//Plugins sense CDN ?>
La bandera de Catalunya ja oneja de manera permanent a Igualada. Està situada al capdamunt d'un màstil de nou metres d’alçada ubicat en un costat de la plaça de l’Ajuntament d’Igualada.
La hissada de la senyera es va fer en el marc dels actes de la Diada Nacional que s'han celebrat aquest divendres a la tarda. L'alcalde Marc Castells, qui va ser l'encarregat d'hissar la bandera de Catalunya, va destacar que a partir d'aquest moment 'ens ha d'omplir d'orgull tenir la bandera del nostre país onejant a la plaça de tots els igualadins i les igualadines'. Una afirmació que els grups municipals a l'oposició ja van matisar en aquest diari.
L’acte també va comptar amb la presència dels Miquelets de Catalunya, el Regiment de la Diputació que va defensar les institucions catalanes davant les tropes invasores de Felip V durant la Guerra de Successió. Després es va cantar l'Himne Nacional de Catalunya, amb acompanyament musical.
La jornada es va tancar amb l'exhibició de dansa 'Caminant pels Països Catalans'. L’Agrupació Folklòrica Igualadina va fer un recorregut pels països catalans a través de la dansa recordant la tradició, la cultura i la festa tradicional, i acompanyats amb el so de les castanyoles, pandaretes i picarols.
Els actes institucionals van comptar amb la presència de la gran majoria de regidors del consistori igualadí, dels diputats al Parlament de Catalunya, Maria Senserrich i Pere Calbó, i d’alcaldes i regidors de La Pobla de Claramunt, Capellades, Els Prats de Rei, La Torre de Claramunt i El Bruc.
D’acord, no era una guerra Catalunya-Espanya, però l’únic cert és que als catalans ens va tocar el rebre en una guerra entre les dues grans tendències europees: l’absolutista francesa i la... Llegir més més oberta dels austro-hongaresos i els anglesos. Davant l’amenaça que un borbó fes a la Catalunya sud el que el seu avi (Lluís XVI) havia fet a la Catalunya nord, prohibint les institucions, la llengua i qualsevol vestigi de catalanitat, vam apostar per aquests segons, vam perdre i en vam pagar les conseqüències. I sí, Catalunya ja formava part d’Espanya abans, però de manera molt diferent al que va comportar el 1714, amb uns privilegis de govern, militars i comercials. Potser aquells catalans no van lluitar per una bandera, però van lluitar pel que significava en aquell moment ser català, davant d’un nou rei retrògrad, centralista i tancat, volien seguir sent com eren i no haver de respondre davant un rei francès en una capital al centre de la península. Aquells catalans eren respectats per bons emprenedors, per bons comerciants i per ser una societat oberta dins del que permetia l’època. Per això lluitaven, per orgull, per economia i per evitar ésser alienats, i no se’n van sortir.
PERFECTA L ACTA PER LA AUSTERITAT I LA SENCILLEÇA.ARA FALTA PEDAGOGIA PER FER ENTENDRE ELS QUE VIUN TREBALLEN I VISITAN CATALUNYA QUE EN LA PuJADA DE LA BANDERA O EN EL CANT DELS SEGADORS , TOTHOM... Llegir més D EMPEUS, COM ES ARREU DEL MON DEVANT ELS SIGNES DE IDENTITAT NACIONAL-Pedagogia no autoritarisme A Igualada amb 475 associacions alguna podria fer aquets tasca en els actes rellevant sense oblidar-nos de nosaltres mateixos, els ciutadans,
Va esser molt trist veure com molts clients de les terrases ignoraven el moment que viviem ,A qualsevol Pais del Mon aixo n o pasaria.I nosaltres som un paisd
Els fets de 1714 formen part de la guerra de Successió al tro d’Espanya; no era una guerra Catalunya-Espanya, era una guerra entre partidaris de dos pretendents al tro espanyol. Invasió de fa... Llegir més tres segles ? Abans del 1714 Catalunya ja formava part d’Espanya.
Doncs sí Pau, eren mercenaris i també voluntaris que reclutava la Diputació, com bé deus saber en aquella època era molt díficil mantenir exèrcits professionals. I com bé has dit, lluitaven... Llegir més PER Catalunya contra un rei que va abolir les nostres institucions i va iniciar una invasió que ja fa tres segles que dura. Ara, també ens podríem preguntar per què avui tenim una policia autonòmica que ha heretat el nom de les esquadres de mossos armats que Felip Vè va crear per sufocar els darrers símptomes de resistència després del 1714.
Els Miquelets eren mercenaris ? Lluitaven per Catalunya o per diners com els Almogàvers ?
Per a mi ha estat una llàstima que la bandera que ara oneja a la plaça de l’ajuntament de la nostra vila,no fos una estelada. . .
Javi
10 de setembre 2012.14:35h
El futur es la independència de Barcelona i poder ser un Luxemburg, res de mantenir perifèria subvencionada.