TORNAR

La gestió pública de les escoles bressol, una de les apostes de la CUP Igualada

La formació presenta les seves propostes en matèria d’educació i habitatge #AD24M

politica
Dimecres, 6 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La CUP d'Igualada ha presentat els eixos del programa en una trobada amb els mitjans. Consta de deu àmbits que dues de les candidates, Mariona Martín i Iria Vives, han detallat aquest dimarts, en un document que inclou unes 250 propostes

Amb eixos com la independència dels Països Catalans, per mitjà de la ruptura democràtica, la laïcitat, "transparència, participació i autogestió", els drets socials i els drets dels col·lectius LGBT, una "política de redistribució" o els principis de sostenibilitat, la CUP engegava aquest dimarts les rodes de premsa d'explicació del seu programa. Pel que fa als drets socials, Mariona Martín avança propostes per "elaborar amb la població les polítiques de drets socials i d'inclusió. Ha de ser una problemàtica de la qual se n'ocupin tots els departaments, una política de promoció personal des de tots els àmbits". La candidatura de l'esquerra independentista parla d'"augmentar el nombre de treballadors socials i d'educadors de carrer, per poder atendre les necessitats específiques i, així, ajudar i descarregar de feina els tècnics que hi ha actualment". En la reivindicació dels serveis públics, posen sobre la taula "que les escoles bressol deixin d'estar en mans privades".

Martín i Vives, a la Rambla, aquest dimartsMartín també assenyala que la CUP pensa en "un menjador escolar per a l'alumnat de secundària. Almenys, garantir que tindran un àpat o dos coberts". Pel que fa a les situacions d'indigència, quan "de 15 a 20 persones dormien al carrer a Igualada el 2014". Proposen "un protocol, perquè no pot ser que se'ls pagui un bitllet per anar a Barcelona, on tenen més recursos". 

La candidatura, en matèria d'habitatge, reclama "un parc públic de lloguer social", ja que els pisos de protecció "estan a preus molt pròxims als del mercat". Ataquen a l'Ajuntament per "no aplicar les sancions als bancs" previstes "que es van aprovar al ple" per penalitzar entitats que tenen pisos en desús. El govern també rep "per la seva participació en un 33% a Rigat, que informi quan hi ha d'haver un tall de subministraments bàsics i cercar estratègies perquè aquestes ordres no tirin endavant". La CUP insisteix, en àmbit educatiu, en "la promoció de l'escola pública, ja que l'Ajuntament no les ha posat en valor" i pensen en l'ampliació de projectes com el programa de música del CEIP Gabriel Castellà i "treure del mercat les escoles bressol, que passin a ser un servei públic".


2 Comentaris

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

6 de maig 2015.11:50h

Respondre

M’agrada que algú pensi en els infants de 0 a 3 anys. Igualada podia dir que tenia un nivell òptim fins aquesta mandat del Sr. Castell com alcalde i la Sra. Barcadit coma regidora... Llegir més d’ensenyament. CiU creu tant poc en el sistema educatiu per infants que no sols va tancar una de les escoles bressols històrica de la ciutat ”La Ginesta”, deixant un barri sencer sense servei, sinó que en el seu programa electoral( llegeixis llibre del Sr. Castells) no parla d’aquesta etapa.

i

igualadi

Igualada

6 de maig 2015.18:30h

Em tens impresionat, ara resulta que inclús t’has llegit el llibre del Sr. Castells

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.