TORNAR

Igualada Comerç creu que ara no és moment de debatre sobre la normativa d’horaris comercials

El govern català va decidir no modificar la Llei catalana d'Horaris Comercials

economia
Dimarts, 15 febrer 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després que el govern de Zapatero donés llibertat a les comunitats autònomes en referència a la gestió i flexibilització dels horaris comercials, i que el govern de la Generalitat afirmés que mantindrà l’actual normativa, continua obert el debat sobre si s’han de liberalitzar els horaris dels comerços i permetre l’obertura dels establiments els diumenges i festius. El president d’Igualada Comerç, Jordi Martínez, ha afirmat a anoiadiari.cat que ‘ara, el debat ha de ser un altre, ja que aquest no és un problema’, i assegura que el que ha de preocupar al govern, en aquest moment, és com tirar endavant nous negocis.

Obrir els diumenges i les 24 hores, un dels punts més polèmics

Segons la Llei catalana d’Horaris Comercials, els comerços poden obrir un màxim de 12 hores diàries, de dilluns a dissabte, amb un límit de 72 hores setmanals. D’altra banda, aquesta normativa permet obrir un màxim de vuit diumenges o dies festius a l’any, establits segons ordre del conseller. A més, la llei preveu algunes excepcionalitats, com en el cas dels establiments d’alimentació de menys de 150 metres quadrats, amb llibertat d’horaris en dies festius.

Protegir el petit i mitjà comerç

Segons Jordi Martínez, president d’Igualada Comerç, ‘la potestat dels horaris comercials la té cada autonomia, i a Catalunya la dinàmica ha estat la de protegir el petit i el mitjà comerciant’, per aquest motiu, segons Martínez, s’ha optat per no modificar la normativa.

D’altra banda, el president d’Igualada Comerç afirma que ara no és moment per debatre sobre aquesta qüestió, ja que ‘avui per avui, hi ha molt poca demanada, i aquest debat podrà ser factible quan hi hagi un augment del consum’. Martínez també ha assegurat que el comerç s’adaptarà al què es decideixi.

Liberalització d’horaris en bancs i administracions públiques

Un altre tema a tractar, dins del debat de liberalització dels horaris, és el cas dels bancs i les administracions públiques. Segons Martínez, si s’ha de debatre sobre els horaris dels comerços, també caldria parlar de la possibilitat que bancs i caixes ampliessin el seu horari per tal de facilitar les gestions al ciutadà, igual que les administracions públiques, com els ajuntaments.

Tot i això, Jordi Martínez afirma que aquest és un camp molt extens, on s’han de tenir en compte un gran nombre de variables com el turisme, el petit comerç... sent un debat complex i amb molts matisos.


2 Comentaris

x

xavier

igualada

16 de febrer 2011.09:27h

Respondre

Sempre lo mateix aquesta associacio sempre a defendre els petits i mitjans comerços digualada mentres tant els igualadins cap a manresa abrera i bcn com diu en pau, es pensen que limitant lentrada... Llegir més de noves opcions de comerç mantindran la clientela, sequivoquen el client de la conca si no troba el que busca a igualada marxa fora, mes que igualada comerç es tindria que dir aqui no entra ningu tret dels que ja estem de tota la vida. Algu podria defendre als consumidors de la comarca si us plau

P

Pau

Igualada

15 de febrer 2011.14:41h

Respondre

Molt bé nois no feu res, seguirem anant a buscar el comerç i l’oci a Manresa, Abrera, etc.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.