TORNAR
PUBLICITAT

Una quinzena d’emprenedors participen al Mentoring de JCI

economia
Diumenge, 24 gener 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un mes després que es posés en marxa, el programa Mentoring de la Jove Cambra d’Igualada ja compta amb una quinzena d’emprenedors que hi participen. Amb la missió d’ajudar als emprenedors, la iniciativa, pionera a la comarca, ofereix una xarxa de mentors, formada per empresaris i directius de diferents perfils i experiència per tal que ajudin i assessorin de primera mà els emprenedors en l’estratègia i l’enfoc del seu negoci. El servei és totalment gratuït, i amb aquesta mateixa filosofia ofereixen el seu coneixement i experiència els mentors que en formen part.

Segons Jove Cambra, l’acollida dels emprenedors ha estat molt bona i tots coincideixen a destacar la gran ajuda que els ofereix el programa, sobretot pel fet d’obtenir un assessorament expert, concret i estratègic, que els dóna les claus per millorar els seus negocis, potencials o ja establerts. I és que el programa mentoring va adreçat a tots aquells emprenedors que disposin del pla d’empresa redactat, però també als que ja tenen negocis establerts i madurs i, fins i tot a aquelles persones que engeguin nous projectes dins d’una empresa, sense ser-ne els creadors (els anomenats intraemprenedors).

El programa s’acull dins l’Empren-t@, espai creat i gestionat per la Jove Cambra Igualada, i el seu director, Abel Ruiz, destaca la bona acollida que han trobat: “Segurament el factor clau per a l’èxit d’aquest programa és que es va crear a partir de la demanda dels emprenedors. És fàcil trobar assessorament formal i estàndard sobre les passes que ha de donar un emprenedor per crear i desenvolupar el seu negoci, però el fet d’oferir assessorament en estratègia de negoci és el valor afegit del Mentoring”.

Perfils molt variats

Els emprenedors que formen part del projecte provenen de perfils molt heterogenis, fet que ha demostrat la versatilitat del programa. Els negocis que estan rebent assessorament són dels camps de l’enginyeria-consultoria de processos; comunicació, serveis financers; oci; tecnologies de la informació i la comunicació (TIC); nàutica o mecànica industrial, entre d’altres. El 80% d’aquests projectes tenen menys de 2 anys d’existència i en alguns casos estan en ple procés de creació.

En total, s’han fet ja 30 hores de reunions entre emprenedors i mentors i cal destacar que els tipus d’assessorament més demanats pels emprenedors han estat en la creació de noves línies de negoci, cerca de finançament i configuració del model de negoci i, en els projectes encara no creats, assessorament sobre el desenvolupament de negoci. A través de reunions periòdiques de dues hores de durada, els mentors han analitzaran i assessorat els models de negoci que se’ls ha presentat i, de forma sempre confidencial, han ofert un diagnòstic i unes pautes a seguir que puguin ajudar al mentoritzat a assolir els objectius marcats.

Mentors amb reconeguda experiència

La iniciativa ha estat molt ben rebuda tant per part dels emprenedors com per part dels mentor, i prova d’això és que els assessors que en formen part són persones amb una experiència molt notable i amb reconeixement dins el món empresarial. Entre ells, es troben el director general de Sita Murt, Jordi Balsells; el director general d’Original Buff, S.A, David Camps; el president del Grup Carles i de Fira d’Igualada, Pere Carles; el president del Grup Paellador, Francesc Seuba; el consultor i ex-director general de diverses empreses, Joan Jubert; el president d’European Market’s i expresident de Vanity Fair European Intimates, Pere Prat; el director general de Publicacions Anoia S.L, Francesc Puertas; el president de la Unió Empresarial de l’Anoia i soci fundador de Grup Air, Ramon Felip; l’economista i professor d’EADA, Antoni Olivé; els empresaris igualadins Albert Riba i Lleonard del Río; l’assessor financer Joan González; o el professor d’EADA i Business Productivity Advisor al Centre d’Innovació de Microsoft, Ramon Costa. La SECOT (Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica) també s’ha involucrat en el projecte aportant una desena de mentors vinculats a empreses com Nestlé, Banc Santander, Grup AGBAR, Ceruton, La Caixa, Protisa, Grup Almirall i Loymar SA, entre d’altres.

L’interès de la iniciativa ha fet que destacades associacions lligades al món empresarial com la SECOT, la Cambra de Comerç i la Unió Empresarial de l’Anoia, així com les institucions comarcals CESCA, Consell Comarcal i Ajuntament d’Igualada hi donin ple suport. I prova de la rellevància que està agafant el programa és que els seus responsables estan treballant en noves aliances per ampliar l'abast territorial del Mentoring. Així ho explica Abel Ruiz: “Ja hi ha diversos emprenedors de fora de la comarca que estan participant en el programa, així que hem d’ampliar la xarxa de col•laboradors per tal de fer créixer el Mentoring i arribar a més emprenedors. En aquesta línea estem treballant i ja hem establert contactes amb organitzacions, entitats i institucions de diferents punts de Catalunya, les quals s’estan mostrant molt interessades en el projecte”.

Tots aquells emprenedors o intraemprenedors que estiguin interessats en participar en el programa Mentoring poden enviar un correu electrònic a mentoring@jcigualada.cat indicant el seu nom i cognoms, el nom del projecte, la web i una breu descripció de 3-4 línies de la seva empresa o projecte emprenedor.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.