TORNAR

Poble Actiu reclama a la gerència del CSA revertir immediatament la retallada del 5% en el salari del personal de l'Hospital d'Igualada

La candidatura municipalista reclama a la gerència esforços per millorar la qualitat assistencial, estabilitzar la plantilla, i que no només se centri a reduir l’endeutament del Consorci Sanitari de l’Anoia

politica
Dimecres, 24 abril 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

La nova gerència de l'Hospital d'Igualada va presentar fa dues setmanes el balanç del seu primer any de gestió, destacant la millora de la situació econòmica del Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA). Aquest dilluns 22 d'abril, Poble Actiu ha realitzat una roda de premsa en què valoren positivament que s'hagi aconseguit reduir l'històric endeutament del CSA, però retreuen a la gerència "haver-se oblidat que la reducció de l'endeutament ha estat únicament possible per l'esforç dels professionals sanitaris, els quals porten anys treballant amb sobrecàrregues laborals". 

La candidatura municipalista reclama a la gerència "menys triomfalisme, menys propaganda als mitjans de comunicació i més preocupar-se perquè les treballadores de l'Hospital d'Igualada tinguin unes condicions sociolaborals dignes, que és l'única manera de garantir la qualitat assistencial".

Les retallades imposades pels governs convergents i del PP van suposar un cop molt dur pels serveis públics, especialment per la sanitat pública, fet que les treballadores del CSA encara pateixen. Pau Ortínez, regidor de Poble Actiu, ha exigit a la gerència que concreti "quan es revertirà la retallada del 5% del salari que des del 2010 pateix el personal de l'Hospital d'Igualada, del CAP Igualada Nord i Salut Mental". Ortínez ha destacat que "és preocupant que la gerència s'hagi oblidat de mencionar revertir la retallada en el salari com un dels objectius pels propers anys, fet que demostra la desconnexió que tenen respecte les demandes del personal. En aquest sentit, la candidatura municipalista ha informat que van proposar al comitè d'empresa de l'Hospital d'Igualada reunir-se per conèixer les seves demandes, i que les darreres setmanes han estat reunint-se amb diverses seccions sindicals del Consorci Sanitari de l'Anoia".

Elisabet Farrés, regidora de Poble Actiu, també ha exposat "la necessitat que la gerència se centri en estabilitzar i fidelitzar la plantilla, garantir temps per formació i acompanyaments als professionals sanitaris. En aquest sentit, la candidatura municipalista reclama a la gerència que té tres punts pendents. En primer lloc, obrir noves convocatòries per a l'estabilització de places de l'Hospital d'Igualada, per reduir la rotació de personal i per internalitzar el servei de neteja, a fi d'evitar la precarització de la situació de les seves treballadores. En segon lloc, garantir temps de formació per tal de mantenir els professionals actualitzats i millorar l'acompanyament als nous professionals de l'Hospital. En aquest sentit, fan èmfasi en la necessitat de formació en l'ús de les tecnologies, el coneixement del centre sanitari i en oferir classes de català per garantir que podran entendre i atendre adequadament els pacients. En tercer lloc, han reclamat espais de treball interdisciplinaris per potenciar la coordinació de diferents grups de professionals i millorar així l'assistència sanitària,  la coordinació interna i consolidar els equips de treball".


1 Comentaris

L

Laura Sànchez

24 d'abril 2024.10:37h

Respondre

Molts aplaudiments a la pandèmia, però els seus sous segueixen igual!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.