TORNAR

La festa del Cigronet es consolida i crida turisme a la comarca

El tradicional producte de l'Alta Anoia serà el protagonista de la Jornada Gastronòmica el proper 14 de novembre

economia
Dimecres, 3 novembre 2010. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El cigronet de l'Alta Anoia és un producte de la nostra comarca amb una alta qualitat gastronòmica; més petit, llis i amb un gust diferent de la resta de cigrons, el cigronet de l'Alta Anoia és un producte pròpi que des de fa 6 anys protagonitza la Jornada Gastronòmica de l'Anoia i vol servir com atracció per promocionar el turisme de la Comarca. El proper diumenge dia 14 totes aquelles persones que ho vulguin podran fer un tast dels productes de l'Anoia a la plaça de Cal Font.

Mostra dels dolços de Cigronet i del cava de l'Anoia

Pere Massana, Jordi Mercader i Pere Santos

Amb el lema 'Del camp a la taula', el Consell Comarcal del l'Anoia, el Consorci per a la Promoció Turística de l'Alta Anoia i el Gremi d'Hostaleria i Turisme de l'Anoia han organitzat la 6a edició de la Festa del Cigronet i de l'Artesania alimentària de l'Anoia. Com ha dit Pere Santos, President del Gremi d'Hostaleria: 'La festa es consolida i el cigronet cada dia és més conegut arreu del país'.

Una jornada dedicada als productes de l'Anoia

El 14 de novembre la Plaça de Cal Font d'Igualada es convertirà en l'aparador dels productes de l'Alta Anoia. D'aquesta manera, 17 restauradors i 4 cellers anoiencs oferiran pel preu de cinc euros un tast de tres plats diferents elaborats amb el cigronet de l'Alta Anoia, dues degustacions de vi o cava i unes postres fetes pel gremi de pastissers de la comarca elaborades amb cigronet de l'Alta Anoia.

A més a més, la mateixa plaça també acollirà els productes de 13 productors anoiencs que oferiran productes d'allò més variat,d es de mel fins a bolets, embotits o formatges.

El cigronet a l'escola

Com ha dit el vicepresident del Consell Comarcal Jordi Mercader, l'objectiu d'aquestes jornades és el d'apropar a la gent els productes de la nostra comarca i per tal de donar a conèixer el cigronet de l'Alta Anoia als més petits, el departament d'educació del Consell Comarcal ha organitzat juntament amb l'empresa de càtering Serunion un concurs de dibuix i un de contes on el fil conductor haurà de ser el cigronet. A més a més, tots els nens de la comarca que el dimecres dia 10 es quedin al menjador podran degustar el cigronet.

Com cuinar el cigronet?

El Gremi d'Hostaleria i Turisme de l'Anoia ha programat del 8 al 12 de novembre un curs de cuina amb productes artesans de l'Anoia on hi participaran els restaurants Scorpia, Xarop's, Tarragona, Samuntà i l'escola Pia. Cadascun ensenyarà a cuinar a un públic amateur plats diferents que contenen el cigronet.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.