TORNAR

González: 'L'oportunisme polític d'Albert Rivera ha trencat amb tots els ideals fundacionals de Ciutadans'

La regidora vilanovina de Ciutadans abandona el partit després de la coalició amb Libertas per les europees

politica
Dilluns, 25 maig 2009. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Imma González, regidora de Ciutadans per Vilanova del Camí, única regidora d'aquest partit en tota la comarca, ha decidit,després de molt deliberar, abandonar les files de Ciutadans perquè no està conforme amb la coalició que s'ha signat amb Libertas per anar junts a les eleccions europees. González considera que els ideals del partit xoquen i es degraden amb aquesta unió ja que 'Ciutadans és un partit laic, d'esquerres i no nacionalista, i Libertas és tot el contrari, va de la mà de partits d'ultre-dreta'. La regidora assegura que aquesta decisió no canviarà res en la seva tasca municipal. Recordar que la coalició amb Libertas es va aprovar fa un mes amb 36 vots a favor, 24 en contra i dues abstencions, evidenciat recels en alguns sectors de la formació.

La regidora Imma Gonzàlez s'ha donat de baixa de Ciutadans

Després de més d'un mes de donar-hi moltes voltes, Imma González assegura que era la seva obligació fer aquest pas i abandonar el partit: 'continuo creient en l'ideal de Ciutadans, però la coalició els llença enlaire. Creiem en el laïcisme institucional i Libertas va de la mà de partits ultra-catòlics; reiteràvem que érem l'únic partit d'esquerres no nacionalistes, i Libertas aplega la Unión del Pueblo Salamantino...'.

González lamenta que s'hagin posat per davant elements econòmics, assenyalant que 'aquest puzzle s'ha fet encaixar per diners, per l'aportació economica que Libertas ha fet a la campanya, però no puc estar en una llista en la que ja no combrego'. En aquest sentit ha recordat que quan es va presentar a les eleccions, molta gent no coneixia el partit, i 'vaig donar a con`peixer unes idees que ara queden contradictòries amb aquesta aliança'. Considera que es fa un flac favor al partit, i en especial a la imatge del grup de Vilanova: 'ens ha costat molt que la gent ens deixés de veure com un partit de dretes, i ara que ho hem aconseguit, ens hi aliem, és una infàmia'.

El seu descontent no és l'únic, des de l'aprovació de la coalició, els 13 regidors de C's d'arreu de Catalunya han estat deliberant la decisió a prendre, l'Imma ha fet el pas. Assegura que són molts, arreu de l'estat, els decepcionats i que tot i que alguns han marxat al partit de Rosa díez, hi ha molta gent que ha quedat 'sola', 'però estem en contacte permanent, i no seria estrany que d'aquesta inquietud en pogués sortir alguna cosa'.

D'altra banda González ha explicat que alguns militants de Ciutadans que formen part del grup municipal de Vilanova del Camí, 'de moment no han abandonat el partit, perquè passades les europees, que estem segurs que seran un fracàs, puguin fer força i mirar de treballar de cara al consell general'.

'Les males maneres no han estat només en el fons, sinó també en la forma' explica González. En un comunicat relata: 'L'aprovació d'anar en coalició amb Libertas es va certificar sota sospita democràtica en el Consell General, dies després de la seva presentació als mitjans. El procés de primàries es va fulminar per incorporar Miguel Durán. Miguel Durán no són Ciutadans, ni tan sols afiliat, de fet pertanyia a Unió Democrática Cristiana (UDC). Em resulta tremendament estrany que algú pugui identificar-se amb un partit catòlic i nacionalista com|com a UDC i minuts més tard pugui encapçalar una llista en coalició amb Ciudadanos, un partit progressista, laic i no-nacionalista'.

Cap canvi en la tasca municipal

Imma González ha assenyalat que malgrat l'abandó del partit, la tasca municipal es manté exactament igual, seguirà 'treballant pel poble i d'aquí a dos anys ja veurem què fem, si creem un partit municipal o què'.


4 Comentaris

a

angela

27 de maig 2009.23:31h

Respondre

Qué tendrá que ver UPyD en este follón?, pregunto. Y el apellido de la Portavoz del partido es Díez.
C’s se han hecho el arakiri ellos solitos. La cúpula, Rivera y Cía, es la que hace y... Llegir més deshace como le dá la real gana. Así que ya está bien de echar balones fuera. Ahora que cada palo que aguante su vela.

P

Palillo

BCN

26 de maig 2009.13:13h

Respondre

Por ética política y respeto a los votantes de esa lista que es la del partido Ciutadans, toca dejar el acta al siguiente de la lista representante de C´s, ya que los ciudadanos votan a partidos... Llegir més políticos con su ideario, equipos y labor parlamentaria, y no a una persona en concreto, ahora disidente o medio tránsfuga que seguro no hubiese sido elegida de haberse presentado sola.

m

mephi

25 de maig 2009.22:33h

Respondre

Ejemplo de democracia interna,...sin duda UPyD, Una Presidenta Diaz, Partido de la Presidenta! Congreso? pa que? no hace falta!

E

Emiliano Xapata

Igualada

25 de maig 2009.20:50h

Respondre

I ahora que hara la exciudadana, dejara el escaño por el que la votaron o lo conservara. Tendra apego al sillon o dejara su escaño al siguiente de la lista de Ciutadans. Si no deja su escaño sera... Llegir més una concejal transfuga.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.