//Plugins sense CDN ?>
El Museu del Neandertal de Catalunya
Raül Bartrolí explica que la vila de Capellades sempre ha cregut en el jaciment de l'Abric Romaní i ha recolzat el treball científic. Destaca que l’equip de l’Eudald Carbonell té molt mèrit, perquè sempre ha estat molt pioner i avançat en l’aplicació de noves tècniques en ciència arqueològica, que han tingut ressò mundial.
En Raül, coincideix amb l'arqueòleg en què el futur Museu del Neandertal de Catalunya neix de la preocupació per socialitzar el coneixement, de retornar el finançament públic d’aquestes excavacions a la societat.
El Museu del Neandertal de Catalunya té un cost aproximat de dos milions i mig d'euros i pretèn agrupar les troballes de fusta localitzades a la cinglera del Capelló, moltes de les quals són úniques al món, a més de convertir-se en un centre de recerca i investigació de referència.
És el projecte estrella del centenari del Parc Prehistòric, que obrirà definitivament al públic a l’octubre, pendent de poder comptar aviat amb un equipament tan important com serà el museu.
Una potent ruta prehistòrica per l'Anoia
El futur Museu del Neandertal de Capellades se sumarà al d'un Centre d’Interpretació Paleontològica, que ja està impulsant l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola per poder mostrar els importants descobriments de l'abocador de Can Mata. Dos equipaments culturals que donarien molta més força a l'actual ruta prehistòrica per l'Anoia, amb els primats i els neandertals com atractius científics i turístics de gran abast.
Raül Bartrolí diu que encara no ho han fet, però que caldrà coordinar-se amb Els Hostalets de Pierola: 'Estem parlant d’eines per dinamitzar el territori, i sabem que l’Anoia és una de les comarques més deprimides. La Prehistòria és un destacat potencial que tenim, i a més està de moda, perquè gràcies a l’equip de l’Eudald Carbonell i dels descobriments d’Atapuerca'.
Podeu consultar la fotogaleria de la reobertura de les excavacions de l'Abric Romaní.