TORNAR

Ens perdem pels Esgavellats i ens trobem en una experiència culinària i social única: l'Atelier

Divendres, 27 febrer 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest cap de setmana us proposem que us perdeu... Que us deixeu perdre, vaja, per un dels indrets més desconeguts, singulars i insòlits: Els Esgavellats, un espai laberíntic que convida a jugar a fet i amagar. Després, us porposem viure una experiència gastronòmica i social única: el restaurant l'Atelier, on es formen els futurs professionals de la cuina i l'hosteleria i on el valor el poses tu.

 

 

Els Esgavellats, un racó per perdre's

Els Esgavellats és un d'aquells racons sorprenents que trobem a la Conca d'Òdena, un racó que es mereix una caminadeta. Es troben -tot i que costa un xic trobar-ho- al punt més alt de la serra que envolta la Conca d'Òdena i la tanca per la zona de Vilanova del Camí perllonga cap a Collbàs i Miralles, amb una derivació cap a la Tossa de Montbui, trencada per l’acció d’alguna falla, i que ha patit amb força l’acció dels agents erosius externs com el vent i la pluja que han provocat formacions rocoses amuntagades, de grans blocs envoltats d’una rica vegetació. Deu el seu nom al fet que aquesta part de la serralada està com trencada, "esgavellada". És un lloc ideal, una mica "laberíntic", per jugar a fet i amagar.

Aquestes zones properes a Vuilanova del Camí es van formar a l'era terciària. En aquella època Catalunya era un mar interior al qual anaven a parar tots els materials que arrossegaven els rius, aquests materials van anar formant les masses de conglomerats que envolten la Depressió Central. En tota la Conca d'Ódena s'han anat trobant restes de fòssils marins dipositats en ambients litorals. En la zona dels Esgavellats es troben fòssils nummulits, coneguts popularment com a llenties.

En general aquesta serra de Vilanova, que protegeix la població com una gran barrera, disposa d’una vegetació molt comuna al país, formada per pi blanc i brolles, especialment la zona que va des de la Creu Vermella fins el puig de la Guàrdia. De tota manera encara es troben zones de bosc d’alzinar mediterrani, compartit amb petites zones de roure.

Per arribar-hi, podem sortir des de la zona esportiva de Vilanova del Camí. Ens dirigim cap a Can Titó, passem les cases i un cop ens dirigim cap als dipòsits, ens desviem cap a l'est, passant per Can Bernades. Hem de seguir les senyalitzacions grogues i blanques (PR). Trobarem un indicador que assenyala l'inici del sender dels Esgavellats.  Aquesta sortida, si es vol fer tot el sender, és d'uns 3 quil·lòmetres aproximadament. 

 



L'Atelier, un restaurant on el valor el marca el convidat

L’Atelier - “el taller” en francès-, és el nom del Restaurant Pedagògic, ubicat al Centre d’Innovació Anoia, a Vilanova del Camí, impulsat per la Fundació Taleia-Escola Pia. No és, doncs, un restaurant qualsevol. Es tracta d'un espai on els estudiants  de Formació Professional de Cuina i Serveis de l’Escola Pia d’Igualada realitzen les seves pràctiques. Una aulta, un taller molt privilegiat, en forma de restaurant! A través d'aquest projecte -sense ànim de lucre- no només es fomenta la formació i l'experiència dels alumnes, sinó que, a la vegada, es pretén oferir-los sortides professionals. I déiem que és un projecte sense ànim de lucre perquè presenta una iniciativa social innovadora: els menús no tenen preus fixes sinó que els comensals menges convidats per algú i quan marxen decideixen quina quantitat volen pagar -en una capseta- per convidar a la persona que vindrà després. Ara entenem el lema del restaurant. "El valor el marques tu!". Els horaris d’obertura són de dilluns a divendres de 8 a 17 hores, oferint esmorzars i dinars i, també, serveis d’ àpats i menjar per emportar. 

A tall d'exemple, aquest és el menú d'aquesta setmana:

Primers

- Bunyols de carbassó amb salsa de iogurt
- Mongetes blanques amb cloïses
- Arròs a la cassola amb conill
- Amanida d'alvocats i salmó amb vinagreta d'olivada

Segons
- Calamarsons a la planxa amb patates al forn
- Fajitas de xai
- Quiche de porros acompanyada d'amanida
- Cargols picants-dolços

Postres
- Fruita
- Pastís de xocolata
- Flam de mató de la tossa
- Mousse de mandarina

Inclòs el pa, begudes i cafès

El valor del menú, recordem, el marquen els comensals.

Una experiència gastronòmica i social única!

Contacte

Restaurant l'Atelier

Centre d’Innovació Anoia

Impressors, 12 de Vilanova del Camí (costat Abacus)

638615797

Més informació:

 En aquest enllaç del blog del Roger marimon podeu descarregar-vos el Track GPS.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic