TORNAR

Les seccions comarcals de Reagrupament veuen lògic el desacord amb Solidaritat Catalana

Opinen que els projectes, malgrat perseguir un mateix objectiu, tenen força divergències

politica
Dimarts, 31 agost 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Finalment Reagrupament i Solidaritat Catalana no han aconseguit posar-se d'acord i cada partit es presentarà per separat a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. En la reunió que va tenir lloc aquest diumenge a la nit, els representants d'ambdós partits no van aconseguir acostar postures i van desestimar la idea de presentar una opció independentista única. anoiadiari hem parlat amb representants de la secció de l'Anoia i de l'Alta Segarra, que opinen que l'entesa amb Solidaritat Catalana ja s'endevinava difícil des d'un principi.

Joan Carretero va ser a Calaf la setmana passada

Segons el coordinador de Reagrupament a l'Alta Segarra, Miquel Cribillers, aquest final no l'ha sorprès gens i ha apuntat que Solidaritat Catalana 'no aposta fort per la regeneració democràtica, un dels pilars del programa de Reagrupament'. Cribillers afirma que ja comptava amb aquest desenllaç, perquè 'independentistes ho som tant els uns com els altres, però no tenim clar que Solidaritat assumeixi la regeneració democràtica'. El coordinador de l'Alta Segarra ha apuntat que malgrat que les dues formacions comparteixin un objectiu comú, la independència de Catalunya, han optat per estratègies molt diferents; per això, segons ell, 'Reagrupament seguirà treballant a la comarca per aconseguir un bons resultats a les pròximes eleccions, mentre que Solidaritat gaudeix d'una atenció mediàtica més important'.

Tres anoiencs a la llista de Barcelona

També veia difícil l'acord Daniel Roig, tresorer de Reagrupament Anoia: 'Nosaltres ja portem molt de temps treballant, tenim un ideari i un programa propis, i fins i tot ja havíem aprovat aquest juliol les nostres llistes', explica. Precisament la secció comarcal —que inaugurarà el seu local aquest diumenge 5 de setembre— tindrà tres representants a la llista per Barcelona: Teresa Pelegrí —que ocuparà un destacat número 12; Jordi Tomàs (número 35) i M. Àngels Garcia (núm. 78).

Així, tot i que valora l'equip de Solidaritat Catalana, Roig opina que 'tot plegat ha estat un procés molt accelerat, difícil de quallar', i per això troba lògica la decisió de no 'fondre' les dues formacions. El tresorer de la secció anoienca pensa que el fet de presentar-se en dues candidatures 'fragmentarà el vot independentista: com més oferta hi hagi, més fraccionat quedarà i potser aquest sector perdrà presència al Parlament'.

Joc net

Tant Reagrupament com Solidaritat Catalana s'han compromès a practicar 'fair play' entre ells per no perjudicar el vot independentista. En un comunicat de Reagrupament, es declara que 'cadascuna de les dues formacions es presentarà a les properes eleccions al Parlament, amb una estratègia paral·lela confluent, amb l’objectiu comú de treballar per la independència de Catalunya i l’assoliment d’un Estat propi en el si de la Unió Europea'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.