//Plugins sense CDN ?>
El projecte presentat sobre la tecnologia RFID implantada el setembre 2014 i que va suposar en un any un estalvi de costos de més de 66.000 euros, ha rebut el primer premi d'Innovació en gestió 2015 en la modalitat en Eficiència i Sostenibilitat pel projecte 'Aplicació de la tecnologia RFID (Radio Frequency Identification) en la millora del procés quirúrgic'.
L'hospital igualadí ha rebut el reconeixement de la Unió Catalana d'Hospitals (UCH) per "aplicar innovacions a la gestió de les seves institucions, de destacar el valor que aporten a la gestió de les persones i de premiar a les innovacions que es tradueixen i impacten positivament en els resultats per als ciutadans". El premi va ser entregat pel conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, i va ser recollit perAdrià Sardà, director Economicofinancer i de Serveis Generals del Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA). Igualment va assistir-hi el doctor Ferran Garcia, gerent del CSA.
RFID són les sigles de Radio Frequency IDentification, és a dir: identificació per radiofreqüència; un sistema d'emmagatzematge i recuperació de dades remotes mitjançant dispositius. Segons Adrià Sardà, director economicofinancer i de serveis generals del Consorci Sanitari de l'Anoia, la utilització, a l'àrea quirúrgica, de la tecnologia RFID mitjançant un armari intel·ligent Smart Cabinet de Palex que controla la traçabilitat de producte, ha aportat al centre amplis beneficis, tant en cost de producte, com en la millora de la qualitat assistencial, la gestió de la informació a temps real i l'eliminació del recompte i entrada manual de dades.
Aquest armari es va instal·lar el setembre de l'any passat a l'Hospital igualadí. Es tracta d'un sistema de gestió, control i seguretat avançats per a material d'alt cost, capaç d'agilitzar tasques del personal sanitari gràcies a la gestió sense papers i a la informació sempre actualitzada en temps real. En un any, els quiròfans de l'Hospital, ha passat a produir un estalvi de costos del 37% (més de 66.000 euros), gràcies a un major control de la gestió de 72 referències d'alt cost (malles, trocars, tisores, grapadores, càrregues, vàlvules, segelladors, etc.). Del total estalviat, un 90% correspon a la reducció de la minva i un 10% al del control de caducitats.
L'estalvi de costos de consum s'amortitza, segons Adrià Sardà, en qüestió d'un any, mentre que gràcies al control de l'estoc, s'eliminen els trencaments d'estoc de producte i s'aconsegueix una reducció de l'estoc, tant en valor com en volum en els primers mesos d'implantació del sistema. Cal destacar també l'estalvi de tasques logístiques per part del personal amb la utilització d’aquest sistema. Es calcula una reducció del temps de prop del 80%, així com un menor temps en la recerca de producte (un 40%) i un 100% del temps que el personal invertia en fer inventari del producte. D'aquesta forma, aquest sistema ha suposat una millora per a l'Hospital a nivell de gestió de recursos materials, econòmics i un increment de la qualitat assistencial dels seus serveis.