TORNAR
PUBLICITAT

L’atur registra l’augment més important de tot l’any a l’Anoia

Hi ha 12.074 persones sense feina

economia
Dimecres, 5 setembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Comencem el nou curs amb males dades pel que fa a l’atur. Aquest mes d’agost Catalunya ha registrat un increment de l’atur de 8.090 persones, el que representa un augment de l’1,3% respecte del mes anterior. A hores d’ara, el nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de 622.882. Aquesta tendència també s’ha observat a l’Anoia on el nombre de persones aturades ja supera els 12.000.

Inem a Vilanova del Camí

La comarca de l’Anoia no aixeca cap. Cada mes es registra un nou augment de persones inscrites a les llistes de l’Inem, i aquest mes d’agost, ja s’ha superat el llindar dels 12.000 aturats.

Segons dades del Servei d'Ocupació, l’Anoia registra un total de 12.074 persones a l’atur, un 2,8% més respecte el mes anterior. Aquest augment, de 329 persones, és el més important que ha registrat la comarca des de principis d’aquest any.

Un cop més, la capital és la ciutat que ha notat més l’increment, amb 97 persones més respecte el mes anterior (3.878 en total), seguida per la població veïna de Vilanova del Camí, amb 64 persones més (1677 en total), i Santa Margarida de Montbui amb 36 més (1430 ene total). Piera (1532) i Capellades (455) també són altres poblacions on l’atur ha augmentat considerablement.

Municipi

Atur registrat
Argençola 6
Bellprat 2
Bruc, el 138
Cabrera d'Anoia 154
Calaf 322
Calonge de Segarra 12
Capellades 455
Carme 68
Castellfollit de Riubregós 12
Castellolí 28
Copons 30
Igualada 3.878
Jorba 53
Llacuna, la 53
Masquefa 767
Montmaneu 6
Òdena 336
Orpí 5
Piera 1.532
Hostalets de Pierola, els 237
Pobla de Claramunt, la 200
Prats de Rei, els 32
Pujalt 7
Rubió 9
Sant Pere Sallavinera 7
Sant Martí de Tous 60
Sant Martí Sesgueioles 21
Santa Margarida de Montbui 1.430
Santa Maria de Miralles 14
Torre de Claramunt, la 403
Vallbona d'Anoia 115
Veciana 5
Vilanova del Camí 1677
Total

12.074


2 Comentaris

T

Toni

IGD

5 de setembre 2012.13:17h

Respondre

Tal com està previst per la gent que no coneixem, però que hi son, la gent ens anem empobrint de forma que cada vegada les coses les haguem de pagar més cares i cobrar menys per treballar.
Ja fa... Llegir més temps que les administracions i el sistema capitaliste desbocat, penalitzen fortament a qui no en té cap culpa de la situació economica.
Els politics, que en la seva gran majoria malden per a conservar el seu lloc de treball i les seves condicions a anys llum de la resta de la societat (excepte grans banquers), repeteixen com lloros la prioritat de crear llocs de treball, però les seves politiques van dirigides completament al contrari. Es a dir, penalitzar a les pimes, treballadors, funcionaris (n´hi ha moltissims de bons i ens son necessaris). Qui dona els diners per a que el club de banquers i especuladors estigui ben sanejat, que son de fet ells mateixos, volenm fer un gran negoci amb aquests capitals astronomics, aixó si, pagant el poble ( capiatl + interessos). Tot plegat es un gran engany i crec que ens hem de adonar compte de cap on ens volen conduïr. La culpa de aquesta dita crisis economica no la tenen els emigrants, ni els funcionaris, ni els empresaris, treballadors , ni tan sols molts politics, que en realitat no son experts en quasi bé res.
El perque de tot plegat, segons el meu entendre es basa en que les grans fortunes volen cada vegada més acaparar més poder i més capital. Normalment son aquest els que tenen por de perdre i fan el possible per mantenir-se. Així doncs, el seu desig es controlar el deute, que es on radica el veritable poder.
Jo et presto diners sabent que et serà molt dificil de tornar-los, a uns interessos que ratllen la usura, i jo ja et diré el que has de fer ( que em benefici a mi) i el que no.
Animo a tothom a la reflexió, a cap on anem i fins on volem que ens posin la corda al coll. Tal vegada es questió de un canvi de actituts. No comprar tant a multinacionals, menys parlar pel mobil, posar menys gasolina, no entrampar-se amb els bancs, cadascú ja sabrà. Però sobretot evitar el desanim. El que fa por realment als manipuladors i especuladors es que la gent penssi, que la gent siguem forta i sobretot que canviem els hàbits, en definitiva, que no ens puguin controlar com mesells. Salut.

j

jre

igualada

5 de setembre 2012.09:05h

Respondre

el mes horrible a la vida es la impotencia devant els fets. Mal dia Igualada ,mal dia Anoia.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.