TORNAR
PUBLICITAT

La tensió Solé-Casanova avorta el debat a Òdena

ERC s’ha negat a participar en un debat d’alcaldables odenencs proposat per La Veu de l’Anoia #AD24M

politica
Dijous, 7 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació de Convergència i Unió d’Òdena lamenta que els ciutadans del municipi "no puguin gaudir del debat polític que La Veu de l’Anoia volia organitzar amb tots els alcaldables perquè el candidat d’ERC, Carles Casanova, no ha acceptat la invitació". Per la seva banda, Carles Casanova, número u d'ERC, ha assegurat que prefereixen tractar directament amb els veïns per explicar les propostes electorals. 

Amb la mirada a les properes eleccions del 24 de maig, el mitjà local La Veu de l’Anoia va proposar a les candidatures d’Òdena organitzar un debat amb alcaldables del municipi. Convergència i Unió va acceptar la proposta però ERC la va refusar, en aquest context la candidatura de CiU, encapçalada per Pep Solé, lamenta que "els ciutadans del municipi no puguin gaudir del debat polític que La Veu de l’Anoia volia organitzar amb tots els  alcaldables perquè el candidat d’ERC, Carles Casanova, no ha acceptat la invitació".

Carles Casanova i Pep Solé

Segons Solé, "Òdena es mereix un debat com altres municipis, un diàleg en viu entre candidats que permeti conèixer les propostes de cada formació amb profunditat", "l’argumentació i el torn de preguntes permetrien la transparència i proximitat de la qual tots fem bandera", afegeix.

Per la seva banda, el candidat republicà, Carles Casanova ha estat contundent a l'hora d'assegurar que "nosaltres no seurem mai amb aquest senyor, a cap taula i a parlar de res". Casanova ha explicat que "preferim invertir el temps que perdriem en un debat a anar a veure els veïns i explicar les nostres propostes per al municipi directament". 

Solé s’ha posat a disposició de La Veu de l’Anoia per participar en qualsevol debat  en què se’l requereixi però entén que sense la presència d’una de les tres forces amb més representació perdria interès.

Segons assegura el partit, la proposta del setmanari no ha estat l’única que CiU Òdena ha rebut per a la participació en un debat, veus del municipi demanen l’organització d’un acte d’aquestes característiques i CiU ha manifestat clarament la seva voluntat de participar. "Tot i tenir la postura més desfavorable per estar al govern, volem donar les explicacions que calgui a tothom que les demani, siguin polítics o ciutadans del carrer. Volem argumentar la nostra acció de govern i les propostes que tenim per al futur d’Òdena".


14 Comentaris

A

Arnau

l'Espelt

8 de maig 2015.10:05h

Respondre

i mentrestant el Guisado fregant-se les mans i rient cada cop més... i a agunatar-lo 4 anys..

e

encertat

8 de maig 2015.17:10h

Diana

J

Jaume I el conqueridor

La comarca

8 de maig 2015.08:32h

Respondre

Pep no et rendeixis estàs fent una gran política no entenc com hi ha gent que no et pugui veure... Estàs fent més coses que mai. En Casanova es pensa que ell es el qui ha de manar. Una persona... Llegir més tant xulesca que no sap escoltar. Que s’ho faci mirar.
Pitjor seria la tirania de los ’’primos’’ podria ven ser una pel•lícula dirigida per Francis Ford Coppola.

Salut i independència

O

Odena no s'ho mereix

8 de maig 2015.07:28h

Respondre

Odena no és mereix ni els comentaris de : des d’Odena estant, di d’ Odena Oberta, ni la replica del Sr. Solé ( a qui si més no se li ha d’agrair que doni la cara).
Sols dir-vos: ” No es... Llegir més això companys, no es això...”

G

Guillem R

Òdena

7 de maig 2015.20:36h

Respondre

Ostres!! Veient el comentari en aquesta mateixa noticia de l’alcalde d’òdena, Pep Solé, no trobo estrany que els d’ERC no vulguin perdre el temps debatent amb aquest element. Una mica... Llegir més d’educació no li aniria malament a aquest senyor!

P

Pep Solé Vilanova

L'Espelt

7 de maig 2015.16:08h

Respondre

Home Odenaoberta, se’t nota massa Josep Vivenç Mestre que ets tu qui destila tota aquesta bilis.
Podries demanar el debat i aprofitar per dir-me a la cara tota aquesta literatura que segur que... Llegir més creus que tothom comparteix i que escrius des de l’anonimat. Segur que si es fa el debat, com que els meus simpatitzants estaran al debat podràs aprofitar per desacreditar-me com ho fas ara i guanyar adeptes pel cosí Carles.
Segur que ets un home amb coratge i tens el que cal per anar a un debat a dir tot això en públic a cara descoberta i si tens raó i arguments el teu cosí en sortirà reforçat.
Vinga, ànims. T’interessa perquè tot això que dius de mi t’interessa dir-ho en públic i demostrar-ho. Segur que tens raó.
Com es nota que encara no has paït la tercera vegada que havies de ser el candidat a alcalde per CiU i vas tornar a ser el cobart salvapatries amb dues cares, o tres, o ves a saber quantes.
A tu t’agrada sempre controlar al micro sense dret a rèplica. Només així ets capaç de sobreviure i eixecar el teu ego al voltant dels teus correligionaris.
Vols debat o com el teu cosí d’ERC defenses que no teniu valor per afrontar un cara a cara amb els altres 4 candidats?
Què Josep Vicenç, vinga, demana el debat i veniu tu i el Carles a defensar Òdena a cara descoberta. Pensa que en un debat tenim tots micro i dret a rèplica.
Records Josep Vicenç

J

Jordi

IGD

7 de maig 2015.23:07h

lamentable...

M

Maria

Igualada

7 de maig 2015.15:22h

Respondre

Des de la ciutat del costat us observo i la veritat teniu mala peça al teler. No hi ha cap candidat que faci el pes per cuidar aquest bonic poble. I si miro cap els altres costats veig que tot... Llegir més plegat hi ha unes candidatures que són un desastre com Vilanova, Montbui, etc. La seriositat i responsabilitat que comporta gestionar s’han acabat convertint en històries de salvames, grans hermanos i anticastes... Quina pena!!!

O

Odenaoberta

Òdena

7 de maig 2015.14:55h

Respondre

Des d’Òdena estant, tens tota la raó. Com voleu que surti de la seva bombolla, si només és capaç de veure el seu melic. La resta no existeix!
Ni tant sols a la Festa Major pot parlar amb la... Llegir més gent! Amb qui vol parlar? Millor dit, quantes persones volem parlar amb ell, no ja com a alcalde sinó com a veí i mantenir una conversa franca i tranquila que no giri a l’entorn de que ”bé que faig els coses, que Intel·ligent que sóc, que...”
Un exemple: no es va dignar ni ha asistir a un dels actes que va comptar amb més participació de la Festa Major, el ball de crespelles, que per cert no organitzava l’Ajuntament. Com ja ens té acostumats només es va dedicar a escriure a la xarxa, a menyspreuar als organitzadors, a intentar escalfar l’ambient. La plaça però va continuar estant plena d’infants ballant, de joves participant i de gairebé totes les entitats del poble presents amb les seves banderes.
A la resta d’actes d’una pèssima, pèssima, pèssima, pèssima programació festiva va anar un per un i a primera fila.
Ara el Sr. Pep Solé és el màxim defensor de ”l’argumentació, el torn de preguntes, la transparencia, la proximitat”. Realment sorprenent. El cavall d’Atila tindria problemes per igualar-lo: Òdenaoberta (desapareguda), dos dels regidors més vàlids del seu actual equip de govern de CIU (marxen), pacte amb ERC (trencat), comissió del cadastre (no gaire amics), Associació de Veïns de l’Espelt (inexistent)... Veurem si els resultats electorals no li són favorables i no pot guanyar-se la vida amb el sou d’alcalde, si continua vinculat a Òdena, si encara li interessa la proximitat, o desapareix com el Guadiana. Temps al temps!

P

Petit pages

Òdena

9 de maig 2015.01:35h

Aquest home el Pep es un home molt llest que de tan llest que es vol dividi al poble. Jo lo que faria es fer un debat, si un debat per si volem aquest home o no el volem. La gent ja n’ estem... Llegir més cansats d’ aquest personatge i miillor que hagafes els patracols i fotes el camp d’ on va vindre ja que el defensen tan i viurem tots naltros molt millor.

D

Des d'Òdena estant

Òdena

7 de maig 2015.12:11h

Respondre

Després de portar una legislatura generant crispació al poble a tots els nivells ara es posa la pell de xai per demanar un debat públic?
Potser li caldria més sortir de la seva bombolla i parlar... Llegir més amb la gent, potser aprofitant aquesta Festa Major hagués pogut detectar el resultat de les seves decisions en l’ànim de la gent.
Això sí, ara empolainem el poble i a vendre democràcia que vénen eleccions, quan el cert és que ha generat trencadissa i enfrontaments per on ha passat: Òdenaoberta, Comissió del Cadastre, Equip de Govern, Associacions .... i mirant la llista i parant la orella per les places del poble, sembla que fins i tot amb els actuals companys de partit i amb algun equip convidat al futbol de Festa Major.
Ai la demagògia......

D

Dret a devatre NO. i a decidir?

7 de maig 2015.06:53h

Respondre

Al nostre poble veí, que dóna nom a la Conca, les aigües baixen mogudes.
Sembla que, a Odena, les coses han de ser diferents:
# Repeteixen 4 Candidats (Pac,Ciu,Erc,Pp), i el nou es d’un partit... Llegir més que defensa arguments propers a la xenofòbia (PxC)
# Entre els 3 partits del Govern les relacions són extremadament difícils.
# ...i ara apareix ERC dient que prefereix parlar amb els veïns, 1 a 1, que assentar-se amb el Sr. Solé. Ell que ha estat Alcalde amb Minoria Absoluta. Ell, que segons expliquen molts Odenencs, fa sectarisme polític dins les associacions.

ERC demostra, una vegada més, que són camaleònics . Va ser al Govern tripartit (Generalitat) i ara sembla que mai hi van participar.
ERC, a Odena, ha estat en el Bipartit i després s’en ha volgut desmarcar.
Segons expliquen els Odenencs , ERC va dir que faria un referèndum, i ara no accepta ni un debat.

ERC, amb una imatge poc democràtica, sectaria i partidista, no fa res positiu per l’interès Global, si pel partidista. Ja en hi té acostumats a molts llocs; veiem que a Odena no en és una excepció.

M

Maria

13 de maig 2015.13:39h

Totalment d’acord

P

Pere Albert

7 de maig 2015.05:12h

Respondre

En Jordi Riba ho te clar . sense ”Conca”
el futur fels 3 Municipis sera el oblit .El debat es imprescindible i ”recuprerar.lo” demostra la capacitat politica en majuscules del candidst... Llegir més dels socialistes igualadins .
Odena Montbui i Igualada fan Conca o no seran , i no serem.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.