TORNAR

L'actor Toni Albà i el polític i escriptor Miquel Sellarès seran a la presentació 'Igualada per la Independència'

L'acte serà dijous al Teatre Municipal de l'Ateneu

politica
Dijous, 15 març 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dijous 15 de març, a les 8 del vespre, tindrà lloc al Teatre Municipal l’Ateneu, l’acte de presentació de la plataforma 'Igualada per la Independència', el nucli local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

L'actor Toni Albà dóna la cara per la independència de Catalunya

En la presentació hi intervindran Francesc Ricart, portaveu d'Igualada per la Independència; el polític i escriptor Miquel Sellarès, qui fou un dels impulsors, durant el franquisme, de l’Assemblea de Catalunya; i també l’actor Toni Albà. L’acte estarà amenitzat per la Coral per la Independència, formada per membres de diverses corals.

'Igualada per la Independència'

És una plataforma ciutadana i independent, que es constitueix com a grup local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb la voluntat de treballar, d’una manera transversal i al territori, per a la independència de Catalunya. Aquest grup recull el testimoni de la consulta popular per la Independència, que es va dur a terme el 25 d’abril del 2010 a Igualada, amb un extraordinari èxit d’organització, a càrrec de la plataforma ciutadana IGDecidim; i de participació, amb un 23,3%. Dos anys després (durant els quals s’han produït esdeveniments com la sentència del Tribunal Constitucional, la massiva manifestació del 10J i els atacs constants contra Catalunya) i també des de la ciutadania, es constitueix un grup obert, amb l’objectiu de treballar, de manera transversal i comptant amb el major nombre de complicitats possibles, per tal d’augmentar la base social dels partidaris de la independència, així com sensibilitzar a la població de les avantatges polítiques, econòmiques, culturals, socials,... que suposa l’assoliment de la plena sobirania del país.

Igualada per la Independència és una plataforma oberta a totes aquelles persones que vulguin treballar per la independència de Catalunya. Tothom que vulgui adherir-s’hi, col·laborar-hi o rebre informació, pot escriure a info@igdxindependencia.cat. També es pot consultar la web provisional del projecte a www.igdxindependencia.cat.

Constituïda formalment l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)

Després de mesos de treball, en el qual s’ha teixit una potent xarxa als territoris, amb prop de 300 entitats locals com la d’Igualada per la Independència, dissabte passat, 10 de març, l’Assemblea Nacional Catalana es va constituïr formalment en un acte al Palau Sant Jordi de Barcelona.

L’ANC pretén ser una força amb arrels al territori i convertir-se en un gran moviment transversal que afavoreixi les condicions i l'èxit de la celebració del referèndum per la independència o de la declaració unilateral d'independència per part del Parlament de Catalunya. La fita de l’ANC és la desenvolupar un full de ruta per aconseguir una majoria social que porti el país cap a la independència.

Aquest moviment sorgí de l’efervescència de les consultes sobiranistes –iniciades a Arenys de Munt el 13 de setembre de 2009-, en les quals centenars de milers de ciutadans i ciutadanes van poder exercir el seu vot arreu del país, en una experiència que, malgrat no ser vinculant, tindrà unes connotacions i conseqüències extraordinàries.

Una de les voluntats de l’ANC és la de rememorar l’esperit unitari de la històrica plataforma antifranquista Assemblea de Catalunya.

Més informació del moviment a: www.assemblea.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.