TORNAR

S'activa un model de seguiment telefònic a la gent gran que viu sola a Igualada

Es calcula que a Igualada hi ha 1.200 llars amb persones grans que viuen soles

societat
Dimarts, 5 desembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Calen voluntaris per una bona causa. Falten mans per al projecte Radars, impulsat per l'Ajuntament d'Igualada, amb l'objectiu de combatre l'aïllament i la solitud no volguda de la gent gran.

El sistema de seguiment que té per objectiu vetllar per les persones grans que viuen soles a la ciutat d'Igualada i evitar el seu aïllament s'optimitza. Ara, s'haa posat en marxa una plataforma de seguiment telefònic. En aquesta xarxa, anomenada Radars, cinc voluntaris fan un acompanyament setmanal mitjançant una conversa per telèfon a les persones adherides a la iniciativa, els donen suport, els faciliten informació sobre recursos i actes que es fan a la ciutat i, a més, poden detectar possibles necessitats.

Radars vol atenuar la solitud no volguda i l'aïllament de les persones grans que viuen soles. Des de l'any 2016, l'Ajuntament d'Igualada, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, ha implementat el projecte a la ciutat seguint un objectiu clar, com és que aquestes persones puguin continuar vivint a la seva llar amb la complicitat del seu entorn habitual, format per veïns, veïnes, comerciants, professionals i serveis vinculats a la capital de l'Anoia i que funciona com una xarxa de prevenció.

El seguiment telefònic, clau en el projecte radarsSegons dades de l'Ajuntament, a Igualada hi ha més de 1.200 llars on hi viuen persones soles de més de 75 anys i l'objectiu de Radars és posar tots el mitjans per arribar al major nombre possible de persones que conviuen amb aquesta solitud no volguda. Per això, es ressalta el paper dels voluntaris que acompanyen i supervisen el benestar de la gent gran. Per tal de poder arribar a la major part de les persones que viuen soles a Igualada, Radars ampliarà el seu equip de voluntaris. Si s'està interessat a col·laborar-hi es pot fer a través del telèfon 630 929 885 o escrivint a radars@aj-igualada.net. Radars està coordinat per l'Oficina d'Inclusió, ubicada a l'Espai Cívic Centre i el voluntariat està liderat per la Fundació Sociocultural Atlas conjuntament amb l'equip tècnic del projecte.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.