TORNAR

Joan Vich destitueix Francisco Palacios

El regidor del VA va intentar fer un govern alternatiu

politica
Divendres, 2 març 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El batlle vilanoví no ha solucionat el problema de la governabilitat vilanovina en una setmana –tal com s’havia proposat- però sí que ha pres una decisió determinant. Després de la manca de resposta del regidor imputat i de saber que Palacios ha estat buscant una alternativa de govern deixant de banda el PSC, Vich ha signat la retirada de funcions de govern del líder del VA.

Joan Vich

‘La situació al govern s’ha fet insostenible i insuportable’ va afirmar Joan Vich de manera rotunda. L’alcalde vilanoví, l’únic amb potestat per retirar les funcions de govern a Palacios, finalment ha fet el que la setmana passada li dictava el cor i el li demanava l’oposició que fes des que l’affair va sortir a la llum. Sembla que el detonant han estat les converses que Palacios ha mantingut amb algun partit de l’oposició per formar un govern alternatiu.

Després que Palacios fos imputat pels jutjats igualadins i davant de la negativa de retirar-se temporalment de la política vilanovina, els regidors de l’oposició van demanar a Vich que retirés les funcions de govern al líder del VA. Una possibilitat que es va veure acompanyada per la imminent amenaça dels regidors d’aquest partit que van anunciar que si això succeïa, marxarien del govern en bloc tot deixant el PSC en una minoria molt dèbil.

Vich, però, no ha cedit al xantatge i ha decidit retirar a Palacios les funcions de 1r tinent d’Alcalde així com les regidories de Promoció Econòmica, Joventut, festes i agermanament. Si la cosa quedés així, Palacios seria un regidor sense funcions dins del govern però tot fa pensar que es compliran les amenaces i els tres membres que queden dins del VA –Marta Trullols ja va anunciar que abandonava el partit- deixaran l’equip de govern.

Com es reparteixen les responsabilitats?

De moment Joan Vich ja ha pensat com es repartiran les responsabilitats que fins ara tenia Palacios de manera que ell mateix assumirà la regidoria de Promoció Econòmica, Marta Trullols (regidora no adscrita) es farà càrrec de Joventut i solidaritat i Vanesa González (PSC) serà regidora de Festes i Agermanaments i 1a tinent d’alcalde.

Pel que fa a les regidories que ara mateix tenen Camilo Grados i José Ortíz -Serveis d’Esports i Medi Ambient-, l’alcalde encara no ha pres una decisió: ‘Tot i que van amenaçar d’abandonar el govern, estem a l’espera, de moment no hem pres cap decisió’.

Què passarà amb l’alcaldia?

Davant d’aquesta situació, Vich ha reconegut que és complicat que Palacios sigui alcalde l’any 2013, tal com estava previst però apunta: ‘no és voluntat d’aquest alcalde acabar la legislatura’. D’aquesta manera, apunta a la socialista Vanesa González com a possible futura alcaldessa.

Govern de concentració

Tot i que encara no hi ha cap pacte en ferm, Vich manté la voluntat de fer un equip de govern estable amb una base sòlida a l’Ajuntament i no descarta cap partit: ‘buscarem les afinitats polítiques i programàtiques’, ha afirmat tot recordant que ‘a nivell local les diferències són diferents que en el panorama nacional, per exemple, no descartem un pacte amb el PP’.

Les converses de Palacios

Des que s’ha fet pública la seva destitució, Palacios no ha volgut fer declaracions i ha dit ‘ja convocaria els mitjans’. Vich no ha volgut revelar amb qui ha mantingut converses Palacios per fer un equip de govern alternatiu.


11 Comentaris

U

Un indignat emprenyat

Vilanova del Camí

5 de març 2012.09:07h

Respondre

Per cert ja som 1.563 parats, no passa res, vosaltres a la vostra bola, si tots anéssim a votar tindríem majoria.Sembla mentida que no veieu el que demana la ciutadania, sembleu autistes (sense... Llegir més ofendre eh), per vosaltres sols importa el vostre entorn, als demés que ens bombin. De pena

U

Un indignat emprenyat

Vilanova del Camí

4 de març 2012.23:49h

Respondre

Sento vergonya, després els polítics us queixeu de l’abstenció, estic fart que em foteu el pel, estic fart de l’espectacle que esteu donant, estic fart d’aquests comentaris manipuladors,... Llegir més estic fart de les mentides dels uns i dels altres. Si us plau pareu d’una vegada, Vilanova i els vilanovins no ens mereixem això i si no en sabeu més foteu el camp.

F

Francesc

Igualada.

4 de març 2012.17:41h

Respondre

Sr. Carlos Delgado Fernandez. Miri, estic d’acord amb vosté, les dues persones són diferents, perqué diferents són les situacions. Intentaré explicar-me. La Senyora González, es va presentar... Llegir més a les eleccions en una formació política, va sortir escollida i per tan va poder accedir a la seva acta de regidora en l’ajuntament vilanoví, fins aquí tot normal, no?. Posteriorment, per les raons qué siguin va abandonar la formació o partit per el que es va presentar, no?, ella legitimanent va mantenir la seva acta de regidora i acabar el mandat, no?. Rés a dir. Ara la situació és molt diferen, tothom, després de les eleccions, per sentit comú, sabia que seria molt difícil, per no dir impossible la governabilitat en l’Ajuntament de Vilanova del Camí. El temps dona o treu raons, per tal motiu dèia de convocar noves eleccions. Sr. Delgado, comparar només porta injusticia i les situacions són molts diferents, cada persona és lliure de fer el que cregui més ”oportú”. Els vilanovins, en aquesta ocasió tenen la oportunitat de decidir el seu futur, ara sense permís seguiran igual. Al temps.

R

Rosario

Vilanova del Camí

4 de març 2012.08:03h

Respondre

Diumenge 31 de maig del 2009 Regió 7

L’alcalde Joan Vich (PSC) afirma que ”si abandona el partit, el més coherent és que abandoni l’acta. Ella, contínuament, ens ha anat donant lliçons... Llegir més d’ètica i moral, doncs que sigui conseqüent i deixi l’escó”.

C

Carlos Delgado Fernández

Vilanova del Camí

2 de març 2012.22:43h

Respondre

Sr. Francesc, acceptant que la legislatura pasada hi hagués una trànsfuga, que al meu parer no ni havia cap, la diferència entre l’Imma González i la Marta Trullols es abismal. Primer perquè... Llegir més l’Imma no va canviar el seu discurs ni un sòl dia dels que va estar com a regidora. L’Imma es va presentar amb un ideari i un programa que va estar defensant del primer al últim dia sense canviar ni una sola coma del seu discurs. El senyor Vich va maltractar i dic maltractar perquè en ocasions va estar molt a prop del delicte, per tal que l’Imma deixés el seu acta.
En canvi la senyora Marta Trullols es va presentar per un partit o assemblea de electors, digueu-li com vulgueu, sense cap ideari i amb un programa amb quatre punts escassos copiats de l’extens programa de DECIDE, partit per cert encapçalat per l’Imma González. La senyora Trullols, tant li fot els idearis o els programes, la seva única intenció, es assegurar que Joan Vich estigui com alcalde fins el final de la legislatura. El senyor Vich en canvi, no només no la considera trànsfuga, si no que li confia mes regidories encara. Clar, en aquest cas la Marta li assegura la seva permanència.
No se si amb aquestes quatre ratlles li he explicat el cas de la trànsfuga de la legislatura passada, però crec que no deu comparar els dos casos perquè li asseguro son bastant diferents. Bon cap de setmana.

F

Francesc

Igualada

2 de març 2012.21:53h

Respondre

Desde la meva prespectiva de persona que no vota a Vilanova del Camí, Sr. Joan Vich, vosté és l’alcalde i la meva opinió és de esperar que no servirà per a rés, ara qué faria jo?, convocar... Llegir més eleccions i el poble que diuen és soberar que a les urnes conformi un nou consistori. Els temps no estan per aixó ”per perdrel”. Per cert, en l’anterior legislatura, una representan d’una formació també va abandonar-la i va seguir amb la seva acta de regidora. Bon cap de setmana.

A

Agustí

Vilanova

2 de març 2012.18:36h

Respondre

I colorín colorado...aquí tenim el resultat de quan algú jove treu el cap pel seu municipi! Difamació, destrucció de la imatge personal. El cas Palacios es un aviso para navegantes...si tens... Llegir més ganes de fer algo pel teu poble. I el
Teu poble es vilanova...millor quedat a casa. Alucino amb la incompetencia del sr Vich... Qui hauria de dimitir es vosté. Fa molt temps q sobra.. A tot això s ha fet algo en el que portem desde eleccions per vilanova??? Deixis d histories i treballi. Q es penós q no tinguem una sortida a la ronda sud cap a BCN!! Pregunta oberta: I si ara al judici surt q el sr Palacios es innocent? Qui repara tot aquest dany personal? Totes aquestes portades? Anirem tots a casa del
Palacios a demanar perdó?
No sóc votant de VA. Avís per qui ho cregui (encara que m es igual) pero aqui tenen un nou votant si es tornen a presentar.
Per cert lamentable Marta Trullols. Vosté mateixa s ha retratat.
Firmat: una persona que no creu en tot el que li volen fer veure.

N

NIL

VILANOVA

2 de març 2012.15:49h

Respondre

Sr.Vich como le gusta la silla ehh!!! lo de usted es deslealtad como dice Rosario y verguenza le tiene que dar de solo querer salvar su silla.Y la tránsfuga Marta Trullolls a ver si dimite porque... Llegir més tanta transparencia y humildad que siempre presume de ella pues yo no lo veo, ojalá la oposición esté a la altura y le pidan el acta.

C

Charras Delcarnado Mejías

Vilanova del Camí

2 de març 2012.14:21h

Respondre

Bueno, parece ser que el Vich a su estilo, ha hecho limpieza en el ayuntamiento, ahora ya tendrá tiempo para encargarse de limpiar la agrupación local del PSC para hacerse con el control de nuevo.... Llegir més
Sr. Palacios, ¿ve ahora usted que le pasa a los que pactan con el diablo? En otra ocasión espero que se mueva con más inteligencia para saciar su ambición.

R

Ramon

Vilanova del Camí

2 de març 2012.13:13h

Respondre

Des d’aquí felicito a l’alcalde Joan Vich perquè ha fet el que tocava. No era de rebut que mantingués un pacte de govern amb una gent així. Una vegada més, Vich posa el seny a la política... Llegir més vilanovina.

R

Rosario

Vilanova del Camí

2 de març 2012.13:07h

Respondre

Vamos, vamos que hipocresia, el vich puede conversar con todos los partidos para echar al Palcios. En cambio el palacios por lo que se ve no puede hablar con nadie, a eso le llaman deslealtad. ¿A lo... Llegir més que hace el vich como se le llama?. Por cierto la regidora no adscrita (tránsfuga)continua. Hablando de records, tenemos a la primera tránsfuga en el gobierno de Vilanova del Camí.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.