//Plugins sense CDN ?>
La història del Centre Informàtic de l'Anoia, el CEINA, és pràcticament un resum de la història de la informàtica, de tots els seus processos i equips al nostre país. I és que l'empresa igualadina de formació fa aquest 21 de març 29 anys.
Dels cassettes al núvol. 29 anys donen per molt i el que era nou i sorprenent ara sembla una relíquia de col·leccionista. El CEINA compleix aquest dimarts els 29 anys d'existència i en 365 dies complirà les tres dècades. El que va ser en un inici un projecte empresarial centrat en crear usuaris de tecnologia, ara es basa en la "gestió de diversos àmbits de coneixement".
El factòtum del CEINA, Manel López Seuba, recorda que en aquells inicis "els ordinadors anaven amb casette". Els objectius inicials es van anar modulant, ja que la pròpia dinàmica de l'avenç i les recerques van propiciar que "el repte del mercat no era que s'havia d'ensenyar a programar, sinó que la necessitat era crear usuaris de la tecnologia".
Ara, entrat el 2017, "seguim treballant per tal que la tecnologia faci evolucionar la forma d'aprendre", explica el seu fundador, però es mantenen alguns dels papers com la funció "d'un formador en una classe, el seguiment del progrés de l'alumne i la forma d'acompanyar l'estudiant fins a la certificació de la seva formació". L'era digital ha permès democratitzar la formació però "no és menys cert que avui més que mai la formació té a veure amb les persones i les oportunitats que busquen per tirar endavant".
Tot i que nascut a Igualada, a dia d'avui té alumnes i clients de diferents col·lectius socials, tecnològics, d'oficis, agronòmics i empresarials per tot Catalunya. Amb centres propis a l'Anoia i a Lleida, i d'altres centres associats en més ciutats de l'Estat espanyol. La firma s'ha diversificat i actualment toca àmbits de formació també en matèria com empresarials, alimentària, oposicions, com també especialitats des de l'esport fins a l'assoliment de carnets oficials d'oficis, incloent els agraris. Totes importants per a diferents grups i el seu retorn a la vida econòmica.
Marisol
Igualada
24 de març 2017.01:31h
Jo també recordó aquells inicis, als baixos del carrer de la Soledat, on per imprimir alguna cosa teníem el plotter que anava moooolt lent... i per donar un comandament a l’ordinador calia tocar... Llegir més tres o quatre tecles a la vegada ( i aprendre les combinacions !). Moltes felicitats, Manel i tota la gran família de CEINA.