TORNAR

L'alcalde Castells afirma que s'ha començat a arranjar el forat econòmic del complex Infinit

El batlle apunta que la mà dura ha servit per redreçar les deficiències en la gestió

esports
Divendres, 17 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquesta setmana el govern d'Igualada ha presentat xifres que revelen bons símptomes en les finances municipals i que s'han redreçat les altes ràtios d'endeutament que afectaven a la corporació fa set anys. De dues de les hipoteques que afronta la casa, la de l'Infinit es comença a alleujar. 

La càrrega de les compensacions del dèficit per l'explotació del complex esportiu Infinit, que l'Ajuntament paga a la concessionària del servei, es comença a alleujar. Així ho explicava aquesta setmana l'alcalde Marc Castells, davant els mitjans. El govern municipal va anunciar fa un any i mig, en conèixer-se indicis de frau per part d'alguns dels anteriors rectors de la instal·lació, que posaria ordre a les finances del complex. El batlle apunta que "les decisions que vam prendre estaven justificades. Des d'aleshores, hi ha hagut un repunt d'usuaris". La xifra actual és de 2.100, una millora substancial respecte els darrers anys de la instal·lació. Castells confia que amb el nou rumb "aconseguirem augmentar el número d'usuaris i serà menor la compensació per les pèrdues d'explotació que en el seu moment es va pactar amb l'empresa".

El batlle considera que "les sancions i les inspeccions que vam impulsar han fet el seu efecte". Castells veu avançat el procés de sanejament i avança que "és imminent rebre l'estudi de viabilitat que vam encarregar a la Diputació i que ens donarà una perspectiva sobre quines altres mesures hem de prendre" respecte a l'equipament. En el seu pas per l'oposició, el convergent va atacar les condicions pactades amb l'empresa concessionària. Quan el 2015 es va descobrir que s'havien falsejat alguns dels balanços de l'empresa explotadora -hi havia un nucli d'usuaris que no pagaven- l'Ajuntament va imposar un paquet de sancions. 

L'import d'aquestes sancions s'ha restat de la subvenció variable corresponent a l'exercici 2014, en concret l'Ajuntament ha descomptat 59.400 euros corresponents a usuaris que l'auditoria efectuada ha constatat que no havien estat comptabilitzats aquell any i 25.500 euros més corresponents a les sancions aplicades pel consistori per diferents incompliments contractuals, sancions que van ser aprovades al ple municipal. El govern matisa que caldrà seguir optimitzant el servei, ja que l'equipament no revertirà completament en la ciutat -és a dir, no es recuperarà la gestió- fins el 2038. La problemàtica principal ha estat que a més de la subvenció, s'ha de pagar una compensació per les pèrdues d'explotació respecte els ingressos que es preveien. En alguns anys, les arques municipals han hagut de proveir més de 350.000 euros en aquests conceptes.

El World Trade Center, una mica més a l'esquena

L'altra hipoteca per les arques de la ciutat, si no s'activés el projecte -cosa impensable a hores d'ara-, és l'edifici del World Trade Center. En els propers quatre exercicis, segons Marc Castells, queden per pagar uns 900.000 euros del crèdit. L'Ajuntament va pactar amb la societat explotadora GiS fa cinc anys rescindir el contracte pel qual en conceptes d'explotació havia de pagar fins el 2027 100.000 euros anuals més IVA. 


2 Comentaris

j

josep d'0rpí

Orpí

18 de març 2017.12:47h

Respondre

Quina ”herencia” Sr. Riba i Sr. Aymami!!!

e

el sr ramon

les rambles dels castells

17 de març 2017.13:23h

Respondre

Sr Castells, i els forats a les aceres, per quant?
SIGUI MES SERIO, I PENSI ABANS DE DIR AQUESTES PARRAFADES!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.