TORNAR

Una regidora de VA abandona el partit

Marta Trullols vol seguir desenvolupant la seva tasca com a regidora d’Ensenyament i Infància

politica
Dilluns, 27 febrer 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Marta Trullols, actual regidora d’Ensenyament i Infància de Vilanova del Camí, ha fet públic mitjançant un comunicat que abandona el seu partit, el VA, per ‘desavinences a l’hora d’obrar i opinar’. Trullols afirma que segueix amb les mateixes ganes de treballar per Vilanova i que si se li dóna l’oportunitat, seguirà en la seva regidoria.

La desvinculació de Trullols del partit ‘Vilanova Alternativa’ escriu un nou episodi del ‘Cas Palacios’. La vilanovina era la número 3 en les llistes de l’associació d’electors i fins el moment –com van fer els seus companys de partit- ha mostrat suport al 1r tinent d’alcalde de la ciutat malgrat estar imputat per la justícia.

Tot i que en el comunicat no parla explícitament d’aquest affair, Trullols explica que fa uns mesos que va començar a sentir que dins del grup, la seva identitat i criteris no se sentien identificats, un fet que va constatar en les darreres reunions: ‘Al llarg d’aquests mesos han estat reiterades les ocasions que posant el meu criteri sobre la taula i donant la meva opinió, al tancar la porta, m’adonava que, la majoria del grup, havia decidit el contrari. Va ser llavors quan vaig començar a plantejar-me el que avui, de forma oficial, faig arribar mitjançant aquest escrit’.

Trullols explica que fa aquest pas ‘difícil però ferm’ per ser impecable amb els seus pensaments i principis i anuncia que: ‘la portarà a prendre altres decisions’. De la mateixa manera, mostra les ganes de seguir treballant per Vilanova tot exercint el seu càrrec com a regidora d’Ensenyament i Infància.

La onzena

Amb aquesta decisió, Trullols es converteix en l’onzena persona de la llista que el partit va presentar a les eleccions municipals del passat mes de maig que retira el suport a VA. Poc després que els pares del CB Vilanova anunciessin que emprendrien accions legals, 10 persones que formaven part de la llista van demanar la dimissió de Palacios i anunciar la seva desvinculació del partit.

El futur obert

Aquesta decisió no canvia substancialment la situació a Vilanova del Camí, ja que si els altres dos membres del VA mantenen l’amenaça, la retirada de Palacios aniria acompanyada de l’abandonament del consistori dels dos regidors que encara té el VA, un fet que deixaria un govern dèbil.

Joan Vich manté converses amb els membres de l’oposició per aconseguir fer governable el consistori de vilanova, que es caracteritza per una gran fragmentació del vot.


31 Comentaris

C

Carlos Delgado Fernández.

Vilanova del Camí

2 de març 2012.14:51h

Respondre

Quan un abandona una formació i no deixa la seva acta de regidora, al menys en Vilanova del Camí, es tracta d’un cas de transfuguisme, així l’hem d’entendre desprès de les declaracions que... Llegir més pràcticament tots els partits que avui estan a l’ajuntament varen manifestar la legislatura passada quan la regidora Imma González va abandonar Ciutadans i va decidir continuar amb el seu treball a l’oposició.
La diferència entre González i Trullos, es que González, que es trobava en la oposició, per tant sense cap regidoria al seu càrrec, va abandonar Ciutadans quan el president d’aquest partit que en aquells moments es definia al seu ideari com de centre-esquerra, socialista i progressista, va pactar sense el consentiment dels afiliats, presentar-se en coalició al parlament europeu, amb diferents partits europeus de dretes i conservadors, entre els que es trobava la Liga Polaca. (partit d’extrema dreta radical) En canvi, la senyora Trullos, que si que en té regidoria/es, abandona la seva formació sense ideari, per donar recolzament al PSC i aconseguir que Vich es mantengui alcalde la resta de legislatura. A més de forma pactada, premeditada i amb interessos personals.
Sr. Palacios, tots heu jugat a l’engany i a l’ambició, heu enganyat a molta gent, ara només faltava que us enganyéssiu entre vosaltres.
Sr. Vich, recordi el maltractament que va exercir amb la Imma González, si no ho recorda, tranquil, que li asseguro que aquí estarà un servidor per recordar-li durant tota la legislatura, que vostè te una trànsfuga al seu costat.

M

Martí

Vilanova del Cami

2 de març 2012.09:56h

Respondre

Quan dius ”las diferencias...no tienen que ser con todo el grupo, quizas solo son con los otros regidores de VA.”.
Vols dir que queda molta més gent al VA a part dels regidors que hi ha?

y

yo

vilanova

1 de març 2012.23:24h

Respondre

perdonar!!! de antemano, pero la mayoria no teneis ni ,idea, repito ”perdonar”
no es transfuga, esto lo es quien se va a otro partido.
las ganas de seguir, es por su trabajo en la regiduria, no... Llegir més por la silla.
las diferencias...no tienen que ser con todo el grupo, quizas solo son con los otros regidores de VA.
podria decir mas, pero...solo que no soy familia, y si, soy afin a VA, se de lo que hablo

T

Tomatic

VILANOVA DEL CAMI

29 de febrer 2012.17:55h

Respondre

Pep, no tinc clar que la Marta s’hagi de treure el carnet del PSC però crec que tu t’hauries de treure el del SUPER3 pels comentaris que fas...

H

Humil ciutadà de Vilanova del Camí

VILANOVA DEL CAMI

29 de febrer 2012.14:37h

Respondre

Senyors, potser que us llegiu el comunicat, ja que la Marta ha sigut la única persona que ha donat explicacions, i si sabeu llegir entre linies diu que deixa el grup perquè la majoria pensa sempre... Llegir més al contrari del que filosoficament és deia al principi de VA...
La diferència entre els membres actuals de VA! i la Marta és que ella ha dit PROU! i ha intentat ser fidel amb els principis de VA!.
I si la Marta ha d’entregar l’acta crec sincerament que també ho haurien de fer els altres ja que són ells els que no han estat fidels al grup i a la seva ideologia, i per tant, són ells els que han traicionat...
Feu el favor de llegir el comunicat (enllaç al costat de l’article d’adalt) i sabreu perquè en una setmana les coses han canviat tant!

M

Martí

Vilanova del Cami

29 de febrer 2012.12:55h

Respondre

Jo penso que amb una setmana no es canvia de pensament però la Marta ja feia temps que ho estava valorant el fet de marxar del partit, i ara a sigut quan ho ha fet públic.
I perquè no ha sigut... Llegir més ”leal” la Marta? Tal i com diu al comunicat, ella opinava i era el grup que no se la escoltava i no li donava suport a les seves idees i opinions. No entenc perquè no ha sigut ”leal”...

P

Pep

Vilanova

29 de febrer 2012.11:56h

Respondre

Quant tardarà Joan Vich en demanar l’acta de regidor a la Marta Trullols, tal i com va fer amb l’Imma González, i tal i com a exigit a Palacios que s’apartes de l’acció de govern.
Segur... Llegir més que mai ho farà. És més importat continuar sent ALCALDE, amb la nova marioneta municipal. TOT PER LA CADIRA. Qualsevol excusa és valida: basquet, o qualsevol altre que hauria sortit abans del 2013.
Quina llastima Marta, molta gent et tenia amb molta consideració. Quant et treuràs el carnet del PSC ?????

p

paco

vilanova

29 de febrer 2012.11:10h

Respondre

Marta. con tada la consideracion, como puedes la semana pasada apoyar a una persona y la semana siguiente decir que te marchas por discrepancias politicas, creo sinceramente que si hay discrepancias... Llegir més lo que tienes que hacer es entregar el acta y marcharte, no tedas cuentas que seras una marioneta en manos de la persona que lleva manipulando la politca de vilanova durante 33 años,porcierto el Sr. palacios tiene el derecho a que se le consdere inocente mientra la justicia no diga lo contrario, lo mismo que politicos socialistas de la comarca que estubon imputados y nadie de su partido les pidio que dimitieran, o es que el Sr. palcios es diferente al Sr. Blanco,. Marta creo que no as sido leal con tus compañeros.

R

Rosario

Vilanova del Cami

29 de febrer 2012.05:07h

Respondre

Solo quisiera saber el porque una persona en una semana pasa de apoyar a un señor a salirse del grupo por discrepancias- No me direis que es raro.Para hablar de ideologias os dejo el ideario del VA... Llegir més llamado LA VERDAD una pena empezar y acabar de esta manera en ocho mess.
http://www.facebook.com/note.php?note_id=127087230705741

M

Martí

Vilanova del Cami

28 de febrer 2012.15:15h

Respondre

Totalment d’acord ”Humil ciutadà de Vilanova del Cami”.

H

Humil ciutadà de Vilanova del Camí

VILANOVA DEL CAMI

28 de febrer 2012.14:16h

Respondre

No em puc creure el que estic llegint... lo únic que ens preocupa ara només és això? TRANSFUGA...??????????????? De totes les idees de VA! qui les ha dut a terme? Qui ha actuat seguint les... Llegir més ideologies de VA! Els que han marxat que diria que són més de 10 o els que s’han quedat... i repeteixo...prefereixo que ens governin 10 transfugues amb idees transparents i clares que un sol imputat o un grup amb manca de criteri... Deixem-nos de lleis que només les fem servir pel que ens interessa... I si fem ús real de la llei utilitzem-la PER TOT I DES DEL PRINCIPI...

R

Rosario

Vilanova del Cami

28 de febrer 2012.13:36h

Respondre

Marti no se que enciclopedia ctalana has buscado te mando lo que he encontrado con el enlace para que puedas verlo.Como puedes ver la primera lo borda. Las diferencias entre el español y el catalan... Llegir més como ves no son tantas

Resultats 1 a 4 de 4 per a trànsfuga.
RESULTATS DE LA CERCA

trànsfuga
trànsfuga. [polít] Persona elegida en les llistes d’un partit que no abandona el
càrrec després de separar-se del partit que el presentà com a candidat.

trànsfuga
trànsfuga. [mil] Soldat que en temps de guerra deserta del
seu camp per incorporar-se al camp contrari.

Josep-Ramon Bach i Núñez
... s’ha dedicat a les arts gràfiques i, com a poeta, començà a publicar a Llibres del
Mall: De rems i hores (1974), Diorames (1975) i Trànsfuga de la llum ...

transfuguisme
transfuguisme. Condició de trànsfuga.

http://www.enciclopedia.cat/totcerca.jsp?q=tr%C3%A0nsfuga&client=enci_cat_interfaz&filter=0&ie=utf8&oe=utf8&site=enciclopedia_cat&output=xml_no_dtd&proxystylesheet=enci_cat_interfaz&ud=1&start=0&entqr=0

p

pep

Vilanova

28 de febrer 2012.10:51h

Respondre

L’any 1998 es va signar el pacte antitransfuguisme per la majoria de partits polítics de l’Estat, i renovat tres anys més tard. Aquests partits polítics que van signar el pacte... Llegir més antitransfuguisme són els de sempre: PSC, PP, CIU, IC-VERDS, ERC, etc...

Coherència senyors, la Marta Trullols ha d’entregar l’acta en cumpliment del pacte, i la resta de regidors s’han d’abstenir de qualsevol tracte amb ella.

Per altre banda la Sra. Marta no podrà asistir a cap JUNTA DE GOVERN, ni a cap JUNTA DE PORTAVEUS, i altres organs col.legiats on els grups estan representats. Per tant senyora Marta, legalment poc o res podrà fer com Marta Trullols a l’Ajuntament, excepte cobrar per asistència a plens i a més tindra el seu marge de maniobra limitat legalment. Compleixi igualment la seva paraula donada publicament, i dimiteix. En cas contrari serà una més en la comparsa del Joan Vich, un senyor que desprès de 33 anys, ja és hora que quedi arraconat i foti el camp.

M

Martí

Vilanova del Cami

28 de febrer 2012.10:34h

Respondre

Rosario, jo ho he buscat a l’enciclopèdia catalana i he trobat això:

trànsfuga


[1868; del ll. transf?ga, íd.]

m i f 1 Persona que passa d’una banda a l’altra.

2 Persona que... Llegir més abandona el seu partit i es passa al partit contrari.

3 MIL Soldat que en temps de guerra deserta del seu camp per incorporar-se al camp contrari.

La segona definició diu ”i que es passa al partit contrari” de moment això no ha estat així...

R

Rosario

Vilanova del Cami

28 de febrer 2012.10:13h

Respondre

Martí yo he buscado la palabra en el diccionario tu por lo que veo no creo que el segundo cudra claramente la definicion

tránsfuga.

(Del lat. transf?ga).

1. com. Persona que pasa de una... Llegir més ideología o colectividad a otra.

2. com. Persona que con un cargo público no abandona este al separarse del partido que lo presentó como candidato.

3. com. Militar que cambia de bando en tiempo de conflicto.


Real Academia Española © Todos los derechos reservados

p

pep

Vilanova

28 de febrer 2012.09:47h

Respondre

DOS NOTAS DE PRENSA DE PSC e IC-VERDS pidiendo el Acta de regidor a la Sra. Imma Gonzalez por abandonar su grupo en la pasada legislatura.

Para ser coherentes el Alcalde Joan Vich y la Regidora... Llegir més Francina Gabarro deberan exigir el acta de regidor a la Sra. Marta Trullos i abstenerse de gobernar con ella mientras no entregue el acta ??? Para mantener su palabra y exigencias de hace 4 años... en política se debe mantener una línia, una palabra y una coherencia.

TANTO QUE LE GUSTAN LOS RECORDS AL ALCALDE: Marta sera la segunda transfuga de vilanova, y LA PRIMERA que gobierne con el PSC, y ves a saber con quien más ????

http://www.anoiadiari.cat/noticia/2605/majoral-imma-gonzalez-passara-a-la-historia-per-ser-la-1a-regidora-transfuga-de-vilanova


http://www.regio7.cat/portada/2009/05/31/lajuntament-vilanovi-demana-inma-gonzalez-que-deixi-lacta-regidora/31189.html

M

Martí

Vilanova del Cami

28 de febrer 2012.08:46h

Respondre

Jo també penso com el ”Humil ciutadà de Vilanova del Cami”, hem sembla impressionant que a la Marta Trullols ex-membre del VA se li demani l’acta de regidora i en canvi al sr.Palacios, pobret... Llegir més no se li demani res de res, l’estan jutant abans d’hora, l’han condemnat abans que ningú i no sé quantes coses més diuen els votants de VA i membres de la llista. Quina és la gran diferència entre Marta Trullols i Sr. Palacios, que la Marta a tingut la valentia de deixar un grup en el que per molta gent que hi hagi només mana el primer. En aquest grup ”apolitic” sempre han anat igual, és fa el que diu el primer i el que no li agradi que calli i aguanti, doncs la Marta ha tingut la valentia de dir NO.
Un cop més és veu que la llista del VA és desmonta per moments i el propi grup també, i aquests eren els que ens havien de canviar el poble.....anem bé.
I si no sabem el que vol dir la paraula transfuga potser que ho busquem al diccionari, senyors. Una persona transfuga és aquella que abandona el seu partit politic per anar-se a un altre, cosa que això no ho ha fet la Marta...Abans de opinar potser que ens documentem una mica, que les paraules sempre són molt fàcils de dir.
Que es feliciti a la Marta no vol dir que es sigui familiar seu simplement perquè no es una decisió facil, però ella tot i aixó ha posat per sobre el poble i treballar pel poble, abans que els seus interessos, cosa que altres això no ho han fet ni ho faran.

P

Pere

Vilanova del Camí

28 de febrer 2012.08:09h

Respondre

Sols voldria exposar unes noticies que han sortit per ordre cronològic (principalment ANOIA-DIARI), desprès que cada persona tregui les seves conclusions:
27.02.2012 El pare del regidor imputat... Llegir més absolt (Regio7)
27.02.2012 Una regidora de VA abandona el partit, Marta Trullos vol seguir com a regidora d’Ensenyament i Infància.
24.02.2012. Bona predisposició de l’oposició de Vilanova per assegurar la governabilitat
22.02.2012. Joan Vich està disposat a buscar un altre soci de govern
21.02.2012. Vilanova Alternativa (Marta Trullos també) ratifica el seu suport a Palacios
16.02.2012. Francisco Palacios: ‘No dimitiré perquè no he fet res malament’
14.02.2012. El consistori vilanoví reclama a Palacios que s’allunyi de les responsabilitats de govern
12.02.2012 El pare del regidor imputat hauria agredit una persona que va denuciar el seu fill (Regio7)
10.02.2012 Francisco Palacios imputat per un presumpte delicte d’estafa

R

Rosario

Vilanova del Camí

27 de febrer 2012.23:27h

Respondre

¿ Ahora que?
regio7.cat » Anoia/Baix
El jutjat d´Igualada absol el pare de Palacios i Leno d´agressió.


Una agressió
A tots aquests fets cal sumar-li una lamentable agressió que vincula... Llegir més persones implicades en la denúncia. Segons ha pogut saber anoiadairi·cat, el passat divendres, just després que la notícia es fes púbica, el pare de Francisco Palacios va agredir a José Leno, exmembre de VA i pare del Club de Bàsquet demandant tot causant-li contusions per tot el cos.

H

Humil ciutadà de Vilanova del Camí

VILANOVA DEL CAMI

27 de febrer 2012.22:47h

Respondre

Jo també sóc un noi que va votar a VA! El més fàcil senyors és agafar i criticar anònimament a una persona que segurament no teniu ni idea de com és ni com deixa de ser. Però vosaltres que... Llegir més també sou votants de VA! si que teniu la valentia de dir que una senyoreta ha d’abandonar el seu càrrec simplement per ser sincera amb els seus principis i ideologies, però no critiquem a la persona que està imputada, i no li demanem res a ell... Sincerament prefereixo que governin trànsfugues que treballin pel poble a imputats... Ho deixo aquí.

N

Nil

Vilanova del cami

27 de febrer 2012.21:48h

Respondre

Estic totalment d’acord a Marga jo també vaig votar a Va no a Marta Trullols i si deixa va que deixi la seva acta perque es va presentar com a grup vaja dignitat i després diu que es humil i... Llegir més tranparaent jajjaa es una transfuga

p

paco

VILANOVA DEL CAMI

27 de febrer 2012.21:42h

Respondre

me parece, que las personas han de ser homestas con sus pensamietos y Marta es la persona más honesta del todo el grupo del VA, pues si el senor Palacio tenia problemas con alguna persona, hera el... Llegir més el que lo tenia que decir a sus compañeros de partido, cosa que este señor, NO LO A COMONICADO.

M

Marga

Vilanova del camí

27 de febrer 2012.19:56h

Respondre

Bé! imagino que tots els que escribiu aquestes paraules de lloança cap a Marta Trullols o sou familiars, o no sou afins al V.A. Pero em quedo amb els ulls com a plats!!!
Es a dir, a mi em sembla... Llegir més tot el contrari..Que jo sápiga Marta Trullols no es va presentar com a Marta Trullols a les pasades eleccions ...sino que es va presentar sota el V.A. a mi personalment aquesta senyoreta el que em sembla es que li pesa deixar el seu lloc...que es el que hauría de fer, i li tiba més els calerons que pugui guanyar com a regidora.
Senyoreta Trullols, jo vaig votar al VA i el meu vot en cap moment era per vosté personalment,sino cap a una agrupació d´electors (en la que encara confio fins que es demostri el contrari) no s en aprofiti... i faci el que faría qualsevol polític que es atendre a la posició del seu grup.
Lamentable.

p

pep

Vilanova

27 de febrer 2012.19:34h

Respondre

Esta molt bé que la gent, et doni palmadetes a l’esquena. Però hem de recordar que per tots els grups polítics quan abandones un grup et converteixes en un transfuga. Hem de recordar que durant... Llegir més la legislatura anterior el propi Vich i Francina, van reclamar públicament l’acta a la regidora no-adscrita la Sra. Imma González pels mateixos fets. En quina situació real queda la Sra. Marta, i l’Alcalde que haurà de fer la mateixa petició d’entrega de l’acta tal i com exigia en el passat amb una altre regidora, que estava a l’oposició. Incorrecte decissió per sobre de totes les palmadetes.

j

jab

Igualada

27 de febrer 2012.17:06h

Respondre

Ai, ai, ai, Marta com es nota que portes poc temps en això de la política. Amb la teva decisió no fas res mes que deixa a molts dels ”anomenats” polítics, amb les seves (poques) vergonyes a... Llegir més l’aire. Si senyora, això es pensar amb els teus conciutadans per damunt de partits i les seves consignes ja marcades de bon començament. Al meu ajuntament vull moltes com tu perquè estic segur que predominara el poble i el seu benestar abans que res.

r

rosi

vilanova

27 de febrer 2012.16:09h

Respondre

Felicidades Marta! has tomado una decisión inteligente, haber si aprende los demás.
Siendo clara y trasparente harás tu trabajo con dignidad.
¡ojala otros aprendan de ti.
¡ENHORABUENA!

L

Lluís

27 de febrer 2012.10:46h

Respondre

Decisió valenta però molt responsable, potser una mica tard... però com diu la cançó: ”mai no és massa tard per tornar a començar...”
És el que haurien de fer la resta del VA. Ara ànims... Llegir més per continuar treballant pel poble!!!

C

Cristina M

27 de febrer 2012.09:58h

Respondre

Felicitats Marta!

Continua treballant pel poble!!

C

Carles

Vilanova del Camí

27 de febrer 2012.09:48h

Respondre

Per fi algú dintre del VA amb dos dits de seny !! Espero que la majoria dels teus companys facin el mateix pas. Tot aquest afer us està esquitxant de mala manera i crec que no és just que pagueu... Llegir més tots. El meu consell és que feu foc nou d’aquest partit o senzillament que dimitiu tots i totes.

v

victor

27 de febrer 2012.09:16h

Respondre

Sembla que és l’única que ha demostrat seny i responsabilitat. Per sobre de les persones esta la responsabilitat de les idees, de la gent que va votar. La regidora ha fet el que no ha fet el seu... Llegir més responsable, continuar amb el projecte de partit.Crec que no ha estat una decisió fàcil i menys per algú que comença en politica però ara com ara és l’unica que continua sent fidel als seus votants.

M

Marti

Vilanova del Cami

27 de febrer 2012.08:43h

Respondre

Una mostra més que dins del VA alguna cosa no va bé.....
Potser només és fa el que diu el ”lider”? Quin partit si no s’escolta a la gent o més ben dit si que se l’escolta pero resulta... Llegir més que després no tenen en compte l’opinió dels membres, no?
Endevant Marta que fas molt bona feina i molt ben feta per Vilanova, t’estimes el poble i es nota, no com altres.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.