TORNAR

El consistori vilanoví reclama a Palacios que s’allunyi de les responsabilitats de govern

L'imputat es nega a dimitir o renunciar a la regidoria fins que no hi hagi una sentència

politica
Dimarts, 14 febrer 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després que es fes pública la imputació del regidor de Vilanova, Francisco Palacios, i que el cap de setmana el pare del líder de VA agredís un dels demandants, aquest dilluns tot el consistori del municipi s’ha trobat en una reunió on la primera sorpresa ha estat l’absència de l’alcalde.

Ajuntament de Vilanova del Camí

Tots els regidors de Vilanova es van trobar aquest dilluns en una reunió que es va allargar gairebé dues hores i en la que tots els partits en excepció de VA van demanar a Francisco Palacios que es retirés de l’acció de govern fins que no sortís una sentència per netejar la imatge de Vilanova: ‘Aquest senyor com a regidor de Promoció Econòmica i 1r Tinent d’Alcalde ha de representar el municipi’ es lamenta Jordi Barón (CiU)

‘Sorpresa’. Aquesta és la sensació més generalitzada per tots els partits de l’oposició després de sortir de la reunió. Sorpresa no només per la decisió de Francisco Palacios, que amb el suport del seu equip descarta la dimissió o l’allunyament de les responsabilitats de govern; sinó també per l’absència de l’alcalde, que va excusar la seva presència amb explicacions poc precises malgrat que va ser ell mateix qui va convocar la reunió el matí d'aquest dilluns.

Que s’allunyi de les responsabilitats de govern

Els partits de l’oposició no han demanat una dimissió a Palacios sinó que deixi d’exercir com a responsable de Promoció Econòmica. ‘Hem estat molt generosos en aquest sentit i li hem deixat molt marge de maniobra’, apunta Xavier Bermúdez (ERC). Palacios, que no ha fet declaracions als mitjans, ni pensa fer-ne fins a la roda de premsa que ha convocat el proper dimecres, ha explicat a la reunió –segons expliquen els regidors a l’oposició- que no pensa fer aquest pas fins que hi hagi una sentència en ferm.

Juan Manuel Cividanes (IPV-VV), igual que la resta de l’oposició, afirma que el consistori ha perdut la confiança en Palacios i no creu en la seva promesa de transparència ni en la seva capacitat de gestió: 'Hem demant informació sobre la gesitó a l'equip de bàsquet i ens l'ha negada, a nosaltres i al PSC, el seu soci de govern'

El poder de l’alcalde i del consistori

L’alcalde, que no s’ha presentat a la reunió, és l’única persona que té potestat per treure les funcions de govern a Palacios. De moment, el PSC no ha volgut fer declaracions sobre la reunió però Jordi Barón (CiU) ha afirmat que els membres del Partit Socialista, on Vanesa González ha exercit de portaveu, estaven d’acord en dur a terme accions conjuntes davant la negativa de Palacios d’allunyar-se de les accions de govern.

El que sí que pot fer el Ple, tal com han apuntat Francina Gabarró i Xavier Bermúdez (ERC) és retirar-li el sou: ‘El sou dels regidors és potestat del ple, i el ple li pot retirar les retribucions’.

Sigui com sigui, falta veure quina és la decisió del PSC ja que l’alcalde no ha assistit a la reunió, un fet que Jordi Barón lamenta profundament: ‘Primer ens han dit que estava malalt, després que tenia una reunió, el fet és que els regidors ens sentim ofesos per l’absència de l’alcalde en una de les reunions més importants de la legislatura.

Alcalde?

El més greu del cas, és que segons l’acord de govern al que van arribar PSC i VA, Palacios hauria de ser alcalde a partir del 2013. De moment, Palacios ha mantingut durant tota la reunió que no pensava dimitir ni allunyar-se del seu càrrec fins que no hi hagués una sentència i ha clamat la seva presumpció d’innocència. Francina Gabarró remarca que l’oposició lluitarà perquè el líder del VA no sigui al capdavant de l’Ajuntament


17 Comentaris

X

Xavi

Vilanova del Cami

28 de febrer 2012.08:29h

Respondre

El Sr Francisco Palacios té massa orgull i pensa molt en ell mateix perquè hagi de dimitir, el conec personalment i fins que no el facin fora ell no es mourà, una persona egocèntrica i que hauria... Llegir més de pensar més en la ciutat de Vilanova i no en ell mateix. Sort Sr. Palacios però si tens una mica dignitat dimiteix si us plau.

D

DECIDE

Vilanova del Camí

16 de febrer 2012.23:21h

Respondre

Normalmente, en el 95% de los casos, la persona acusada dimite antes de que acabe el proceso. Esta persona en cuestión, ya ha dicho que no VA a dimitir. Para eso está la oposición, para trabajar... Llegir més este tema y zanjarlo cuanto antes por el bien del pueblo.

L

Lluís

Vilanova del Camí

15 de febrer 2012.00:21h

Respondre

Què tal si deixem al sr.Palacios fer la seva feina, que recordo és regidor de promoció econòmica, entre d’altres, que falta li fa a Vilanova, i al jutge que faci la seva? Perquè no intenten... Llegir més tots els altres polítics de treballar conjuntament per crear idees que facin tornar la feina a casa nostra o només s’uneixen quan es tracta de fer fora algú altre que fa nosa?

P

Pilar

Vilanova del Camí

15 de febrer 2012.00:04h

Respondre

Fem pena en aquest poble perquè l’oposició poques vegades, per no dir mai, parla de política als diaris, només s’encarreguen de fer propaganda de les mentides que ells mateixos es creuen.... Llegir més Sí, poden haver dubtes, sí pot haver una denúncia, però per què tanta propaganda als diaris, per què tanta pressa en una dimissió si encara no ha hagut un judici? ai, ai que se os ve el plumero a 2000 km

R

Ricard

Vilanova del Camí

14 de febrer 2012.23:19h

Respondre

Jo també estic amb tu Palacios. Ànims!! És molt fàcil insultar, criticar i acusar sota un seudònim i sense presentar ni una proba. Ojalà el judici fos demà mateix. Als que diuen que ha... Llegir més gestionat malament el basket, jo he estat vinculat a aquest club, ja m’explicaràn qui crea i es fa responsable durant dos anys d’un club, perquè després de 12 anys d’existència del club en que han tingut molt mesos i molt dies per mostrar les seves queixes, ningú no s’ha queixat, al contrari, tothom contentíssim amb el bon ambient i la humanitat que hi havia en aquest club. Ara que el Palacios és regidor l’ataquen personalment. Jo que estava en aquest club, que m’han buscat i m’han intentat convèncer perquè em posicionés en contra del Palacios, em sorprenc quan vec que dels pares que han denunciat n’hi ha uns quants que militen a les files de IPV (quina casualitat oi?) i d’altres que no van pagar molts mesos les quotes dels seus fills perquè li van explicar al Palacios que tenien problemes econòmics però que els seus fill estaven tant bé al club, que els hi feia tanta il·lussió jugar... i ara es deixen convèncer per quatre numeros i dades incomplertes, les que em van ensenyar a mi, totalment incomplertes i malintencionades.
Jo animo al Palacios a que es mantingui ferm, a l’Ajuntament està intentant fer la seva feina, interessaria que tant ell com els altres polítics intentessim dedicar-s’hi plenament a treballar pel poble i no perdre temps i energies en acusaciones personals.
Per cert els polítics que demanen la seva dimissió sense voler esperar una sentència mostren la seva hipocresia ja que saben que tot i que el Palacios fos declarat innocent no podria tornar a la seva regidoria, els va molestar molt que tregués tants vots oi? Es volen desfer com sigui oi? I al d’ER i la de IV, senyor i senyora, no és qüestió de calers, ja és qüestió d’honor. Per tots és sabut que les els polítics humils i honrats no duren gaire... He vist que el Palacios no ha carregat contra ningú, ni ha fet de tot això un circ, els que diuen que fem mala imatge, que es preguntin per què. Espero que demà a la roda de premsa parli clar i català. Pel que m’has demostrat com a persona i els valors que m’has ensenyat en l’esport, endavant Palacios.

P

Paula

vilanova

14 de febrer 2012.20:13h

Respondre

Estic amb tu Ton si aixo es resol i es presenta de nou aqui tambe te un votant, anims palacios

T

Ton

Vilanova

14 de febrer 2012.18:47h

Respondre

Josep amb les teves paraules quedes retratat tu mateix. Pel teu estil barroer i brut jo a tu et definiria com a pardillo dels d´IPV (tranquil que tu tampoc tindràs el privilegi de veure el... Llegir més Cividanes com a alcalde, encara que és el que et mereixeries) Al final la millor opció serà que ens governi el de PXC jajajajaja(ironia)

M

Marti

Vilanova del Cami

14 de febrer 2012.18:10h

Respondre

Llavors jab com que no es una quantitat gaire elevada ja se la pot quedar, no cal dir res i mirem cap un altre lloc com si res no hagues passat oi? Així començen els que agafen grans quantiats de... Llegir més diners...
Si un senyor que amb els diners d’un club en fa la gestió que suposadament n’ha fet que n’hem d’esperar de la possible gestió que pugui fer dels diners del nostre poble.

r

raul

vilanova

14 de febrer 2012.16:57h

Respondre

En definitiva els politic de Vilanova fan pena, tan els que manen com els de l´oposició. Vergonyoooooos!

J

Josep

vilanova del cami

14 de febrer 2012.16:25h

Respondre

Això va per el Ton-Ton. Primer que ets un pardillo del VA a qui les veritats ofenen, i segon que no tindràs l’oportunitat de veure al Senyor Palacios d’alcalde. Ohhh Que mala suerte...... Llegir més pobriçonet, quina llastima. Els del VA teniu la sensibilitat a flor de pell, no accepteu cap crítica i ho arregleu repartint hòsties. El Sr Baron acaba de perdre el vot inútil d’aquest Ton-Ton. Segur que el Sr Baron deu plorar... d’alegria.

J

Josep

Igualada

14 de febrer 2012.14:02h

Respondre

A veure jab,ningú ha dit que aquest senyor sigui un lladre, això ho haurà de dictaminar el jutge. Ara bé, si aquest senyor no és capaç de gestionar un petit club de basket, que nassos fot... Llegir més gestionant els diners públics. Confiança ”0”. A més, el Senyor no s’ha molestat a donar explicacions i a defensar el seu honor. Això ho han fet el seu pare i el seu tiet a hòsties. Desgraciadament ja sabem com acaben aquests prototips aspirants a alcaldes.

T

Ton

Vilanova

14 de febrer 2012.13:44h

Respondre

Quina colla de babaus que som a Vilanova.Pero babaus babaus..MALA IMATGE? I TANT!!! pero...la que estan impulsant desde la oposició i desde el propi PSC . Si penseu que vaig votar al VA us diré que... Llegir més sóc votant de CIU (o ex votant...ja que no m´agrada l´actuació de Barón en aquest afer) . Però algú ha gestionat una entitat tan petita com era el C.B.Vilanova? si en ocasions eren 4 gats...i ara demanen que tinguin els mateixos papers com si fossin una entitat amb cara i ulls.
Ho pitjor es que vec que la gent de Vilanova esta caient al sac, lamentable lamentable ho babaus que som.
Admirable el saber estar del sr. Palacios (si això es resol i es presenta de nou, aquí té un nou votant)

j

jab

Igualada

14 de febrer 2012.12:38h

Respondre

Quants entesos en matèria! Au va home, siguem seriosos per una vegada, que estem parlant de una quantitat de diners que tothom sap que no son ni de bon tros per solucionar-se la vida com aquí es... Llegir més vol donar a entendre. Mala organització en portar un grup esportiu? Si, totalment d’acord, però de aixo a ser un lladre hi ha un mon. Per curiositat, heu portat alguna vegada vosaltres sols alguna entitat o grup esportiu? Proveu i ja direu ... Demanen als polítics que personalment siguin honrats amb la seva feina, dons crec que nosaltres també ho tindríem de ser a l’hora de fer judicis de valors a les persones, per molt que aquestes persones siguin polítics.

Com sempre, intento parla des d’un punt de vista amb lògica i deixant la política al marge, encare que pel que sembla aixo no interessa gaire.

P

Pedro

Santa Margarida de Montbui

14 de febrer 2012.11:32h

Respondre

Después de leer la noticia y hablar con uno de los regidores que estuvo en la reunión de ayer para conocer los detalles de la película, le he respondido: ”esto huele mal”. La ausencia del... Llegir més alcalde es la demostración del canguelo y la incapacidad para gobernar. Se trata de un fenómeno sociológico digno para guardar en los anales de historia. El líder (Palacios), tranquilo y desafiante, profesa que el pueblo le aclama ”No te vayas, no te vayas, te queremos, te queremos” y dice que tiene una larga lista de espera de adeptos que quieren sumarse a la causa. Sus seguidores, miembros del VA, profesan FE ciega en su líder, a pesar de No entender, No comprender, No saber. El tema tiene mala pinta y un punto sectario ( Culto al líder del grupo, que le da control sobre los miembros ). Ojo que este personaje oscuro obtuvo el voto de mas de 800 ciudadanos y ”papa” Palacios, implicado en la agresión del pasado viernes, fue el principal captor de adeptos para el proyecto personal del líder. Perfil del adepto: sitúa la génesis del problema en factores psicosociales del propio sujeto (personalidad presectaria) que incrementan su vulnerabilidad y facilitan su proceso de sumisión y dependencia grupal. Más eficaz y deseable cuánto más frágil sea el perfil psicosocial de un sujeto antes de su afiliación. No se trata, pues, de un proyecto político, es el proyecto personal del Sr Palacios. Y el Sr Alcalde escondido ”MIEDO”. Acabo con un chiste para romper la tensión del momento: ¿Qué hace un miembro del VA de madrugada corriendo y gritando por el campo? Sembrando el pánico.

T

Toni

Igualada

14 de febrer 2012.10:48h

Respondre

Em sembla lamentable que l’alcalde s’amagui. El Sr. Vich ja fa uns quants anys que és alcalde com per amagar-se en un tema així. I el Sr. Palacios, tot i que li sàpiga greu, ha de dimitir per... Llegir més la imputació que pesa sobre ell.

J

Joan

Vilanova del Camí

14 de febrer 2012.10:10h

Respondre

lA Veritat es que la voluntat de no deixar al muncipi a l´altura d´una republica bananera hauria d´exsistir en el senyor Palacios.L´unic que se li demana desde l´oposició es que s´aparti del... Llegir més carrerc , com a minim fins que es soucioni o hi hagi codena per allo que se li imputa.Tant dificil es deixar el carrerc senyor Palacios??? o no el deixa per que no te un altre modus vivendi?

P

Pol

Vilanova del Camí

14 de febrer 2012.08:40h

Respondre

El que passa a Vilanova del Camí no passa enlloc més. Som un municipi ple de baralles, batusses, enveges, odis...Fem autèntica pena i el pitjor és que els polítics que ens representen no estan... Llegir més al nivell. El senyor Palacios, independentment del judici que té pendent, hauria d’haver dimitit per haver enganyat els vilanovins durant la campanya electoral. Es va presentar com una candidatura ”alternativa” al PSC i s’ha acabat demostrant que era la marca blanca dels socialistes vilanovins, ajudant-los a les primeres de canvi. També és penós veure com el PSC fins ara ha fet la viu-viu. I de l’oposició no se’n salva ni un. Inexperts, sense formació, demagogs...un autèntic desastre. Jo si poguès faria una escombrada general de polítics a Vilanova. Ni els de l’equip de govern ni els de l’oposició estan a l’alçada. És deplorable que en temps de crisi alguns vulguin viure de la sopa boba...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.