TORNAR

Visita al Museu del Ferrocarril en Miniatura i dinar al Bindu, restaurant vegetarià

Divendres, 6 febrer 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest cap de setmana us proposem una visita per Igualada, concretament a dos espais que van obrir les seves portes l'any passat. Per una banda, l'espectcaular, soprenent i fascinant Museu del Tren en Miniatura, que deixarà bocabadats a petits i grans. I, per arrodonir-ho, un bon dinar al restaurant vegetarià Bindu: porductes de proximitat, cuina artesanal que permet gaudir dels plaers de la bona cuina

 

El Museu del Tren Miniatura és el resultat de molts anys de treball i dedicació del seu promotor i director, l'Antoni Rabell, qui juntament amb la seva família han fet realitat un somni de la seva infància. El museu, soprenent i fascinant, és la culminació d'aquest somni i de la passió de l'Antoni, economista de formació, pel món del ferrocarril i les maquetes. El museu va obrir les seves portes el juny de l'any passat.

El museu us sorprendrà. Quedareu bocabadats i enganxats a la immensitat de la maqueta (de 200 metres quadrats), per una banda, i a la cura pel detall de tots els elements que la configuren. Podeu passar una llarga estona mirant els petits detalls, decobrint figures, racons que sorpendran petits i grans. És realment espectacular quan simula que es fa de nit i s'encenen tots els llums de la maqueta. Més de 3.000 peces que abarquen des de plaques, dos mil trens en miniatura, peces de tren reals, fanals, gorres de revisor, etc.. i, de forma singular, accions de companyies ferroviàries.

A part de la magnífica maqueta, al museu també podreu veure una àmplia varietat de tipus d'obkectes relacionats amb el món del tren, objectes que l'Antoni ha anat col·leccionant al llarg de la seva vida i que no ha volgut guardar per a ell, sinó que vol compartir-ho i que tothom en pugui gaudir i aprendre una petita lliçó d'història. En aquest sentit, és molt recomanable fer na visita guiada amb tota la família. També és recomanable fer una visita amb grups escolars, especialment indicades per a grups de segon cicle de primària i ESO

En aquest enllaç podeu veure un vídeo del Museu del ren Miniatura.

Restaurant vegetarià Bindu

El passat mes d'octubre -i amb l'experiència exitosa del restaurant a Espareguera- el Bindu es va raslladar a Igualada, on va obrir les seves portes a la Rambla Sant Ferran. Es tracta d'un restaurant vegeterià d'alta qualitat, amb productes de proximitat, locals i, majoritàriament, ecològics. La seva cuina també és "artesanal", fets a partir de les matèries primeres. Tot, plegat, en conjunt, més solidari als productors de l'entorn i més sostenible. Tal i com expliquen "la passió que sentim per la cuina i la gratitud vers la Terra i la gran varietat d' aliments que ens ofereix ens porta a cuinar amb gran amor i respecte. El Bindu és un espai on l'alimentació i el benestar van estretament lligats".

Oferta gastronòmica

Pel que fa a l'oferta, al Binu podeu fer menús de migdia, carta de vespres i cap de setmana i cuina casolana per emportar a casa. Al restaurant també hi trobareu cuina sense gluten, làctics o totalment vegana, pizzes i coques artesanes d'espelta

El menú de migdia consisteix en:  un primer plat, un segon i unes postres casolanes. El menú s'acompanya de pa naturla de sègol i llavors. El menú inclou aigua i/o vi ecològic del Penedès cocacola o cervesa, vins, caves i cerveses de cultiu ecològic i cafès, tes i infusions.

A tall d'exemple, aquests dies robareu al menú: 

Primers: Rigatoni a la "putanesca", amb tomàquet, tàperes, olives i xile fresc o Crema de pastanaga i taronja o Llenties estofades o manida amb magrana i formatge brie amb vinagreta de fruits vermells

Segons: Lasanya de carbassa, ricotta i sàlvia amb espinacs frescos o Seitan amb salsa d’ametlles o Mandonguilles de soja a la jardinera o Risotto de calçots i carxofes amb un toc de romesco

Postres casolanes: Compota casolana de poma amb muesli integral ecològic i nabius o Pastis d’ametlles o Brownie de xocolata amb gelat de vainilla Bourbon o Mel i mató amb fruita seca o Codony amb formatge o Sorbet de mandarina

Tot per només 12,20€, amb copa de vi ecològic biodinàmic i/o aigua, o refresc o canya i pa de cereals

A la carta dels vespres i cap de setmana hi trobareu entrants, amanides, primers plats, fondues de formatge de diferents tipus, segons plats, una gran varietat de pizzes i coques, les nostres postres casolanes i liquats naturals de fruites. És una carta en moviment que, de tant en tant, es renova per descobrir la gran vairetat de receptes que ens ofereix la cuina vegetariana.

Si, ho preferiu, podeu emportar-vos a casa els plats de cuina casolana que preparen dàriament. 

 

 

 

 

 

Contacte

Rambla Sant Ferran, 42 · Igualada

MIGDIES
de dimecres a diumenge VERMUTS I DINARS de 12 a 5 de la tarda

NITS
dijous, divendres i dissabte SOPARS de 8 a 1 del vespre

DILLUNS I DIMARTS TANCAT 

93 777 60 71

Més informació:

ADREÇA

C/ Alemanya, 43 · Nau 5 · Dreta · IGUALADA

 

HORARIS

- D'octubre a maig:

Divendres i dissabtes de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00

De dimarts a dijous, visites concertades per a grups de més de 15 visitants

Diumenges de 10:00 a 14:00

- De juny a setembre:

De dimecres a dissabte, de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00

Diumenges de 10:00 a 14:00

(El museu romandrà tancat els dies festius)

 

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

676 959 431

info@railhome.com

http://railhome.com

www.facebook.com/railhomebcn

 

 

 

 

Galeria



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic