//Plugins sense CDN ?>
Croats, italians, senegalesos, dominicans, marroquins i peruans van coincidir en la seva voluntat d’integrar-se a la societat igualadina i en l’important paper que juga la llengua catalana en aquesta aspiració. Hi participen també, però, persones nascudes a l’estat espanyol. Madrilenys, extremenys i andalusos que, per motius laborals o senzillament perquè el seu entorn mai els ha facilitat l’aprenentatge de la llengua, ara han volgut començar a adoptar-la.
Entre els ‘tutors’ que els ajudaran de manera voluntària i desinteressada a conèixer millor el català, predomina la motivació d’entrar en contacte amb gent arribada d’altres països i la voluntat de transmetre la cultura catalana als nouvinguts. A més, molts volen corregir l’hàbit de canviar del català al castellà quan s’hi adrecen. Entre aquests voluntaris, molts igualadins i igualadines, entre els quals hi ha l’exdiputada al Parlament de Catalunya, Marina Llansana, el primer tinent d’alcalde, Josep Miserachs, o el mateix alcalde de la ciutat, Marc Castells. En total, quaranta-dues parelles.
Per a ser voluntari per la llengua només cal parlar habitualment català i poder dedicar deu hores durant un mínim de deu setmanes per ajudar a adquirir fluïdesa a aquelles persones que volen incorporar-la a la seva vida diària personal o laboral. Per a ser aprenent, només cal tenir ja una mínima noció de la llengua i disposar d’aquestes deu hores.
Els dinamitzadors de la iniciativa recomanen als voluntaris que treballin la conversa i aprofitin les seves tasques quotidianes per a ajudar-los a dominar la llengua; visites al mercat o trobades de grup poden ser bons escenaris. Tant voluntaris com aprenents, per a formar part del programa, només cal que truquin al 012 o que entrin al web www.vxl.cat i formalitzin la seva inscripció.