TORNAR

El popular Pere Calbó demana a la Generalitat que construeixi un vial de connexió entre la Ronda Sud d’Igualada i el municipi

Presenta una proposta de resolució al Parlament

politica
Dimecres, 20 febrer 2013. 10:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El diputat del PPC, Pere Calbó, ha demanat a la Generalitat que construeixi un vial de connexió entre la Ronda Sud d’Igualada i el municipi. Segons Calbó es milloraria de forma substancial la mobilitat de la ciutat d’Igualada.

Ronda sud. Arxiu

El diputat del Partit Popular Català, Pere Calbó, ha demanat a la Generalitat que construeixi un vial de connexió entre la Ronda Sud d’Igualada i el municipi. Calbó explica que tot això hauria d'estar emmarcat dins les obres de la fase 2 de la Ronda Sud de la Conca d’Òdena.

Mitjançant una proposta de resolució presentada al Parlament de Catalunya, el diputat popular explica que 'la construcció de la primera fase de la Ronda Sud d’Igualada connecta els municipis de Vilanova del Camí i de Santa Margarida de Montbui, vorejant Igualada, i per raons inexplicables, aquesta infraestructura no disposa d’un vial de connexió amb Igualada'.

La conseqüència d’això, assegura Pere Calbó, és que 'els efectes sobre la mobilitat de la ciutat són escassos' i en el cas d’existir la connexió que reclama 'es milloraria de forma substancial aquesta mobilitat, i especialment, la del barri del Rec i la de les indústries adoberes'.


8 Comentaris

j

josep

21 de febrer 2013.20:41h

Respondre

I tan fàcil que seria fer una sortida Igualada Centre, ja que passa a cert punt de la ronda a menys de 1 km. del centre de la ciutat nomes amb un pont la tindriem al carrer del rec, pro com sempre... Llegir més mai el nostres ajuntaments han tingut visió de futur, també tinc de dir-li al Sr. Calvó que fa molts anys que volta per l´Aljuntament i are se´n don compte? jo soc una persona que en el seu moment cuan vaig veure el projecte ho vaig recriminar, pero a un ciutadà de peu som un zero a l`esquerra pels qui manen.

X

Xavier Carles

21 de febrer 2013.19:35h

Respondre

Amb la Ronda Sud hi ha un problema de concepte. El projecte que va executar la Generalitat corresponia a l’eix viari Manresa-Igualada-Valls, amb la finalitat estratègica de connectar la Catalunya... Llegir més Central amb el Port de Tarragona. Això es pot comprovar molt fàcilment sobre el terreny mirant la nomenclatura de la carretera una vegada ha estat construïda: el tram d’Eix Diagonal que va de l’Eix Transversal (a Manresa) fins la rotonda propera a l’autovia A2, porta el nom de C-37. Igualment tota la ”Ronda” Sud té el nom de C-37 i finalment la carretera de Valls (amb inici a la rotonda de Montbui) s’identifica com a C-37.
El problema fou que els polítics locals esperaven des de feia 20 anys una RONDA SUD però la Generalitat va construir una POTA SUD, amb un traçat allunyat del nucli urbà, sense connexions amb les poblacions i que per més inri no completava la circumval•lació sud fins trobar la “Ronda Nord” que seria l’autovia A2 a l’alçada de Sant Jaume de Sesoliveres. Capítol apart en aquesta història el mereix l’accés de la Ronda Sud a Vilanova del Camí, que no permet l’entrada ni la sortida dels vehicles procedents o amb destinació est. El tancament aquests dies de l’accés a Vilanova del Camí des d’Igualada per reparar una avaria ha posat de manifest el que alguns ja vam denunciar fa uns anys: la Ronda Sud és magnífica per Montbui o La Llacuna però no resol el trànsit intern entre Igualada i les poblacions veïnes. Fins que no es completi el traçat de la circumval•lació sud i fins que no es construeixin accessos a Igualada no aconseguirà ser una infraestructura realment útil per als habitants de la conca d’Òdena. Mentrestant haurem pagat un alt preu sacrificant un territori encara verge al sud de Vilanova, Igualada i Montbui.

m

montse

igualada

21 de febrer 2013.11:34h

Respondre

Ja tantes coses que s’haurien d’haver fet en el seu moment i no s’han fet, com la conexió de la carretera venint de Manresa cap a l’autovia, s’ha d’anar a donar una volta fins a la... Llegir més propera rotonda per tornar enrera i poder agafar l’autovia, quan venint de Manresa, tant sols era necessari fer una sortida ja que passa a tocar de l’autovia. Però clar en aquell moment es deurien acabar els diners. Segurament havien d’acabar d’omplir ”sobres”. Per tant, que ara és bastant irrisori que el Sr. Calbó surti a demanar una conexió de la Ronda Sud a Igualada, i faci el favor de no demanar coses que vosté ja sap que son impossibles i preocupis pel que realment és necessita.

p

pep

vilanova del cami

21 de febrer 2013.08:59h

Respondre

Quan la ronda s’estava construïnt a Vilanova ja demanàvem que hi haguessin sortides direcció a Barcelona, encara ho esperem. I això que llavors estava en procés de construcció i era mes... Llegir més fàcil. El que passa, i això es segur, que si al cap d’un temps ”prudencial” i ”d’iluminació” d’algun politic, s’hauran de fer pressupostos nous, concessions noves i sobres sotamà nous per fer les coses com s’haurien d’haver fet d’un principi.

M

Masquefí

Masquefa

20 de febrer 2013.23:37h

Respondre

Doncs encara que sigui un fatxa, és cert i té tota la raó.

R

Ramon

Vilanova

20 de febrer 2013.18:41h

Respondre

No passa res a Vilanova la ronda sols serveix per anar al polígon i a Montbui i ja fa uns anys que esta feta, ”vamos” que sols la veiem passar. Tranquils igualadins la cosa va per llarg.

F

Filomena

Igualada

20 de febrer 2013.17:30h

Respondre

El sr. Calbò te tota la raó, una connexió de la ronda sud amb Igualada milloraria molt la mobilitat, però el sr. Calbò coneix la situació econòmicament precària que pateix la Generalitat i no... Llegir més solament l’espoli a que ens tenen sotmesos sinó també el deute que l’estat te amb Catalunya. Per tant penso que al costat d’aquesta petició, aquest senyor hi hauria d’afegir: ” per tant i tenint en compte el cost econòmic d’aquesta obre i de moltes més que necessita imperiosament Catalunya, faré les gestions necessàries davant el govern de l’Estat perquè aquest pagui immediatament el deute (8 mil milions) que te contret amb aquesta nacionalitat i demanaré també que es revisi el finançament injust a que esta sotmesa la comunitat catalana”.

Si no es així, abstinguis de fer propostes populistes que no porten ni aportes res de res.

a

anna

Igualada

20 de febrer 2013.17:16h

Respondre

Ara ho demana el sr.Calbó quan ja ho em demanat tots.
Per distreure al personal.
Que demani la conexió de la A-2 amb la AP-2 a Castellbisbal que ja era als Presupostos de l’Estat el 2012 i no... Llegir més l’han fet.
Aquesta és la conexió que nesessiten els que s’han de moure per estudiar o anar a treballar i ara han de pagar peatge.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.