TORNAR

ERC renova l’executiva comarcal amb l’ull al món municipal

Jordi Calpe en serà el president i Anna Queraltó vicepresidenta

politica
Dimecres, 14 març 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Jordi Calpe, regidor i exalcalde d’Hostalets de Pierola va ser elegit, sense sorpreses, nou president comarcal d’ERC a l’Anoia prenent el relleu a Josep Maria Palau, alcalde de Jorba, que ha estat en el càrrec des del 2008.

Permanent comarcal d'ERC

Calpe va aconseguir en el congrés del passat dilluns un ampli recolzament. De fet, la seva va ser l’única candidatura presentada per liderar l’executiva comarcal i assumir un canvi després de quatre anys amb Palau –que ara és president regional del partit- al capdavant.

Calpe i el seu equip prenen el relleu en un moment on no s’esperen cicles electorals, per tant, tal com ha explicat el nou president: ‘volem treballar pel món municipal’. En aquest sentit, el regidor d’Hostalets de Pierola creu que cal començar a treballar de cara les municipals del 2015 i donar suport als actuals regidors de la comarca.

1/3 d’alcaldies a l’Anoia

En les darreres eleccions municipals, ERC va perdre dues de les alcaldies de municipis grans de la comarca, Piera -que compartia amb el PSC- i Hostalets de Pierola, però n’ha guanyat alguna altra com la d’Òdena que comparteix amb CiU.

Sigui com sigui, Calpe recorda que en un dels pitjors moments del partit a nivell nacional, ERC a l’Anoia va consolidar els resultats en les darreres eleccions municipals: ‘tenim 1/3 dels alçades de la comarca i no hem baixat en número de regidors’.

L’equip busca representants de tot el territori

Jordi Calpe recorda que darrera seu, l’executiva compta amb un equip equilibrat a nivell territorial.

President: Jordi Calpe i Carbonell

Vicepresidenta i Secretaria de la Dona: Anna Queraltó

Secretari d’Organització: Enric Asensio.

Secretaria d’Administració i Finances: Conxita Costa

Secretaria d’Imatge i Comunicació: Roger Matamoros

Secretaria de Partit en Xarxa: Daniel Abulí

Secretaria de Política Municipal: Toni Claramunt

Responsable d’Organització Anoia Sud: Roger Matamoros

Responsable d’Organització Alta Anoia: Marc Sendiu

Responsable d’Organització Conca d’Òdena: Josep Ma Palau

Secretaria de Política Parlamentaria: Marijó Aubarell

Secretaria de Polítiques mediambientals i sostenibilitat: Lourdes Oliveras

Secretaria de Relacions Institucionals: Carles Pol

Vocal: Marc Sendiu

Vocal: Josep Maria Palau

Vocal: Àngel Soteras

Vocal: Josep Martí Brocal

Vocal: Carles Casanova

Es reactiven les JERC

Actualment les joventuts d'ERC estan poc arrelades a Igualada, de fet, només dues persones paguen quota però Joan Requesens, que des del passat novembre ja no n'és membre per edat, explica la intencionalitat de reactivar les JERC i fa una crida als joves interessats. Més informació al web


10 Comentaris

F

Francesc.

Igualada.

14 de març 2012.23:36h

Respondre

Sr. Isaac. Anem a pams. Primera qüestió, que són polítics?. Si per polítics vosté enten, tota persona vinculada d’una manera o altre en l’activitat d’un partit o formació, és molt... Llegir més discutible les ”seves” remuneracions. Una cosa és ser alcalde, regidor, en el govern o no i altre cosa és ser, president, secretari vocal o altres en un partit o formació. Estic d’acord que un polític en qüalsevol estament públic, cobri segons la seva responsabilitat. Ara bé, si el poble el treu del càrrec la ”pensió” s’acabat, ningú obliga a ningú a presentar-se a un càrrec públic. En les formacions políticas, la gran majoria de persones i són per altruisme, l’única il.lusió és entrar en un ajuntament, diputació, consell comarcal i si vol en el parlament del nostre país. Segona qüestió, vosté diu que ningú fa res per res com Santa Teresa de Jesús. Miri per sort a Igualada està ple d’entitats amb un nombre importan de persones que, perden hores, caps de setmana, nits, reunions, i de calaix ni cinc i per postres aquets si que són criticats sense poder fer-hi rés. A les profesions els que saben fer la seva feina, bé i amb esperit de servir, que per servirsen ja ni han masses.

E

Ester Vich

Igualada

14 de març 2012.21:35h

Respondre

Altruistament? però si tots cobren com a regidors. UN PER UN.

I

Isaac

Igualada

14 de març 2012.20:13h

Respondre

Hi ha un error immens, de reclamar que els polítics no han de cobrar. DEixeu-me dir, que els càrrecs polítics que tenen responsabilitat, han de tenir remuneració. És molt important, per diverses... Llegir més raons:

- No cobra tothom per fer una feina?
- Si només poden fer de polítics els qui ja tenen calers (perquè a la política ho hauran de fer sense cap remuneració), només governaran els rics. Per tant, la política no permetria que qualsevol ciutadà entrés a política, i de facto aquesta no seria representativa. És més, seria discriminatòria
- Qui està disposat a dedicar hores de la seva vida, cap de setmanes i nits de reunions sense cobrar un sol ral? A part de santa teresa de jesus, algu més?
- Un politic, (o treballador, o empresari) que no tingui calers tindrà més propensió a ”ficar la mà” que aquell que ja té un sou
- Si comparessim els sous de directors generals amb responsabilitat pressupostàries com els ajuntaments mitjans, aquest son 50 vegades superiors que un alcalde

Aquesta costum que s’ha instal·lat de crítica consant a la política, només perjudica la nostra democràcia i dona carta blanca a que els tecnòcrates ocupin el poder. ERgo, la mort de la democràcia.

j

josep anton

igualada

14 de març 2012.16:13h

Respondre

els que avui tenen càrrec també van començar com a voluntaris, si tan benperits són els d’erc que renuncïin a cobrar les seves dietes com a regidors a l’ajuntament, llavors sí que seran... Llegir més voluntaris.

J

JOrdi

Igualada

14 de març 2012.12:27h

Respondre

Ester, que patètic criticar la gent que treballa altruistament per un ideal!

Com si un càrrec en un partit fos un privilegi reial! Ester, hauries de saber que tenir un càrrec orgànic no comporta... Llegir més cap reumuneració. És voluntariat pur i dur.

T

Toni

Igualada

14 de març 2012.11:42h

Respondre

Ben dit Manel, totalment d’acord.

E

Ester Vich

Igualada

14 de març 2012.10:24h

Respondre

cadira=càrrec. Renovació? Els mateixos de sempre!

j

josep anton

igualada

14 de març 2012.09:43h

Respondre

i els de reagrupament on són?? fa dies que no se sap res d’ells, vaja integració els hi han fet no??? grans canvis, palau, asensi, els de sempre vaja...

M

Manel

igualada

14 de març 2012.09:42h

Respondre

Ester, de quina cadira parles?? De dedicar hores personals i de voluntariat, de dedicació i esforç per uns ideals?? si d’això en diem cadira, anem ben arreglats.

Si entre tots desprestigiem la... Llegir més política, ens quedarem en una societat de tecnòcrates, sense llibertats i sense anhels. Un país apàtic, trist i emmordassat. Quina tristesa!!

Algun dia s’haurà de fer un homenatge a aquells homes i dones que han dedicat al seu temps a la política sense res a canvi. Estigmatitzats per la societat i acusats falsament dia rera dia.

Recuparem el prestigi de la política, !

E

Ester Vich

Igualada

14 de març 2012.07:15h

Respondre

Els que s’omplen la boca demanant renovació a nivell nacional no deixen la cadira. Renovació?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.