TORNAR

L’alcalde de Vilanova no porta els pressupostos al ple tal com estava previst

El pressupost que havia de ser presentat oscil·la els 14 milions d’euros

politica
Dimarts, 13 març 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dilluns va tenir lloc el primer ple des que VA no és al govern de Vilanova, és a dir, el primer en què el PSC tenia una minoria feble de quatre regidors davant dels 17 del consistori. Aquest fet ha tingut les primeres conseqüències i és que l’alcalde va decidir no dur a aprovació els pressupostos davant de la manca d’un consens sòlid.

Ple Vilanova del Camí

Tot semblava indicar que aquest dilluns Vilanova comptaria ja amb els pressupostos aprovats per aquest any 2012 però de moment, el municipi anoienc haurà de seguir amb la pròrroga dels que es van aprovar l’any passat. Després de la comissió informativa del passat dijous, l’alcalde, que és qui té la potestat de dur els temes al ple, va preferir deixar-ho per una sessió posterior.

‘S’haurien pogut tirar endavant’ afirma Joan Vich que explica que ha pres la decisió de no dur els pressupostos al ple per aconseguir un consens més ampli de tots els grups i incorporar alguna moció presentada per algun partit polític. El que està clar és que la decisió de l’alcalde fa evident la feblesa de l’actual equip de govern que compta, només amb quatre regidors.

Les esmenes, temes menors

Juan Manuel Cividanes (IPV-VV) lamenta que durant la Comissió del passat dijous els diferents partits no discutissin algunes de les esmenes que va presentar el seu parit: ‘La més important era una dotació de 9.000 euros per canviar les carrosses dels Reis, que actualment no compleixen la normativa’. Cividanes creu que les esmenes presentades haurien aconseguit el suport de la majoria de partits i les considera menors: ‘Una partida de 9.000 euros davant d’un pressupost de 14.000.000 és una cosa poc rellevant’. És per això que Cividanes considera ‘poc ètic’ el comportament de l’Alcalde.

Assumir les contribucions especials

Una de les esmenes que CiU i IPV-VV van presentar conjuntament és la de no carregar als veïns del carrer Major les contribucions especials i que fos l’Ajuntament qui assumís aquest cos tal com ja va fer en el carrer migdia.

Falta més diàleg

La resta de regidors coincideixen en el fet que manca diàleg ‘sobretot en l’actual situació del consistori’, explica Jordi Barón (CiU). Per la seva banda, Xavier Bermúdez explica que el seu partit (ERC) havia fet algunes observacions de manera informal però està convençut que falta un treball seriós per arribar al consens. Francina Gabarró (ICV) explica que el seu grup voli acabar de debatre algun punt en el tema de les inversions i creu que Vich no ha portat els pressupostos al ple per ‘assegurar els vots necessaris’


4 Comentaris

B

Bernat

Igualada

13 de març 2012.23:48h

Respondre

Per el que vaig veure i poder escoltar, al Ple d’ahir la Trànsfuga, havia canviat de lloc, estava més aprop del govern i el Palacios més lluny, però estaven a tocar, deu ser, per que no perdi... Llegir més la consciencia d’on ve i cap on anat. Significativa també la posició d’IC-v, sembla ser que no entenen res de res, després del castig electoral per vendre’s al PSC, sembla que es tornen acostar, amb el temps de ben segur agafaran responsabilitats de govern, ja ho veureu, i a les properes eleccions de ben segur desapareixen. ERC ni xixa, ni llimonada oposició responsable en diuen, aneu fent. La del PP ( non comment) per si de cas. El de PxC solet (que ja està bé) però recordeu quants vots a tret, pot ser li esteu donant ales. A CiU no ens aclarim, voldríem governar, però sense el Vich, i això es impossible, si ho volem, hem de fer un pacte molt obert i teniu por, ens falta mires de futur, com diuen en política tot es possible, jo els animo, sou joves i teniu capacitat i un partit que us recolza, si espereu massa serà tard. Els d’IPV en la seva tònica una mica més calmats però radicals, és molt difícil treure’s el San Benito que porteu, si siguéssiu més humils podríeu treure més profit de les vostres ambicions, però sembla impossible, heu trencat massa plats i ara ficar la vaixella per a tots és molt complicat. El PSC o millor el Vich, espavilat com sempre, va fent, va cremant etapes i persones i va governant a la seva manera, però seva de veritat, per que en 30 anys ha fet, fa i farà el que li sembli, crec realment que acabarà el mandat, esperem que no repeteixi, a Vilanova tot es possible, ja ho veieu

T

Toni

Vilanova del Camí

13 de març 2012.19:33h

Respondre

Les dues mocions que va presentar al ple PXC no ho dieu? Una contra la reforma laboral va ser aprovada.

J

Jose

VILANOVA DEL CAMI

13 de març 2012.15:52h

Respondre

Aixo es culpa nostra per votar inventos d’ultima hora... aixi tenim sorpreses desagradables... d’aqui 4 anys voto psc que en 30 y pico d’anys no habia pasat el circ que pàsa ara joan vich... Llegir més endevant!

p

pere

vilanova del cami

13 de març 2012.08:45h

Respondre

Aixi no es pot porta un municipi, uns que no volen deixa mai la Cadira, i els altres que tenen ansiàs de poder ,m’entres el poble a paga i calla espero que el regidors que tenen ara mes de una... Llegir més cartera nomes cobrin una i la resta que u donin a cari-tas

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.