicia els Trucs en espeleologia
Una de les activitats programades per al diumenge al matí, era la iniciació en espeleologia. Els Trucs van rebre els espeleòlegs de l'EGAN preparats per introduir-los a les profunditats de la natura.
Abans de la pràctica però, els nois i noies van realitzar un petit taller introductori per conèixer el món de l’espeleologia: com fer els nusos més comuns, situació de la cova amb el mapa, orientació amb la brúixola, explicacions de la formació de les coves i la fauna i...cap dins. La visita a les coves va agradar molt als joves, ja que la majoria no s'hi havien endinsat mai.
Cal recordar que mesos enrere, l’EGAN havia col·laborat amb el Cau amb un taller introductori d’espeleologia als Ràngers i Noies Guia. Des d’aquestes línies volem agrair a l’EGAN la seva paciència i l’activitat que van preparar i realitzar. Moltes gràcies!!
Agrupament Escolta Jaume Caresmar i M. Antònia Salvà
eNdavant i ànims els caps del cau Igualada ja que el voluntariat és una cosa que s’està perdent i no s’hauria de perdre mai.
Anna
Igualada
17 d'octubre 2010.18:16h
Ànims amb la vostra tasca i endavant!! Feu molt bona feina i es demostra amb els resultats obtinguts. Sempre a punt!