TORNAR
PUBLICITAT

Arranjament i urbanització d'espais públics i creació d'un Centre Cívic pel Barri de la Pau

Vilanova aprova els 5 projectes pel Fons d'Inversió Local

politica
Dijous, 22 gener 2009. 13:48. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Vilanova del camí ha aprovat 5 projectes urbanístics que seran finançats amb el Fons Estatal d'Inversió Local de l'estat espanyol. Dels 2.160.600 euros, la meitat van destinats a l'arranjament del carrer Santa Llúcia. Quan el govern central doni el vist i plau als projectes, les obres començaran abans del mes d'abril.

Plànol de la zona verda

Simulació de la plaça Miquelets restaurada

Planta i simulació del centre cívic

Fragment de l'esquema de l'obra

Els cinc projectes, proposats per l'equip de govern, van ser aprovats en el darrer ple, amb el vot contrari dels grups del PP i IPV, ja que malgrat estar d'acord amb els projectes presentats, discrepaven sobre la manera de fer-ho, recordant que no s'ha tingut en compte el parer de l'oposició a l'hora d'escollir els projectes a tirar endavant.

En la darrera sessió, els diferents grups ja van manifestar el seu descontent per no haver estat informats de res.

Els 5 projectes aprovats pel consistori vilanoví:

Arranjament i millora del c/Sta. Llúcia - 1.081.483€

Entre el c/Major i el c/Cristòfor Colom el carrer Santa Llúcia passarà a ser d'un sol carril en circulació nord-sud, S'eixamplaran les voreres i s'enjardinarà de manera que quedi com un passeig, molt més adequat pel nombre d'infants que van a peu fins a les escoles.

Se soterraran totes les xarxes aèries i s'equiparà la via amb diversos elements. Al llarg del carrer, es disposaran 8 bancs, 21 arbres, 30 fanals, 4 papereres i 3 conjunts de contenidors soterrats (a l'alçada dels carrers Major, Churruca i Felip II).

Centre Cívic del barri de la Pau - 333.031€

Tindrà gairebé 300 m2 construïts i estarà situat al costat de la llar d'infants La Baldufa, al c/ Verge del Camp 26. A la planta baixa hi haurà una sala d'actes, un espai per a exposicions, un despatx, el vestíbul d'entrada i serveis. En el primer pis una aula, un taller i una sala de lectura.

Aquest equipament servirà, tal i com ho ha destacat l'alcalde, "per refoçar l'oferta cultural i lúdica del barri, una necessitat que feia temps que els mateixos veïns reclamaven".

Arranjament i millora de la Plaça dels Miquelets - 295.731

Remodelació de la plaça prioritzant l'espai per a vianants i de joc pels infants, eliminant la font i el circuit d'aigua actual. També es reduirà l'espai per a aparcament però es respectarà i es mantindrà la circulació.

D'altra banda es crearà entre la nova plataforma de la plaça i la circulació rodada una zona de protecció per a vianants.

Urbanització de la zona verda del barri de La Lluna 167.683€

Es tracta d'una parcel·la de 2.700 m2 compresa entre el barri de La LLuna i el polígon industrial del Pla de Rigat, entre els carrers Sèneca, dels Moletons, de Descartes i la carretera de la Pobla. Es crearà una zona verda per a lús i gaudi dels ciutadans del barri, amb una zona enjardinada, arbreda i amb un espai per a jocs infantils.

Nau industrial per a magatzem municipal - 282.679€

Serà un nou espai per a la brigada municipal. S'ubicarà en el nou polígon industrial Riera de Castellolí. Tindrà uns 590 m2 i servirà com a magatzem logístic i tècnic i també pels vehicles.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.