TORNAR
PUBLICITAT

El Pais destapa una polèmica sobre UDC Anoia i la política de subvencions de la Diputació

Actes internes parlen de maniobres per beneficiar ajuntaments de CIU

politica
Dijous, 7 març 2013. 11:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El diari El Pais ha encès la polèmica sobre unes suposades maniobres de CIU per beneficiar els ajuntaments del seu color i marginar els del PSC a la Diputació.  Per fer aquestes afirmacions el País es basa en unes suposades actes del comité local d'Unió Democràtica a la Comarca de l'Anoia, que diu que té en la seva possessió.

Seu de la Diputació de Barcelona

En aquestes article d'El País, s'afirma que la Diputació de Barcelona, governada pels nacionalistes, va preparar fins a 10 bases diferents per a una convocatòria d'ajudes amb l'objectiu que “els socialistes no sàpiguen quina s'aplicarà al final”.

Segons assegura El País, en l'acta de la reunió del comitè local d'Unió Democràtica a l'Anoia del juliol passat s'hi detalla que hi van participar diversos dirigents locals i que va ser presidida per Xavier Boquete, cap comarcal del partit, alcalde de Masquefa i president del consell de L'Anoia. En l'acta, segons el rotatiu espanyol, es descriu com Boquete ha de respondre al malestar de diversos alcaldes del seu partit, els qui es queixen de les escasses subvencions que reben de la Diputació, una institució governada històricament pel Partit dels Socialistes, però que des de 2011 té un president de CiU.

Davant d'aquestes informacions publicades a El Pais, anoiadiari.cat s'ha posat en contacte amb Xavier Boquete qui, de moment, ha declinat fer declaracions.

De la mateixa manera, ha parlat amb l'organització d'Unió Democràtica a nivell català, de qui estem a l'espera que es prununciï.

En un altre article d'El País s'explica que en la següent reunió del Comité local d'Unió Democràtica on s'havien fet aquestes declaracions, alguns dels dirigents es va mostrar descontents pel fet que l'explicació d'aquestes suposades pràctiques constés en acta: 'En l'acta no s'ha d'explicar tot el que parlem perquè hi ha informació que és millor que no quedi per escrit', treu a la llum El País.

Davant de les informacions publicades pel diari del grup Prisa, el grup del PSC a la Diputació de Barcelona va declinar qüestionar les maniobres de CiU ja que afirma no tenir tota la informació,

Esquerra Republicana també va evitar criticar les pràctiques de CiU.

Per la seva banda, el secretari general de Convergència, Oriol Pujol, va assegurar no tenir constància de les actes d'Unió i va negar que el partit actuï amb mala fe en la Diputació.

Sí que s'ha pronunciat el grup municipal del PSC a Masquefa, municipi d'on és alcalde Boquete i ha afirmat en un comunicat que aquest 'no ha entès que en moments com l’actual calen noves formes de governança oberta que aprofitin el millor de cada territori'. Asseguren que és un greu problema 'Impedir que altres municipis desenvolupin els seus projectes' i conclouen que 'en un territori on tot està interconnectat, si tots tirem endavant, tots guanyem'.


3 Comentaris

R

Ramona Garcia

Igualada

8 de març 2013.15:12h

Respondre

Felicitas Anoiadiari per publicar aquesta notícia. Ja heu tornat al bon camí. I el Boquete no diu res? Quins polítics que tenim.

B

Bertomeu Bonet

8 de març 2013.10:25h

Respondre

Quin descobriment! Ara CiU i abans els socilaistes.I també ICV. Es veu que ningú s’havia adonat de que els partits beneficiaven els seus. I encara, entre els seus, aquells que els eren més afins.

R

Roc

Igualada

8 de març 2013.09:22h

Respondre

La notícia no descobreix res que no sàpiga tothom. El color polític de qui mana és, lamentablement, el primer criteri a l’hora de concedir subvencions a la majoria d’institucions. En un país... Llegir més normal això no hauria de passar, però en general tant Catalunya com Espanya funcionen a ritme de república bananera, amb una classe dirigent poc menys que analfabeta i que es troba plena de brutícia i d’afers de corrupció. Aquests d’UDC mai no han estat un partit de fiar, només heu de recordar el cas Pallerols. De totes maneres, sembla evident que UDC té un ”topo” o algú molt i molt incompetent que fa les actes de les reunions.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.