Entrevistes

Enrich R.: "M’agrada molt provocar-me a mi mateix”

Diumenge, 22 maig 2022. 03:00

Es pot veure, al majestuós Palau Casadevalls, de la galeria Miquel Alzueta, a Corçà, l’Empordà, una mostra de l’obra d’Enrich R. El jove artista igualadí, de vint-i-un anys, participa en una exposició col·lectiva, juntament amb dos artistes de la galeria, Maria Prats i Jordi Alcaraz. Des de la galeria expliquen, sobre l’obra i l’artista: “el seu treball es basa en una estratègia de superposició d’estrats superposats i composicions de pintura mixtes procedents de formes abstractes orgàniques. Mitjançant l’ús de la modulació i la materialitat, pretén arribar a una essència poètica i nua. Mentrestant, aquestes composicions segueixen un camí de silenci entre les idees de la pintura arribant a l’essencial. L’espai i el temps o la física i la memòria són conceptes que s’amaguen al llarg de les esquerdes subtils de la superfície del llenç. Els tons suaus lluiten contra la proporció per aconseguir l’harmonia. Apel·la, ocasionalment, a conceptes com la imperfecció o els aspectes més psicològics de la pròpia pintura. Confrontant conceptes comuns del patrimoni cultural oriental amb un fort impuls de llum mediterrània. Les seves imatges parteixen de patrons orgànics que després es transformen en gràfics distorsionats, ritmes enigmàtics i gestos modestos. Les seves influències deriven d’artistes com Rothko, Hernandez Pijuan, Lee Ufan, Richter, Morandi entre molts altres que prefereixen la pintura per sobre del concepte. Senzillesa, harmonia i bellesa formal utilitzant una gran varietat de suports desgastats i nus on les capes de color i la pàtina del temps construeixen una pell única plena de sensualitat, energia i tensió.”

Parlem amb Enrich R. sobre aquesta exposició, sobre la seva obra, sobre els seus inicis i els futurs projectes i sobre l’art.

Jordi Camuñas: “La Conca d'Òdena està envoltada d’una infraestructura viària que li permetria ser un centre neuràlgic de distribució de mercaderies arreu”
Parlem sobre logística amb Jordi Camuñas, professor de la Universitat de Lleida al Campus d’Igualada

Dimarts, 1 març 2022. 03:00

Aquest mes, a la secció d’Anoia Universitària, parlem de logística amb Jordi Camuñas Méndez, professor associat de Logística del Grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística de la Universitat de Lleida al Campus d’Igualada i responsable des de fa 22 anys del departament de Logística d’Industrial Vilassarenca, empresa dedicada a la injecció d’alumini fos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT