TORNAR

Els regidors de VA abandonen el govern de Vilanova

Demanen a Marta Trullols que els torni l’acta de regidora

politica
Dimarts, 6 març 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les amenaces s’han complert, i pocs dies després que Vich fes efectiva mitjançant un decret d’alcaldia la destitució de Palacios, els dos regidors que quedaven dins del govern, Camilo Grados i José Ortiz, han renunciat a les seves regidories. En un acte presenciats pels 7 membres que queden fidels a l’associació d’electors, han demanat a Trullols, la regidora que va desvincular-se del grup, que els torni l’acta de regidora.

Els 7 membres que queden al VA

D’aquesta manera, José Ortiz ha renunciat a la regidoria de Medi Ambient i Camilo Grados a la d’Esports sent fidels –segons afirmen- a les seves conviccions: ‘hem fet bé la feina i ens sentíem còmodes al govern però creiem en la innocència de Palacios, i en tot cas, qui ha de decidir si és culpable o no és el jutge’. D’aquesta manera, i fent un acte de fidelitat al grup, els dos regidors passaran a l’oposició deixant al govern en una situació complicada.

Palacios no comparteix les qualificacions que li ha fet l’alcalde ni l’oposició: ‘Demanar que es respecti la presumpció d’innocència no és actuar de manera prepotent ni arrogant’. El líder de VA també s’ha defensat contra les acusacions de xantatge: ‘Nosaltres no vam fer xantatge, si un cas ha estat Vich que ha cedit al xantatge de l’oposcició’. Segons els membres de VA, Vich ha tingut una actitud poc valenta i supeditada a l’interès de l’oposició.

Pactes per formar un nou govern?

Palacios s’ha mostrat sorprès de la indignació amb la que Vich va viure la notícia que el líder de Vilanova Alternativa s’havia reunit amb altres parits per fer un pacte de govern: ‘Ells també ho van fer, i ho van dir públicament quan nosaltres encara estàvem al govern’. De totes maneres, Palacios desmenteix que la reunió que va tenir amb alguns grups de l’oposició fos per fer un nou govern: ‘Només volia saber com estaven les coses’.

Denuncien l’actitud de Trullols

De la mateixa manera que els sis membres de VA s’han llençat a defensar Palacios sense reserves, no han escatimat en retrets cap a Marta Trullols, la regidora que el passat diumenge va anunciar que abandonava el grup. Javier Parra, un dels membres del partit assegura que, malgrat que respecta la decisió de Trullols, no troba just que es quedi amb l’acta de regidora: ‘VA va aconseguir 4 regidors i ara no és ètic ni moral que Marta Trullols es quedi amb una acta’. D’aquesta manera, ha acusat Trullols de ‘Trànsfuga’ i ha denunciat que feia temps que havia iniciat les negociacions amb Joan Vich: ‘Hi ha sortit guanyant, ara tindrà més regidories i responsabilitats que abans’.

De la mateixa manera afirmen que Trullols es vol desvincular de totes les responsabilitats que havia adquirit amb el grup com és, per exemple, el pagament d'un deute que van contreure tots els membres de l'associació d'electors per finançar-se la campanya.

Què passa amb el parit?

Una taula allargada amb set persones assegudes mostra la fotografia del que avui és el VA, un grup de 7 persones que defensen el seu líder i que n’han perdut 13 pel camí. Dels 20 que eren al principi en queden menys de la meitat, però Palacios assegura, tot fent un joc de paraules que ‘VA no se’n va’ i afirma que treballen per reforçar i regenerar el partit.


26 Comentaris

R

Rosario

Vilanova del Camí

8 de març 2012.08:59h

Respondre

Como decian los romanos ”Panem et circenses” al pueblo pan y circo. En Vilanova lo que mas falta es le pan, el circo ya lo tenemos.

P

Pere

Vilanova del Camí

8 de març 2012.08:55h

Respondre

No se per que escriviu tants comentaris, a la fi no passarà res, la vida segueix, el Vich seguirà d’alcalde, la Trullols de regidora alguns que fins ara els han fotut a parir governaran amb ells,... Llegir més els del VA a l’oposició, la resta callats i la vida segueix, i l’atur puja, i la gent ho passa malament i la vida segueix, ara començarem a pagar impostos, alguns no podran, no importa la vida segueix, tot segueix i segueix. Fins quan aguantarem? pot ser fins sempre per que la vida segueix.
Ja ho veieu és la resignació dels corders abans d’anar a l’escorxador.

p

pere

vilanova del cami

8 de març 2012.08:54h

Respondre

ai, ai, ai, Sr. Ricard, hi ha una gran diferència del suports que puguin tenir els altres grups respecte el VA. El grup del VA ha retirat publicament, repeteixo, publicament, el seu suport al Sr.... Llegir més Palacios. I darrere del VA només hi ha el Sr Palacios. I si el Sr. Palacios ha defraudat, per dir-ho finament, al grup que coneix les interioritats i les vergonyes que la majoría dels mortals desconeixem ”APAGA Y VA-MONOS”.

S

Simple

8 de març 2012.08:31h

Respondre

Que fàcil es opinar sense coneixement de res simplement per la informació rebuda per unes notícies que van sortint setmanalment per la premsa local... Ens ho creiem tot oi? I ens hem de posicionar... Llegir més si o si... o vas en contra de Palacios o ara en contra de la Trullols...i sinó ens busquem algú per atacar o defensar... Com ens manipulen... S’ha de tenir més criteri propi i si tenim la necessitat de dir alguna cosa... DOCUMENTEM-NOS BÉ abans de parlar! Ni tot és negre ni tot és blanc...

p

pep

Vilanova del Camí

7 de març 2012.20:16h

Respondre

Per demostrar realment que com a mínim la Marta ha complert amb els seus ex-companys, hauria de presentar les comptes de la campanya i el seu pagament. Els grups de l’oposició haurien... Llegir més d’exigir-li com transfuga que és. Si Palacios te que presentar les comptes del basquet, ara li toca a voste Sra. Marta. Pot esser una transfuga, i potser treballarà pel poble, però hauria de demostrar també la seva transparència. Aquella transparència que voste reclamava en campanya i que es va comprometre a donar.

R

Ricard

Vilanova del Camí

7 de març 2012.19:22h

Respondre

M’agradaria saber dels altres partits polítics quanta gent dels que es van presentar a la llista per les eleccions continuen vinculats activament al seu partit. Si els que estan a l’oposició es... Llegir més reuneixen amb el seu grup per decidir el que farà o dirà el cap de l’oposició. Tot el que respecta a VA surt en premsa, dels altres partits res, si hi ha gent que ha deixat el partit o ha desaparegut, si es reuneixen o no... és indiferent, a ningú l’importa, però tot el que respecta a VA ai ai ai si interessa. Per alguna cosa serà. Hi ha molta gent que molesta amb que VA fos tan recolzada, molts partits ”de tota la vida”, el propis socialistes que els consideren una amenaça, inclús poden perdre la diputació!!! Quina por oi?
Està clar que la sra.Trullols es queda pels calers, és clar que vol treballar pel poble però també es pot fer i molt desde l’oposició.
I el sr. Palacios, tots el que el coneixem sabem que és una persona que s’implica molt en tot el que fa, que és el primer que es possa a col·locar cadires i a ajudar a muntar el actes, no es pot dir el mateix d’altres regidors de govern o de la oposició que sembla que se’ls hi caiguin els anells si fan alguna cosa, i algún súmament arrogant. Entenc que qui parla malament del Palacios ni el coneix ni s’entera de la misa la meitat. Hi ha gent sense escrúpuls, perquè la política és la política i això del ”todo vale” no hauria de ser així, els polítics tenen la seva vida personal, laboral... i no pot ser que la gent sigui tant dolenta i vulgui fer tant mal. Ànims Palacios!! Ànims VA!! Ara desde l’oposició intenteu que el poble vagi el millor possible, que el canvi que volíeu començar a fer, en un principi a mitges perquè no vau tenir prou vots per fer una canvi total, el treballeu desde l’oposició. I Palacios, intenta tenir almenys la meitat, només la meitat de la mala llet que els teus ”companys” polítics han tingut amb tu, companyerisme 0.

R

Raquel

Vilanova del Cami

7 de març 2012.15:21h

Respondre

El VA el que ha de fer és desaparèixer, ja ens ha fet prou bona propaganda de Vilanova del Cami, i en canvi no ens ha aportat gran cosa el fins ara Regidor de Promoció Econòmica. Estem igual que... Llegir més abans o pitjor, aixó pregunta a qui vulguis de la comarca qui es el Sr. Palacios que tothom el coneix.

P

Pep

Vilanova del Camí

7 de març 2012.12:52h

Respondre

Anem per parts, si la campanya del VA la estan pagant entre tots els membres, i principalment els regidors elegits.
Ha pagat la Marta la seva part economica abans d’abandonar el grup d’electors... Llegir més VA.
El Tribunal de cuentas y la Junta Central Electoral, incluït aquest grup d’electors, poden demanar les comptes de la campanya i el seu pagament.
Per la Junta Central Electoral i altres organismes, una agrupació d’electors ha de complir el mateix que un partit durant la seva vida que duran 4 anys. Els partits continuan existin desprès de les eleccions i desprès de la fi de la legislatura, la agrupació té una vida de 4 anys, en el cas del VA finalitza el 2015.
Per aquest motiu els Ajuntaments tenen l’obligació de tractar-les de la mateixa forma que un partit: nomenament de grup municipal, nomenament de portanveu de grup, pagament mensual per regidor elegit (en el cas del VA tindra una disminució econòmica al tenir un transfuga), etc...
LA PREGUNTA ÉS: DENUNCIARÀ EL VA A LA REGIDORA MARTA TRULLOLS PER IMPAGAMENTS DELS SEUS COMPROMISOS (VERBALS O ESCRITS) AMB ELS SEUS EX-COMPANYS PER LES DESPESES DE CAMPANYA ?
Si resulta imputada per un tema polític municipal la Marta, l’Alcalde també li demanarà l’acta de regidora ? També farà un decret de cessament ?

QUE FARÀ EL VA ?????

p

paco nevado garzo

vilanova del cami

7 de març 2012.12:11h

Respondre

quiero felicitar a los dos concejales del va, camilo y jose que han demostrado con su decision una cosa que en los partidos tradicionales no se estila que es, lealtad y etica politica, ya lo dicen... Llegir més en la rueda de prensa que ellos creen en la inocencia de palacios y sino lo es sera la justicia la que en su dia dira lo contrario mientras tanto, Srs/a del la oposicion y del mini equipo de govierno, palacio es inocente, o que pasa que ya no creen en el estado de derecho
la oposicion no todos, tengo la sensacion que estan locos por tocar poder, quiero escuchar los motivos de esos repentino canbios de actitud, todos en vilanova sabemos lo que la oposicion a dicho del mini equipo de govierno, puede que mas de uno o de una tenga dificil de explicar el cambio con respecto a sus anteriores planteamientos pliticos, y no me vale que digan que lo hacen en nombbre de la governalidad, por que es falso.

V

VICTOR

7 de març 2012.12:03h

Respondre

Com a ciutadà de Vilanova del Camí, em pregunto quin dret tenen els senyors de VA a reclamar a la Trullols l’Acta de Regidora, quan ells han renunciat a les regidories d’Esports i Medi Ambient,... Llegir més passant-se a l’oposició per així no tenir cap responsabilitat i no fotre res per Vilanova.
Anim Trullols, fer feina per Vilanova!!!!, si et deixen….

j

josep

vilanova

6 de març 2012.23:55h

Respondre

Quan la gent es presenta a unes eleccions ho fa amb dos premises.Per treballar pel teu poble i per que amb un grup de persones determinades compartim una mateixa forma de veure les coses.
Aquest... Llegir més grup es trenca pel motiu que sigui,de 20 queden 7, les persones escollides tenen diferents posibilitats, la Marta opta per treballar, més si cal, pel seu poble , els altres regidors, Camilo i José opten per deixar les seves competències i estar fora del govern .Jo aplaudeixo la Marta.
El”cas Palacios ” és flagrant, partint de la base de la presumció d’inocencia i a més que jo crec que és inocent.Qualsevol persona imputada en qualsevol afer té que abandonar els carrecs públics per tal de donar exemple i poder defensar-se millor sense arrossegar als companys.

R

Rosario

Vilanova del cami

6 de març 2012.19:22h

Respondre

ya me gustaria saber si es declarado inocente cuantas vocas van a continuar hablando

A

Albert

Igualada

6 de març 2012.17:59h

Respondre

Des del meu poc coneixement de política voldria opinar un xic, tot informant-me amb dades passades que m’ofereix aquest diari, és mirar-ho un xic.
En primer lloc VA! no coincidia gens amb... Llegir més l’actual alcalde i el programa del PSC de Vilanova. Vilanova va patir un fet remarcable, es van presentar 9 candidatures de les quals en van sortir 8 d’elegides, totes amb una finalitat, provocar un canvi de govern. Aquest fet provoca que els ciutadans surtin a votar els nous grups polítics i això genera que el pastís es reparteixi bastant equitativament, hi ha quatre grups amb un % de vots entre el 8 i el 6%, després CIU amb un 11%, dos grups amb un 16% i finalment el PSC amb un 20%.
VA! al ser la segona força més votada va declarar que volien un canvi real, que finalment no va ser i deixant a última hora un possible pacte amb CIU i ICV per tal de finalitzar els anys de govern del PSC.
Per tant crec que ara ells mateixos poden valorar si el carregar-se el seu programa electoral per seure be en una cadira els hi ha sortit be o no.
Per altre banda, pel que he llegit VA! és una formació d’independents, per tant cada membre és lliure, i per tant la senyora Marta Trullols és lliure de desvincular-se i seguir com a regidora independent.

A

Almudena

vilanova del cami

6 de març 2012.17:43h

Respondre

jajajajajaja es de risa esta chica que se cree que el acta la ha conseguido ella y por eso se la queda? venga!!!!!!! 891 votos para VA no para MARTA TRULLOLS.
Yo como votante de VA hagan las cosas... Llegir més bien o mal nos equivoquemos o no en el voto el acta pertenece a VA que fue a quien votemos. MARTA = a mas €€€€€€ a cambio de ayudar al impresentable Vich.

J

Jose

Vilanova del Cami

6 de març 2012.16:45h

Respondre

Y a cuantos de estos 891 ha defraudado? Muchissimos.

R

Rosario

Vilanova del Camí

6 de març 2012.16:30h

Respondre

Al VA le votamos 891 personas y les votamos para que el Palacios fuera alcalde si hubiera sido asi la Marta Trullos hubiera cambiado de ideas pregunto

F

Francesc

Igualada.

6 de març 2012.15:39h

Respondre

Estimats Vilanovins. No em puc creure que ningú no sapiga la jugada política en les darreres eleccions en aquesta localitat. Vostes han mirat nom per nom els components de la llista?, no hi han... Llegir més vist rés que els cridi l’atenció?, de debó que no?. Han vist que, ”En menos que canta un gallo”, han dit ”adèu”. Estimats Vilanovins, vostes van decidir el ”seu” ajuntament, no es lamentin, ara demanin responsabilitats a la màxima autoritat, vostes amb els seus impostos mantenen a aquestes persones en els seus llocs. El sistema democràtic no és perfecte, peró és el que hi ha, i les recles s’han de respectar. La propera vegada que vaigin a votar, pensin les vegades que facin falta a qui li donen la seva confiança.

J

Jose

Vilanova del Cami

6 de març 2012.15:29h

Respondre

I donde estaria el Palacios si no lo hubiera votado nadie?

R

Rosario

Vilanova del Cami

6 de març 2012.13:23h

Respondre

Donde estaria la Marta Trullols si el VA no la hubiera incluido en su lista, pues alli se tiene que ir si abandona el VA. Pura logica.

L

Lara

6 de març 2012.12:13h

Respondre

Quina decepció VA. I quina decepció dels 7 que encara formen aquest partit!!!... Jo no crec que la Marta hagi de marxar, crec que tot està tan manipulat en aquest partit que fa molta... Llegir més pena.

Llàstima la gent que us va donar el seu recolzament, ens pensàvem que això aniria millor.

Fora tota aquesta gent!, necessitem un nou impuls gent amb ganes de lluitar per un poble que s´ho mereix.

En quan al Sr. Vich, faria bé de deixar la seva cadira inmediatament a qui pugui fer-se càrrec d´aquesta situació.

a

anoienc

Masquefa

6 de març 2012.11:43h

Respondre

Dels 17 membres del VA que van anar a la llista 9 ja han plegat o qüestionat el partit per la manera de fer i per discrepàncies amb el seu líder. I ara els 7 que queden (+ al Francisco) que són... Llegir més minoria respecte dels que ja han plegat li demanen que per moralitat la Marta torni l’acta??? SUBREALISTA
Els que potser haurien de tornar l’acte o canviar d’actitud són els 2 restants, el Camilo i el José Maria. Ja que la majoria dels de la llista del VA (que van anar a la llista electoral,) han qüestionat la manera de fer de Palacios, cosa que vostés encara no han fet i per tant estant anant en contra de la majoria del seu partit.

En fi... una cosa així només pot passar a Vilanova del Camí. ( o a tot estirar a Santa Margarida de Montbui)

P

Pere

Vilanova

6 de març 2012.10:56h

Respondre

La noticia hauria de ser: ”encara queda gent amb principis” enhorabona VA

T

Toni

Vilanova del Camí

6 de març 2012.10:18h

Respondre

Ens hem de mirar el costat positiu de les coses, en els seus mítings de campanya anaven predicant que era el partit que canviaria el poble, hi han aconseguit!!!FELICITATS.
Això ens demostra que... Llegir més tots aquells partits nascuts del no res no poden anar bé de cap manera del món, ara bé, tot i aixó ells ”reforçen i regeneren el grup”, però si al inici eren 20 hi ara són 7, no veuen que alguna cosa no va bé? Que pleguin i es dediquin a una altra cosa, que potser se’ls hi donarà millor.
I perquè ha de tornar l’acta de regidora la Marta? Perquè així si pugui posar la Silvia?
Tots busquen el mateix la cadira i res més i quan surt una bona persona que vol treballar pel poble encara li fan retrets, vergonyós partit.

T

Tom

Vilanova

6 de març 2012.09:35h

Respondre

El que passa a Vilanova no passa enlloc més. És una vergonya absoluta. Tot plegat demostra el ”nivellet” dels nostres dirigents. El VA ha caigut pel seu propi pes. Presentar-se contra el Vich i... Llegir més pactar amb ell a les primeres de canvi ha deixat la seva credibilitat pel terra. Dels temes personals de’n Fran Palacios no hi tinc res a dir. Que el jutgi la justícia, però el poble de Vilanova ja ho ha fet. I en Joan Vich ha estat sensat i coherent fent-lo fora del govern.

E

Enric

Vilanova del Camí

6 de març 2012.09:19h

Respondre

Un trist final per a un ”engendro” polític que no podia donar res més de si. Llàstima els vots perduts pel camí enmig d’enganys i frikades. El millor que li podia passar a aquest partit és... Llegir més desaparèixer. VA, home, plegueu d’una vegada.

S

Silvia

6 de març 2012.09:19h

Respondre

Em sembla de pena el que està passant a Vilanova. S´hauria de fer una neteja general. Sincerament, pel bé del poble haurien de marxar tots de l´ajuntament. Em sebla que tots volen la cadira...... Llegir més els de VA i els Socialistes ( una vergonya) i l´opisició inexistent. Em sembla que Vilanova mereix gent nova i sense imputacions ni histories d´aquest tipus. Prou!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.