TORNAR
PUBLICITAT

Esquerra presentarà mocions de suport a les consultes sobre la independència

En 29 municipis de l’Anoia

politica
Dimarts, 29 setembre 2009. 15:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A partir de l’experiència d’Arenys de Munt del passat 13 de setembre, la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Anoia, ha iniciat un procés d’anàlisi i de suport en aquells municipis de la comarca on es podria realitzar aquesta consulta d’una forma similar a la que es va portar a terme a Arenys de Munt. Esquerra compta amb un total de 70 regidors en 29 consistoris anoiencs, a través dels quals presentarà les mocions per donar suport a les consultes populars.

Castellfollit de Riubregós ha estat el primer municipi en aprovar el suport

A mesura en que als ajuntaments es vagin convocant plens per a tractar altres assumptes, els regidors i regidores d’Esquerra de l’Anoia proposaran incloure en l’ordre del dia, conjuntament amb les altres forces polítiques del consistori que també ho vulguin fer, la Moció de suport a les consultes populars municipals per la independència, que ha estat consensuada en el marc de l’entitat Decidim.cat. Aquesta entitat agrupa a gairebé 1.300 càrrecs electes municipals a favor del dret a decidir, elegits en candidatures de diferents partits polítics, en més de 450 municipis dels Països Catalans. Allà on s’aprovi aquesta moció, els ajuntaments es comprometran a “donar suport, quan es donin les condicions necessàries i hi hagi suficient consens social i polític dels partits amb representació a l’ajuntament, a les iniciatives que sorgeixin de les entitats cíviques locals per a la celebració de consultes populars per la independència”.

De moment ja s’ha presentat a Igualada, Castellfollit de Riubregrós, La Pobla de Claramunt i Hostalets de Pierola, i el resultat ha estat favorable a la moció en tots tres darrers casos. Capellades serà el següent municipi, en el ple d’aquest mateix dimecres a la nit.

La Pobla aprova la moció

El Ple de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, reunit el passat dijous, va aprovar facilitar la celebració al municipi d’un referèndum sobre la independència de Catalunya.

La moció, presentada pel Grup Municipal d’Esquerra, va obtenir un ampli suport polític, ja que va rebre els vots a favor dels dos regidors republicans i dels 7 de Convergència i Unió, i cap vot en contra, en abstenir-se els dos regidors del PSC.

La moció va prosperar després que CiU proposés una lleugera modificació en el redactat, que va ser acceptada pels regidors d’Esquerra en entendre que no feia variar l’esperit ni el contingut del text.


11 Comentaris

A

Agusti

Igualada

10 d'octubre 2009.20:30h

Respondre

Josep Ma. Qui ha d’ocupar l’espai de dretes independentista? PP, Pxc, Ciutadans (ai no!, que aquests són d’esquerres), o potser penses en Ciu ( jeje molt bo )

J

Josep Maria Palau

Jorba

10 d'octubre 2009.11:27h

Respondre

Daniel (Igualada),

Manant i guanyant diners ”a dojo” ? De debò creus que és raonable acusar els diputats/des i les persones amb responsabilitats a les diferents administracions de que tinguin... Llegir més la retribució preestablerta que correspon a cada lloc ?

Repeteixo, una cosa és no compartir una estratègia electoral que, com qualsevol decisió humana, pot haver estat equivocada i que en algun moment s’hagi de reorientar, però això no implica que haver faltat al respecte a ningú, ni haver renunciat a l’objectiu d’assolir la independència de Catalunya.

Al Principat de Catalunya, amb 21 diputats/des sobre 135, es poden construir alguns fonaments per a un futur Estat, tal com s’està fent, però no es pot proclamar la independència. Sense intentar guanyar espai en l’àmbit de l’esquerra de Catalunya, un espai actualment ocupat majoritàriament pel PSC i amb els territoris amb més població del país gairebé sense presència independentista, ens sembla que tampoc es pot proclamar la independència.

Amb respecte per a totes les opcions i sense desqualificacions, perquè no treballem per a que, a mig termini, tant a l’espai d’esquerres com a l’espai de dretes del Parlament de Catalunya, estigui ocupat majoritàriament pels partits que tenim com a objectiu d’autoderminació de Catalunya ? Aleshores serà possible proclamar la independència, i fer-ho amb el recolzament social necessari.

Josep Maria Palau

d

daniel

igualada

5 d'octubre 2009.09:08h

Respondre

Josep Maria, l’únic que sabem els ex-votants d’ERC és que abans votàvem una opció política que deia que era independentista, fa uns 7 anys que esteu manant i guanyant diners ”a dojo” i... Llegir més d’independència al Parlament res de res...

Jo diria que és ERC qui no ha respectat als seus votants ni al seu programa polític, i ara s’està trobant amb la mateixa pèrdua de respecte que heu anat conreant tots aquests últims anys.

J

Josep Maria Palau

Jorba

4 d'octubre 2009.17:29h

Respondre

Benvolgut Sergi, d’Igualada

Saps que sovint la dedicació a la política, per a molta gent que s’hi posa honestament perquè creu en unes idees, no en té res de la famosa ”poltrona”, i que... Llegir més moltes vegades es converteix en un treballar gairebé tots els dies de l’any i pràcticament a totes hores del dia ?

Saps que la iniciativa legislativa popular sobre consultes d’autodeterminació que es va presentar al Parlament no va passar el més mínim filtre de rigorositat jurídica, i que per això no es va poder admetre a tràmit ?

Saps que del Departament de Governació de la Generalitat ha elaborat una Llei de consultes populars i que s’està buscant el consens per tal d’intentar aprovar-la al llarg d’aquesta legislatura ?

Es pot no compartir l’estratègia que hem seguit fins ara, d’intentar que una esquerra per a l’autodeterminació (ERC), arribi a ser majoritària en l’espai d’esquerres a Catalunya, però crec que, per això, no cal dedicar-se a desqualificar a altres persones independentistes.

Cordialment,

Josep Maria Palau
Presdient d’Esquerra a l’Anoia

m

marta

1 d'octubre 2009.13:30h

Respondre

El Periodico, organ del PSOE, ha començat la guerra bruta contra el moviment independentista. Cas Laporta, Colom i ara en vindran d’altres. Amb tota la seva potencia mediatica i els seus... Llegir més escolanets espanyolistes, Montillas, Icetas, Chacons, Zaragozas, faran tot el que puguin per desprestigiar tothom que es pronuncii per la Independencia. La lluita per seguir sent espanyols serà acarnissada. Per desgracia, ells els primers, totohom te morts al armari.

p

pere

Òdena

30 de setembre 2009.20:36h

Respondre

Mentre no fem barricades al carrer, aquesta gent continuarà fent de les seves. A d’altres llocs del món ja haurien muntat una revolta popular, però aquí ja no ens ve d’una... Ens mereixem el... Llegir més que tenim, però els que no els vam votar hem de pagar la seva incompetència injustament. Demano que s’apliqui un impost exclusiu pels que voten socialista; tothom sabia que amb aquests el país s’ensorrava, doncs guaita, que paguin els que van votar PSC-PSOE i també els de ERC i IC-V; ells també son responsables d’aquest desgovern

m

marc

igd

30 de setembre 2009.18:50h

Respondre

Parlar de la independència ajuda a desviar l’atenció sobre temes que ens importen més, com la crisi. Jo em sento català, però prefereixo abans que se’m garanteixi la feina, se’ns baixin... Llegir més els impostos i no hagi de pagar peatge per córrer 40 km que ser independent. A més, què farà ERC quan siguem independents? Com afrontarà que les empreses espanyoles marxin i que ens quedem fora d’Europa? Que ho expliquin, encara que hagin de demanar un nou informe per saber-ho.

E

Eduard

Igualada

30 de setembre 2009.18:43h

Respondre

Ja n’hi ha prou de prendre el pèl a la gent! Cada cop que s’acosten eleccions surten amb el mateix tema i mai treuen aquest impost tan injust i perjudicial per les famílies (Puigcercós parla... Llegir més de reduir l’impost de successions). D’aquí uns dies veureu com treuen el tema d’eliminar els peatges i com tampoc no faran res. A l’hora de demanar vots sembla que està permès mentir sense escrúpols.

Arregleu el que està a les vostres mans o és que molt parlar i això no us interessa ?

A

Albert

IGD

30 de setembre 2009.18:16h

Respondre

A qualsevol país d’Europa, i a qualsevol altre país democràtic, QUALSEVOL persona pot accedir a un càrrec electe: això és la democràcia, TOTHOM ha de poder presentar-s’hi. Sinó quin... Llegir més nivell d’estudis creus necessari per ser elegit, batxillerat, una diplomatura, llicenciatura, un doctorat? On posem el límit? O millor, qui estableix quin és el límit? Tu? Et felicito per tenir-ho tant clar... Serà que no hi ha gent que ha triomfat sense estudis...

m

marc

igd

30 de setembre 2009.16:30h

Respondre

En cap altre país d’Europa uns analfabets sense ni tan sols un batxillerat acabat podrien arribar a ser ministres o presidents.

S

SERGI

IGUALADA

29 de setembre 2009.18:00h

Respondre

Amics d’ERC, per què no prediqueu amb coherència i també ho proposeu al Parlament de Catalunya? O és que com formeu part del Tripartit no voleu posar en perill la poltrona? Ah! És veritat, que... Llegir més vau rebutjar la ILP per l’autodeterminació fa uns mesos... Com diria en Monegal: ”Alerta!” Aquí alguna cosa no lliga i els vostres decebuts ex-votants ja s’han adonat compte... i creu-me si us dic que penso que ja és massa tard per redreçar la vostra Direcció que va a la deriva.

Per cert, deixeu que les entitats i les plataformes socials promoguin lliurement les consultes populars...en cas contrari podeu arribar a podrir (de nou) aquesta iniciativa de la societat civil (no dels polítics).

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.