TORNAR
PUBLICITAT

S'obre una oficina de compra-venda de negocis de segona mà

L'oficina estarà a l'edifici d'Ignova i gestionarà el projecte 'Reempresa'

economia
Dimarts, 19 març 2013. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Igualada tindrà una oficina del projecte 'Reempresa', un mercat de compra-venda de negocis que vol potenciar el traspàs entre empresaris que volen desvincular-se del negoci que està en funcionament cap a nous emprenedors que li volen donar continuïtat . L'oficina estarà ubicada a l'edifici d'Ignova.

L'oficina de 'Reempresa' estarà ubicada a Ignova

L’Ajuntament d'Igualada, la Unió Empresarial de l'Anoia, la Diputació de Barcelona i la patronal catalana CECOT han signat un conveni pel qual la capital de l'Anoia implementarà el projecte Reempresa, una iniciativa ja posada en marxa per la patronal per potenciar el traspàs d’empreses existents a reemprenedors i garantir així la seva continuïtat.

L’acord etableix que l'Ajuntament d'Igualada obrira a l'Ignova Tecnoespai una oficina del Centre de Reempresa de Catalunya des de la qual s’oferirà assessorament i formació tant a empresaris com a reemprendedors sobre els processos de compra-venda de negocis.

La iniciativa, que compta amb un portal web que reuneix anuncis i demandants , reempresa.org, vol facilitar la feina a aquells empresaris que per motius de jubilació, etc, volen desprendre's del seu negoci. Des d'aquí se'ls ofereix la possibilitat de vendre'l a un reemprenedor que li vulgui donar continuïtat.

Durant la presentació de l'acte, el president de la CECOT,Antoni Abad ha defensat que l’emprenedoria no passa només per crear negocis, sinó també per conservar-los, i ha celebrat que la implicació de la capital anoeinca pugui ajudar a continuar mantenint ocupació i donar nous impulsos a negocis que d’una altra manera acabarien el seu recorregut .

El president de la Unió Empresarial de l'Anoia, Ramon Felip ha subratllat la importància de 'cedir l’èxit empresarial en moments de crisi', i ha recalcat que Reempresa ajudarà a la comarca de l'Anoia a mantenir el seu patrimoni empresarial, alhora que farà possible que gent abandoni l’atur per prendre el relleu de negocis ja consolidats i viables.

El vicepresident Primer de desenvolupament econòmic de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil ha afirmat que aquesta era 'una iniciativa singular i exemplar de la col·laboració público-privada'

Tant la tinenta d'alcalde de promoció econòmica, Àngels Chacón, com l'alcalde de la ciutat, Marc Castells han elogiat la iniciativa de la CECOT que ha de servir per mantenir vives empreses consolidades, i per mantenir també els llocs de treball associats.

Albert Colomer, director del centre Reempresa de Catalunya a animat a totes aquelles persones disposades a iniciar una aventura empresarial que consultin els serveis de Reempresa, ja que ha assegurat que ' agafar el relleu d'un negoci ja consolidat i donar-li un nou impuls és més fàcil que posar-ne en marxa un de nou'.

Un mercat de 600 empreses

En el seu primer any de vida, el programa Reempresa ha permès tancar una cinquantena de cessions —d’un valor que oscil·la entre els 3.000 euros i un milió d’euros— i mantenir 200 llocs de treball directes. En l’actualitat, té un mercat de 600 empreses cedents i 500 reemprenedors.

El projecte es complementa amb dues guies informatives i un portal web que recull tota la informació sobre el procés de traspàs i que esdevé un mercat transparent a internet on es pot trobar l’oferta i la demanda d’empreses.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.