TORNAR

Vilafranca nega gestions per demanar seus territorials o tributàries

El grup d’ERC a Igualada retreia a Castells no moure’s en contrast amb la capital penedesenca

politica
Dissabte, 24 setembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La constitució de l'àmbit territorial del Penedès i el desplegament de l'Agència Tributària Catalana comportaran a mitjà termini l'establiment d'oficines dels serveis a les capitals de comarca del territori. El batlle de Vilafranca, Pere Regull, afirma que "no s'ha fet cap gestió al respecte" amb la Generalitat i que abans de cap acció se cercarà l'entesa amb els altres alcaldes de l'àmbit. 

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull (CiU), ha negat a Anoiadiari que hagi fet cap gestió en relació a avançar-se a altres capitals de l'àmbit Penedès -cas d'Igualada- en assumir els serveis territorials de les diferents conselleries. Regull ha volgut negar les afirmacions del cap de l'oposició d'Igualada, el republicà Josep Maria Palau, que assenyalava que el govern de Vilafranca havia actuat per començar a tenir seus territorials de l'àmbit Penedès i també de l'oficina de coordinació territorial de l'Agència Tributària Catalana oferint "facilitats". 

Pere Regull, batlle de Vilafranca FOTO: Vilafranca.orgDes de l'Ajuntament de Vilafranca es desmenteix moviments per acollir ni les oficines de l'ATC de la vegueria ni les delegacions territorials de l'àmbit Penedès. Sobre l'àmbit, Regull assegura que "no em creuré res fins que estigui tot al sac i ben lligat". Respecte a les delegacions i les seves seus matisa que "no ens hem mogut encara. No és una cursa i tractarem amb els altres alcaldes de les capitals de vegueria com es reparteixen les seus amb una lògica".

Regull afirma que "no anirem a barallar-nos per tenir totes les delegacions". No hi haurà gestions unilaterals, a més que "ni nosaltres pretenem la delegació d'Indústria ni Igualada reclamarà Agricultura, perquè cada territori té les seves característiques i idiosincràsies diferents. Parlarem en el seu moment, fins ara vull desmentir que haguem fet cap gestió sobre el desplegament. És fals".

Pressió per la C-15

Un altre tema que hi ha sobre la taula dels batlles de la vegueria és la situació de la carretera que la vertebra, la C-15, que si bé desdoblada entre Vilafranca del Penedès i Vilanova del Camí, manté el traçat de via ràpida entre Igualada i la capital penedesenca. Darrerament hi ha hagut diversos accidents greus. Regull comenta que "estem fent pressió i és una aspiració tant d'Igualada com de Vilafranca del Penedès. La qüestió és que la inversió és molt costosa i no sé si es pot afrontar a curt termini".


5 Comentaris

F

Felix

24 de setembre 2016.16:58h

Respondre

Els de Vilafranca ”si que saben” la agencia recaptadora d’impostos com més lluny millor.

j

juan

B Montserrat IGUALADA

24 de setembre 2016.12:28h

Respondre

El reino de ” Taifas” se exptiende entre los mismos, independentisteas.
Ahora la culpa ya no es de Madriz,, ahora es del Penedes? de la Alta Segarra?. del Bages?
Yo particularmente, siento... Llegir més verguenza!!! a donde nos han llevado, estos vividores , que han dividico a Catalunya en dos, los buenos Catalanes, y los malos Catalanes..
Al final, sintiendolo mucho, el Aznar tendra razon.
ESPERPENTETICO!!!!!

R

Ramon F.

Igualada

24 de setembre 2016.10:42h

Respondre

Felicitats Anoiadiari per contrastar les noticies abans de publicar-les. És una sana costum que no tots els periodistes ni mitjans de comunicació tenen, per desgràcia

M

Montserrat

Igualada

24 de setembre 2016.10:30h

Respondre

Això ja és indignant, el Sr. Palau diu clarament a La Veu de l’Anoia que si s’ha triat Vilafranca en lloc d’Igualada a l’hora de situar l’oficina de coordinació territorial de la... Llegir més Vegueria Penedès és sobretot per la proactivitat i les facilitats que ha aportat l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, amb l’oferta de locals municipals.

Ara resulta que l’alcalde de Vilafranca desmenteix categòricament les afirmacions del Sr. Palau negant que ni ell ni l’ajuntament de Vilafranca hagi fet cap gestió al respecte amb la Generalitat. Conclusió: el Sr. Palau és un mentider i amb mentiders no es va al lloc i menys en política.

Penso que faria be ERC d’Igualada en treures de sobre a aquest Sr. si no vol que aquest adjectiu se’ls hi pengi també a ells.

ERC d’Igualada ja s’ha equivocat prou defensant més al departament d’Hisenda de la Generalitat (el del Jonqueres i a on treballa el Sr. Palau) que a la ciutat d’Igualada (la seva ciutat) per no intentar posar remei a una situació que demostra clarament que per ells primer és el partit que la seva pròpia ciutat.

a

aaqualata

Igualada

24 de setembre 2016.04:29h

Respondre

Josep Maria Palau: has quedat retratat !!! Queda mes clar que mai que sols busques el be del teu partit. Cosa normal a ERC. Que qui es ERC?: aquells que van ser al tripartit i que van fertot el... Llegir més possible per semblar que mai hi van ser.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.