TORNAR

Les botigues del Rec obren portes avui amb gastronomia, cultura, ràdio... i moda

En el marc del Rec.017 es presenta el llibre de David Andrés, ’De l’alta cuina a casa0 aquest vespre, a les 7

cultura
Dimecres, 9 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb la pluja com a probable companya, almenys en el primer dels quatre dies, comença el Rec.017 que s'allargarà fins dissabte 12. Una edició on s'anuncien retorns d'alguns espais com el Recmeeting, a més d'un ventall important de concerts, amb un relleu especial pels artistes de casa.

El Rec amb un accent més gastronòmic i saludable obre portes aquest dimecres a les 10 del matí. Una edició amb els ingredients habituals: el centenar de marques, la cinquantena llarga d'adoberies convertides en botigues, un ventall amplíssim de propostes culturals, el quasi-igualadí Quim Morales que vindrà amb 'La segona hora' de RAC1 i un potent apartat gastronòmic. Precisament, entre les presentacions de llibres, hi ha la del xef del Somiatruites David Andrés. L'igualadí presenta 'De l'alta cuina a casa' (Columna edicions), el llibre que ha escrit sobre receptes i cuina accessibles. Serà al propi Somiatruites, a les 7 de la tarda.

La gastronomia de la comarca agafa la paraula

Durant aquests dies de Rec.017, els visitants del Rec podran degustar alguns dels plats i productes de la gastronomia anoienca de la mà del restaurador igualadí Manel Pla i amb la col·laboració de l'Anoia del Camp a la Taula. A tocar del Rec, a l'espai Kokken al passeig de les Cabres, hi haurà aquest espai gastronòmic en el que es podrà tastar el menú 'KM.0 Experimental Rec' . La proposta de menú inclou un entrant, un plat principal i unes postres elaborades amb productes alimentaris de l'Anoia.

Entre aquesta oferta DO Anoia, hi ha en l'apartat d'entrants es podrà degustar una amanida de contrastos de fruits secs i formatge de Veciana o crema de pèsol tèbia amb encenalls de pernil, els seguiran els primers; un trinxat de l'Anoia amb cansalada i bombo d'ou, cigronada amb botifarra conill i cansalada, un xai amb ametlles, llimona, peres i prunes, entre altres propostes i de postres podrem trobar les coques d'Igualada, mousse de mató gelatina i fruits secs i tatin de préssec. El menú 'KM.0 Experimental' també oferirà cerveses artesanes de l'Anoia i el vi de la comarca.

Una de les adoberies, a punt d'enllestir com a centre de venda FOTO: Marc VilaEntre els productors, hi ha Formatges de Veciana, els Pèsols d'Òdena, el bombó d'ou d'Ous de Calaf, la botifarra de Calaf, el Mató de làctics La Tossa, els -Préssecs de l'Ordal de Josep Vives, la Coca d'Igualada de la Pastisseria Pla, l'Oli de Can Gibert, Bodegues Puiggròs,...entre d'altres. Aquesta és la tercera vegada que Manel Pla i l'Anoia del Camp a la Taula treballen conjuntament amb l'objectiu de potenciar els valors gastronòmics i turístics de la comarca, que sovint van agafats de la mà. El passat mes d'abril va ser a l'Alicia't on es va oferir un taller que combinava la riquesa dels nostres productes amb el patrimoni natural i cultural de la comarca i al Vademercat oferint tres plats amb productes de proximitats o singulars del municipi. L'Anoia del Camp a la Taula és un projecte del Consell Comarcal de l'Anoia, en el marc de la Xarxa de Productes de la Terra, impulsat per la Diputació de Barcelona, per donar suport al teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat, una iniciativa que compta amb més d'un centenar de membres adherits.

Galeria



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.