TORNAR

Riba demana obrir el debat definitiu de la fusió dels municipis de la Conca

Els Socialistes volen entrar en una fase de ”nou municipalisme”

politica
Dimecres, 6 maig 2015. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La candidatura socialista a l'Ajuntament igualadí posa sobre la taula el debat de la fusió de municipis de la Conca. En el paquet de propostes definides com "nou municipalisme", el cap de llista, Jordi Riba, planteja "que la web municipal permeti conèixer diàriament on va a parar el pressupost del consistori"

La candidatura de Socialistes d'Igualada (PSC-CP) ha presentat aquesta setmana un altre dels eixos del seu programa electoral: la creació d'un "nou municipalisme". El candidat Jordi Riba, acompanyat de diversos membres de la llista, ha presentat les propostes socialistes per garantir que la "transparència, la participació ciutadana i la democràcia participada" que "seran els pilars del govern municipal". El candidat Jordi Riba, també ha proposat obrir el debat sobre la fusió dels municipis de la Conca d'Òdena. Els socialistes aposten per "promocionar la unió dels municipis de la Conca amb un procés que ha de servir per informar del que suposaria aquesta fusió. Posteriorment s'engegaria una consulta ciutadana per veure què n'opinen els veïns i veïnes".

"El dia a dia de les finances municipals, a l'abast de tothom a www.igualada.cat"

Jordi Riba, candidat del PSC-CPUna altra de les propostes dels Socialistes per "garantir la transparència en la gestió del govern municipal" consisteix en què la ciutadania tingui accés en tot moment a consultar on-line el procés d'execució del pressupost municipal. Per això, la web de l'Ajuntament inclourà un seguiment diari d'on van a parar els diners del pressupost municipal. Els progressistes també aposten per les assemblees obertes "per tal d'explicar els projectes als barris i atendre les demandes dels veïns amb assemblees presidides per l'alcalde". Igualment, s'han compromès a propiciar el diàleg entre els agents socials i econòmics d'Igualada amb la creació d'òrgans com la Taula Industrial, la de Comunicacions, la de Comerç i la Social. El candidat Jordi Riba s'ha referit també als concursos públics. El seu objectiu en aquest àmbit "és facilitar que les petites i mitjanes empreses, que són majoria a Igualada, puguin accedir als concursos de l'Ajuntament".

Pel que fa a l'organització d’actes esportius, els Socialistes pensen que les entitats i clubs locals han de tornar a ser els protagonistes dels grans esdeveniments esportius de la ciutat. Finalment, la candidatura es compromet a garantir la pluralitat dels mitjans de comunicació públics. Els Socialistes defensen que l'Ajuntament "no pot pretendre substituir els mitjans de comunicació amb butlletins de notícies fets a mida del govern i pagats per tots, com fa l'actual govern de CiU i ERC".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.