TORNAR

Igualada comptarà amb un nou servei de neteja i recollida d’escombraries

Es renovaran 420 contenidors i s'utilitzaran vehicles menys sorollosos

societat
Divendres, 18 febrer 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament d’Igualada va presentar aquest dijous el nou servei de neteja i recollida d’escombraries fruit del contracte formalitzat el passat mes de gener amb l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas. Des de l’inici d’any fins a l’estiu, es renovaran 420 contenidors i s’incorporaran nous vehicles de recollida dissenyats per treballar fent menys soroll que els actuals.

Aquest nou contracte, que ha anat acompanyat d’una reducció del 10% en la taxa d’escombraries dels igualadins, tindrà una duració de 12 anys i comporta el canvi de model de gestió; la recollida d’escombraries passa de ser privada a ser mixta. Per aquest motiu s’ha constituït l’empresa ‘Igualada Societat Municipal Mediambiental, formada per Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i l’Ajuntament i presidida per Jordi Riba, tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada.

En total es renovaran 420 contenidors i es modificarà la seva ubicació per tal de facilitar la recollida selectiva, segons va explicar Jordi Aymamí. En aquest sentit, tant l’alcalde com la regidora de Medi Ambient, Concepció Castells, van demanar la col·laboració ciutadana per tal d’aconseguir la mínima quantitat de rebuig possible.

Entre les novetats més destacades, Jordi Aymamí va subratllar la inauguració d’una oficina d’atenció al ciutadà, ubicada a la plaça de la Isabela, i el nou model de vehicles utilitzats que funcionaran amb gas –sent així més ecològics- i emetran menys soroll que els utilitzats fins ara.


3 Comentaris

m

mmm

20 de febrer 2011.12:20h

Respondre

per la zona del hospital i el nou ambulatori hi ha de merda que es una pasada.Sort que tenim el hospital que sino no se el que pasaria

P

P. Sol

Igualada

18 de febrer 2011.20:59h

Respondre

Diu que demanen la col.laboració ciutadana per aconseguir qualitat, doncs encara que canviin els contenidors i els del Hotel Caneletes hi deixin totes la seves escombreries industrials, a qualsevol... Llegir més hora de qualsevol dia, perque no tenen cap escrúpol un diumenge a les 9 del mati a omplir un contenedor, deixar el terra de la vorera fet un fastic i sobre una caixa de cartró per que la tapa del contenedor els quedi oberta, que oberta es queda quan ja han fet la feina els empleats del Restaurant Canaletes, i la merda queda pels veins. Col.laboració de tots .

D

Daniel

Igualada

18 de febrer 2011.12:56h

Respondre

Mes equips? El que cal es que facin la feina i no el dropo. Cansat estic de veure el carro de la neteja hores i hores parat mentre el escombriaire està al bar de les pistes de petanca del costat de... Llegir més Fàtima, fent birres. Dropos!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.